精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读文章,选择最佳选项。C
On a small farm in Mexico, there are no schools. A bus is the school. The driver of the bus is the teacher. It's a school bus, but it doesn't take the children to school. It just goes round from place to place, and sometimes it comes to this farm. The bus will stay here for three weeks. The farmers call it a school on wheels. Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.
When the bus is on the farm, in the morning, the teacher teaches the small children. In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning. At night, the fathers and mothers come to school. They want to learn, too. How the farmers hope that some day they can have a real school on their farm!
(1)The driver of the bus is ________.
A.the teacher
B.the student
C.the farmer
D.the school
(2)The bus school will ________.
A.take the children to school
B.stay here for a long time
C.take the fathers and mothers to school
D.go round from place to place
(3)When the bus school comes the farmers will ________.
A.stop working
B.warmly welcome it
C.be happy
D.both B and C
(4)The bigger children have their lessons in the afternoon because _______ in the morning.
A.they can't get up early
B.the teacher wants to teach the small children first
C.they have a lot of work to do
D.they have to do their homework
(5)What's the best title of the passage?
A.A school bus.
B.A school on wheels.
C.A small farm.
D.A moving driver.

【答案】
(1)A
(2)D
(3)D
(4)C
(5)B
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了车轮上的学校。
(1)细节理解题,根据第一段The driver of the bus is the teacher. 可知公交车的司机是老师,故选A。
(2)细节理解题,根据第一段 It just goes round from place to place, and sometimes it comes to this farm.可知公交车学校会从一个地方到另一个地方,故选D。
(3)细节理解题,根据第一段 Every time when the bus comes, the farmers will come, running to it, shouting and laughing. They warmly welcome the school bus.可知每次当公交车来的时候,农民们会来,跑去,叫着、笑着。他们热烈欢迎校车,故选D。
(4)细节理解题,根据第二段 In the afternoon, the bigger children come to have their lessons because they must work in the morning.可知下午较大的孩子们上课是因为他们早上有很多工作要做,故选C。
(5)主旨大意题,通读全文可知作者通过这篇文章向我们介绍了车轮上的学校,故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】从方框中选择适当的句子补全对话,有两项多余的选项。
A: Look, Linda. What's that?
B: It's a coat. It's a black one.
A:
B: Yes, is it yours?
A: No. Mine is old.
B: It looks like Mr. Smith's.
A: Look! He is there.
B:
A: Excuse me, Mr. Smith.
C: Let me see. Yes, it is mine. Where do you get it?
B:
A: Here you are.
C: Thank you very much.
A: You are welcome.

A. Let's go and ask him.
B. You are welcome.
C. Whose is it?
D. Is this coat yours?
E. Is it new?
F. Next to that car.
G. How do you spell it?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写

根据句意,用单句后括号内所给单词的正确形式填空。

【1】Board games are more and more popular among . (teenager)

2The boy consider ___________ (build) a new school for their village.

3In the past the children were made __________(work) 15 hours a day.

4We agree to follow their _________________ (suggest) about saving water.

5Another flight from Malaysia(马来西亚) __________(appear) in July 17th, 2014.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写。根据句意和汉语提示写出单词,完成句子。每空限填一词。
(1)Can you see the words on the blackboard (清晰地), Tom?
(2)I was doing my homework (当……时候) my father was reading newspapers.
(3)We hope you can (接受)our invitation and join us.
(4)What an (糟糕的) day! I lost my money and keys again.
(5)Look! The ground is (覆盖) with deep snow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。假如你的班上来了一位新同学,她的名字叫Kitty,她是“野生动物保护俱乐部(Wild Protection Club)”的一名志愿者,请你根据表格内容写一篇文章。
要求:1.包括所有要点,并做适当发挥。2.条理清晰、字迹工整。词数90词左右。

Name

Kitty

Age

15

School

Sunshine Secondary School

Grade

8

Personality

kind, helpful, hard-working

Hobbies

do sports, travel, read books about all kinds of animals

Working experiences

take good care of homeless animals, raise money for Save China's Pandas

Feeling(s)

Dream(s)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容从下面方框中选出五个句子还原到文中,使短文意思通顺,结构完整。有一项是多余的。
I am studying in New York now. My English teacher is good-looking. Everyone in our class likes her very much.
They are Sara, Ben, Nick and Peter. Sara has long curly hair. Ben has short straight hair and he can speak French well, because his mother is a Frenchwoman. Nick and Peter are twins. They can sing well.
Please write me soon.

A. What about your school life?
B. I like my new teacher.
C. They look the same.
D. She can play the guitar.
E. My parents find an international school for me.
F. I have some new friends here.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文内容回答下列问题。

Internet is educational. Many people think children should be allowed to surf the Internet as they wish. In this way, they can look through different subjects on different kinds of websites according to their own interests. But in my opinion, children should always be watched while surfing the Internet.

Many websites have information and pictures that children should not see. There are many things that children don’t understand. All of these may have some bad influence on children’s development. Also, it is dangerous to let children chat in rooms by themselves. Many parents tell their children not to talk to strangers on the street, so they should be careful of whom their children talk to on the Internet too. What’s more , sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children’s eyes, so parents should monitor(监视) the time that children spend on the Internet.

In a word, children should be kept away from anything that could be bad for them. I strongly believe that it is necessary for parents to watch their children when they use the Internet.

1 When should the children always be watched in the writer’s opinion?

____________________________________________________________

2What do the parents tell children to do when they meet strangers on the street?

____________________________________________________________

3Why shouldn’t children sit in front of a computer for a long time?

___________________________________________________________

4Who can help children stay away from the bad influence on the Internet?

___________________________________________________________

5What does the writer want to tell us in the passage?

___________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Nearly eight hundred million people in this world cannot read or write, most of them in developing countries. Two-thirds are women and girls.

John Wood who started the Room to Read campaign(运动), has opened 1,650 schools and 15,000 libraries in some of the world’s poorest communities(社区). He said that from the beginning, Room to Read’s goal was to reach 10 million children around the world in the poorest countries.

In 1998, on a three-week vacation journey in Nepal, Wood met a local headmaster who invited him to visit his school in a far mountain village. The experience changed Wood’s life.

“This headmaster had 450 students at the school, but he didn’t have any books,” Wood said.” He had a library that was empty.”

Wood promised to fill the library shelves and returned to the village year later with some of his friends with 3,000 books. And that was just the start. Later, Wood used some of his personal money to start Room to Read. He believes that world change begins with educated children. Today, the programme can be found in 10 countries across Asia and Africa.

Wood believes the key to the program’s success is local support .While Room to Read gives away money and provides books, communities offer land and parents help build the school. Agnes, a Room to Read teacher in Zambia who also runs the library, is proud to say the literacy at her school has improved. Room to Read’s biggest challenge is the huge need. Hundreds of communities have asked for literacy programmes. One way of Room to Read’s success is that it will achieve Wood’s goal of reaching 10 million kids by 2015, five years earlier than it is planned.

1The purpose of the Room to Read campaign is to __________.

A. ask parents to read together with their children

B. help poor children to learn to read and write

C. tell more people the importance of reading

D. help 10 million children to go to college

2When John Wood travelled in Nepal in 1998, he __________.

A. visited many local schools

B. sent many books to local children

C. started the Room to Read campaign

D. met a man who changed his life

3The underlined part “the literacy” in the last paragraph refers to(指的是)__________.

A. the teaching conditions

B. the teaching quality

C. students’ ability to read and write

D. the money teachers earn every month

4John Wood is a person that is ____________.

A. helpful and generous B. honest and brave

C. careless but active D. strict but friendly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

某英语报开展“How to Deal with the Exam Stress”征文比赛请你根据表格中提示的内容,简要描述并适当发表自己的观点,写一篇短文

适当的压力

积极思考,认真学习

及时复习,防止遗忘

过重的压力

无法入睡,非常疲倦

害怕考试,导致失败

应对的措施

合理计划,准备充分

---(至少两条)

注意:1、不得出现真实的姓名、校名;

2、词数90左右,开头已经给出,不计入总词数。

How to Deal with the Exam Stress

Everyone may have the exam stress. A little bit of stress can be a good thing to use.

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案