精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.4、Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Some children wish to be writers some day.They mean that many persons will read their stories or books.I would like to tell them that they should try to be good readers and to do more reading in order to (为了)be good writers.
Many great writers had read long before they started to school,and have been reading for hours and hours every day since they become good readers.Instead of watching TV in the evening,they spend much of their spare time reading books.
If you are a good reader,it won't take you long to do the reading homework your teacher asks you to do.Then you will have time to read other books for fun.Because you do so well,you keep looking for more books to read.
While making up your mind (下决心)to become a good writer,you had better say to yourself,"I must read more and more if I am ready to become a good writer."

75.Why do some children like to be writers?
Because they want many persons toread their stories or books.
76.What should these children do before they become good writers?
Theyshould try to be good readers and to do more reading.
77.Do the great writers spend much time watching TV or reading books in the evening?
They spend much timereading booksin the evening.
78.Good readers don't spend much time doing their reading homework,do they?
Yes,they do.
79.What is the main idea of the passage?
It gives us some ideas on how tobe a good writer.
80.What do you think of being a writer one day?
I think it will be interesting/exciting/meaningful(有意义的).

分析 一些孩子希望有一天可以成为一名作家.他们想许多人可以读到他们的故事或者书籍.为了成为一名优秀的作家,我想告诉他们应该先努力成为一名好读者,读更多的书.许多伟大作家在上学前就已经读书很久了,当他们成为作家后每天仍要读很长时间的书.作家晚上不看电视,而是用他们的空闲时间来读书.如果你是一个优秀的阅读者,老师让你做的阅读作业不会花费你很长时间.然后你就会为了快乐有时间读其他书籍.因为你做得很好,你就一直找更多的书来读.当下定决心成为一名优秀作家时,你最好告诉自己:"如果我想成为一名优秀的作家,我必须读更多的书."

解答 75.read their stories or books.细节理解题.根据Some children wish to be writers some day.They mean that many persons will read their stories or books.可知一些孩子想要成为作家的原因是他们想让更多人读到他们的故事或者书籍.
76.should try to be good readers and to do more reading.细节理解题.根据I would like to tell them that they should try to be good readers and to do more reading in order to (为了)be good writers.可知这些在成为作家前应该成为一名优秀的读者,读更多的书.
77.reading books.细节理解题.根据Instead of watching TV in the evening,they spend much of their spare time reading books.可知作家晚上不看电视,而是用他们的空闲时间来读书.
78.Yes,they do.细节理解题.根据题干可知If you are a good reader,it won't take you long to do the reading homework your teacher asks you to do.一个好的阅读者应该花时间来做老师布置的阅读作业.注意此题是一个反义疑问句,其属于前否定后肯定形式,故回答Yes,they do,翻译为"不,他们花费时间.".
79.be a good writer.主旨大意题.文章主要介绍了一些关于如何成为一名优秀作家的建议.
80.I think it will be interesting/exciting/meaningful(有意义的).观点题.有一天成为一名作家也许是有趣的,令人激动的,或者是有意义的等,本题是一道自由发挥题,只要言之有理即可.

点评 本文是一篇说明文,主要介绍了一些关于如何成为一名作家的建议.文章篇幅短小,内容较简单,练习题以细节理解题为主,只要认真阅读文章,理解大意,仔细审题,准确定位信息,即可在文中找到相对应的答案或者依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.虽然Sandy失败过很多次,但是她从不放弃.
Though Sandyhas failed many times,she never gives up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.A.Only once.
B.Twice.
C.Four times.
D.Three times.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.A.China   B.Japan   C Canada   D.India.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.A.They are listening to the weather forecast.
B.They are listening to the music.
C.They are listening to the sports news.
D.They are listening to the report.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.
A.Funny films.B.Action films.
C.Documentaries.D.Love stories.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.20 Peter likes helping others and he is good at______.
21.Kitty loves______ well and is good at swimming.
22.Kitty's wish is to be an_______.
23.Tony is good at taking_______.His wish is to be a writer.
24.Angela goes running in the park_____.
25.Angela is good at_______.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.20.One winter morning he was sent to a village school_______.
21.He fell over_____ and this made his clothes dirty.
22.A woman stopped him and________,"Why are you running after my duck?".

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.14.The man is a tourist and he is visiting London.
15.London is a very big city with a population of about 11million.
16.The people in London are quite friendly and helpful.
17.Only the policemen are glad to help the visitors.
18.The London Museum tells visitors a lot of interesting stories about London.
19.Big Ben and the River Thames are also famous places of interest in London.

查看答案和解析>>

同步练习册答案