精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.The summer vacation is a time to enjoy a change from the school year.It's a good chance to work on different activities that you don't have much time to do during the rest of the year.
We asked about 2,000 people what they would do during the summer vacation.Most of the survey-takers agreed that the summer vacation was a break from homework and they could relax.
Alexis said,"At school,I'm really tired,so during the summer vacation I can read books and do many outdoor activities."
Amy is in high school.After school,she sometimes works in a café.She told us,"It's a chance to relax after a hard school year-sleep more,and see my friends more."
We also asked them if they would be too busy or kind of bored.About half(52%)of the survey-takers said they would be busy during the summer vacation but still have time to relax.And that is exactly how it should be.
But not everyone said their summer vacation would be the right balance(平衡)between being busy and relaxing.Many thought that they would be too bored.
How bored or busy people feel during the summer vacation depends on how old they are.Survey-takers in their early teens were likely(可能的)to be bored.Among them,40% said they would be bored and only 10% thought they would be too busy.

根据材料内容,选择最佳答案.
56.What does the underlined word"survey-takers"in Paragraph 2 mean?B
A.进行调查的人       
B.接受调查的人
C.写调查报告的人      
D.看调查报告的人
57.What does Amy want to do during the summer vacation?D
A.To do a part-time job.
B.To do some outdoor activities.
C.To help her parents do housework.
D.To sleep more and visit friends more.
58.The underlined word"that"in Pareph 5 refers toD.
A.feeling bored
B.being very busy
C.spending all the time enjoying oneself
D.having time to relax though being busy
59.How bored or busy people feel during the summer vacation depends onA.
A.their age
B.their parents
C.where they live
D.what they are
60.According to the passage,those who took part in the survey are most probablyC.
A.scientists
B.doctors
C.students
D.teachers.

分析 暑假是一个享受和在学校不同生活的时间.这是一个在余下的一年中你没有太多的时间去做不同的活动的很好的机会.我们问了大约2000人要在暑假做什么,大多数的调查者都认为暑假不用做家庭作业,他们可以放松.亚历克西斯说:"在学校,我真的很累,所以在暑假期间,我可以看书,做许多户外活动."艾米是高中生,放学后,她有时在一个咖啡馆工作.她告诉我们,"这是一个学期结束后来放松,睡觉,走访亲友的好机会."我们还问他们是否会很忙或有点无聊,约有一半(52%)的调查者说,他们在暑假期间很忙,但仍然有时间放松,这正是暑假应有的样子.但不是每个人都说自己的暑假是处在忙碌和放松之间.许多人认为他们很无聊.有多么无聊或忙碌取决于他们的年纪.十几岁的青少年可能会感到无聊.他们中,40%的人说他们会无聊,只有10%的人认为他们会很忙.

解答 56.答案B 词义理解题 由文中 We asked about 2,000 people what they would do during the summer vacation.Most of the survey-takers agreed that the summer vacation was a break from homework and they could relax可知 我们问了大约2000人要在暑假做什么,大多数的…都认为暑假不用做家庭作业,他们可以放松,因此猜测这些人就是指接受调查的人,故选B
57.答案D 细节理解题 由文中 Amy is in high school.After school,she sometimes works in a café.She told us,"It's a chance to relax after a hard school year-sleep more,and see my friends more."可知 艾米是高中生,放学后,她有时在一个咖啡馆工作.她告诉我们,"这是一个学期结束后来放松,睡觉,走访亲友的好机会."故选D
58.答案D 词义理解题 由文中 About half(52%)of the survey-takers said they would be busy during the summer vacation but still have time to relax.And that is exactly how it should be 可知 约有一半(52%)的调查者说,他们在暑假期间很忙,但仍然有时间放松,这正是暑假应有的样子,这里的that 就是指的上一句话,尽管很忙但也有时间.故选D
59.答案A 细节理解题 由文中 How bored or busy people feel during the summer vacation depends on how old they are可知 有多么无聊或忙碌取决于他们的年纪,故选A
60.答案C 细节理解题 由文中 Most of the survey-takers agreed that the summer vacation was a break from homework and they could relax可知 大多数的调查者都认为暑假不用做家庭作业,他们可以放松,可见大部分是学生,故选C

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The young manwrote (write) the first book in 2001.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-David,is this your sister's bike?
-No,it's not ______.It's my brother's.(  )
A.yoursB.hisC.hersD.mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.为了保持健康,爷爷经常散步.
Grandpa often takes a walk(in order ) to keep/stay healthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.我们成为朋友已经十年了.We'vebeen friends for ten years/since ten years ago..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.More and more people all over thd country are worried about foodsafety(safe).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.-Does he often go to Shanghai byplane (plane,train)?
-Yes,he flies to Shanghai once a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我叫醒了大明,让他早点起床.
Iwoke up Daming and asked him to get up early.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The old man was very thankful because he          a seat on the bus.(  )
A.was offeredB.offersC.is offeredD.has offered

查看答案和解析>>

同步练习册答案