精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.We all know the dangers of fires.It's good and necessary for a family to learn how to prepare for a fire.Here are some suggestions.
Put a smoke alarm in the house.Smoke from a fire causes the alarm to go off.The alarm makes a loud sound.The sound tells everyone to leave the house at once.
Make escape plans.We should know all the ways out of the house.If there is a fire,everyone follows the plan to get out.Part of the plan is to check all the windows to make sure they can be opened easily.
Buy fire extinguishers(灭火器)in the house.Everyone in the family should know how to use them.
Practice for a fire.We do fire practice because we teach children about fire safety.Everyone in the family should know the following fire rules:
★Don't open a hot door!The fire can grow more quickly if you open the door.
★Stay close to the floor!Smoke can be more dangerous than fire.The best air is near the floor because smoke rises.
★What will you do if your hair or clothes start to burn?First,stop!Don't run!The fire burns faster because of more air.Drop!Fall to the floor.Then roll!Turning over and over will make the fire go out.
There are many possible causes for fires.A wise family is ready for a fire all the time.
66.When a smoke alarm rings at home,we shouldB.
A.still stay at home  
B.leave the house at once
C.call 120for help 
D.break the window
67.Which statement is NOT TRUE according to the passage?D
A.We should practice for a fire.
B.We should make escape plans.
C.Smoke from a fire can cause the alarm to go off.
D.There aren't any possible cause for fires.
68.When a fire happens,C if you open the hot door.
A.a fire policeman will stand in front of you 
B.you will be safe
C.the fire will grow more quickly 
D.the doctor will save you
69.What are the right steps you should take when your hair or clothes catch fire?B
A.Stop,run,roll.
B.Stop,drop,roll.
C.Run,drop,roll.
D.Roll,drop,stop.
70.What's the best title for the article?A
A.Be Ready for a Fire.
B.The Causes of a Fire.
C.Learn to Use a Fire Extinguisher.
D.The Dangers of a Fire.

分析 文章大意:
我们都知道火的危险性,所以每个家庭很有必要知道如何面对火灾,这是一些建议.
一是在家中放置烟雾警报器;二是制定撤离计划;三是买个灭火器;四是火灾演练.
家里的每个人都应该知道下面一些常识:不要打开热的门,尽量贴紧地面,如果衣服或头发着火,怎么办?首先停下来,不要跑;然后匍匐地面上,再滚出来.

解答 66.B 推理理解题.根据第二段Put a smoke alarm(火警) in the house.Smoke from a fire causes the alarm to go off.The alarm makes a loud sound.The sound tells everyone to leave the house at once可知,"如果火警铃声响起说明有了火灾"应该立刻离开房间.故选B.
67.D 细节理解题.根据文章2,3,4,5段和ABC三项的内容都是我们处理火灾的措施,只有D项文章没有提及,故选D.
68.C 细节理解题.根据Don't open a hot door!The fire can grow more quickly if you open the door可知,"不能开门的原因是如果开门了,火会变大",故选C.
69.B 细节题.根据倒数第二段First,stop!Don't run!The fire burns faster because of more air.Drop!Fall to the floor.Then roll可知,"头发或者衣服着火",应该做的"Stop,drop,roll",故选B.
70.A 主旨大意题.本文讲述的就是人们对于火灾的防范,以及文章中作者给出的多个有关的建议.故选A.

点评 对于阅读理题,首先指导学生速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.
Icehotel,200 kilometers north of the Artic Circle(北极圈),is certainly unusual.What makes it unusual is that(81)it is made of ice.What makes it even(82)more unusual is that the hotel melts(融化) every spring!
You will be surprised(83)when  you walk through the gate and look around the hotel becauseeverything(84)in the hotel is made of ice.For example,there are ice glasses in the hotel bar.The hotel has a bar,a theatre,a dining room and many(85)bedrooms.In the hotel even the beds are made of ice.But don't worry.Our special Icehotel sleeping bags will(86)keep you warm.
For a really special vacation,why not book a room?Because a different artist designs (设计) each one,no two are ever the (87)same.You can also stay in one of our beautiful double rooms or,if you(88)bring your family,you will love our super family rooms.Please(89)eat in the world-famous Icehotel restaurant.It serves traditional Lapp food,which is (90)delicious!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.It's said that an Asian Culture Village__________ inside the AYG Village in Nanjing in the coming Asian Youth Games period.(  )
A.buildsB.is buildingC.will be builtD.was built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.My new neighbor is so         that he enjoys meeting and talking to people.(  )
A.shyB.outgoingC.quietD.smart

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Can I             your bike?
-With pleasure.But you mustn't ___________ it to others.(  )
A.lend; borrowB.borrow; lendC.lend; lendD.borrow; borrow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.最近,盐城已经成功地举办了两场为贫困儿童筹款的慈善演出.
Recently two charity shows:have been held/organized successfully in Yancheng to raise money forpoor children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.下列连环画(Comic Strips)的素材选自于牛津英语教材.阅读图文,然后根据其内容从方框 A-E 中选出可以填入图文空白处的正确答案.


A.Now the waiter doesn’t sound friendly.
B.The waiter sounds polite
C.But it is dangerous at times
D.I shall take my jacket off.
E.Your knife is not OK.

91.B
92.C
93.D
94.E
95.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.There was a boy and his family was very rich.One day his father took him on a trip to a place.He wanted to show his son how poor people were there.They spent several days on a farm.There were many poor families living on the farm.
On their way home,the father asked the son,"How was the trip?""It was great,Dad,"the son answered."Did you notice how poor people were there?"asked his father."Oh,yes,"said the son."So,tell me,"said his father.The son said,"Well,we have one dog and they have four.We have a pool in our garden,while they have a river that has no end.We have expensive lanterns (灯),but they have stars above their heads at night.We have only a small piece of land to live on,while they have the endless fields.We buy our food,but they grow theirs.We have high walls around our houses to protect us,but they don't need walls,because their friends will protect them."
The father had nothing to say.Then the boy added,"Thank you,Dad,for letting me see how poor we are."

26.The father wanted to show his sonB.
A.how people on the farm worked
B.how poor people were on the farm
C.how beautiful the farm was
D.how far it was from the city to the farm
27.How often did they go to the farm?D
A.Once a week.B.Twice a month.
C.Every year.D.The writer doesn't tell us.
28.When the father asked the son how the trip was,the son thought itA.
A.great    B.tiring
C.terribleD.boring
29.According to the boy,people on the farm can seeC at night.
A.expensive lanternsB.a lot of cars
C.stars above their headsD.many horses
30.Which of the following is TRUE,according to the passage?D
A.The boy was from a very poor family.
B.The father and the son spent several weeks on a farm.
C.People on the farm have high walls around their houses.
D.The boy thought that people on the farm lived a happy life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-How many English words do you think I should know?
-As many as you ______.Then you will find reading quite easy.(  )
A.willB.mustC.canD.might

查看答案和解析>>

同步练习册答案