精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Many years ago in another country there lived a poor student.He had very little money.He lived in a very small room over a restaurant.His room was at the back of the building over the kitchen.The restaurant owner was a very mean (吝啬的) man.Nobody liked him.But he was good at cooking and many people came to his restaurant.
One day the restaurant owner was working quietly in his kitchen when he heard the poor student talking to his friend by accident.
"You must be very unhappy,"said his friend,"living in a poor room like this."
"Oh no,"said the student,"I am busy with my studies and I am not interested in my room.""But you only eat rice-you don't have money for anything tasty."
"Yes,it's true,I eat only rice.But the delicious smells that come from the kitchen make the rice very tasty indeed."
The restaurant owner was angry on hearing this.This student was stealing his smells from his kitchen.He decided to take him to court (法庭).
Everybody in the court laughed when the mean man accused (控告) the student of stealing his smells.But the judge took him seriously."Every man should be able to complain to the court,"he said.
When the restaurant owner told the judge everything,the judge said,"You are right.The student is guilty (有罪的)."The restaurant owner was very pleased,but the poor student was very much afraid.What could he do?He had only a few coins in his pocket.
The judge asked the student if he had any money.The student took 5coins from his pocket and held them out to the judge in his right hand.
"Let the coins fall into your left hand,"said judge.
The courtroom was very quiet.Everyone heard the light ringing sound of the coins as they fell into the student's left hand.
"Well,"said the judge to the restaurant owner,"you've heard his money.You've been well paid for your smells."

93.Where did the poor student live?He lived in a very small room over a restaurant.
94.When did the owner hear the student talking to his friend?One day the restaurant owner was working quietly in his kitchen when he heard the poor student talking to his friend by accident.
95.The poor student was not interested in his room,was he?No,he wasn't.
96.Why did the owner decide to take the student to the court?Because he thought the student was stealing his smells from his kitchen.
97.What was the attitude of the people in the court?Everybody in the court laughed.
98.What do you think of the judge?The judge was wise and fair..

分析 本文讲的是一位贫穷学生住在饭店旁边.且店长很自私.有一天,店长听到学生因为自己厨房的香味而使吃米饭变得美味,他觉得学生偷了自己的味道,于是将学生告上了法庭,在法庭上,法官用明智且公平的方法"用硬币之声来支付学生闻到的气味"解决了此事.

解答 93.He lived in a very small room over a restaurant.细节理解题,这题问这个穷学生住在哪里?由第一段"He had very little money.He lived in a very small room over a restaurant"他只有一点钱,他住在饭店旁边的小屋子里.所以回答He lived in a very small room over a restaurant.
94.One day the restaurant owner was working quietly in his kitchen when he heard the poor student talking to his friend by accident.细节理解题.问题是店长是何时听到学生和朋友的谈话,由文中"One day the restaurant owner was working quietly in his kitchen when he heard the poor student talking to his friend by accident"这句话的意思是当店长在厨房安静地工作时偶然地听到了学生和朋友的谈话.由此确定答One day the restaurant owner was working quietly in his kitchen when he heard the poor student talking to his friend by accident.
 95.No,he wasn't.细节理解题.问题问的是这个学生对它的房间没有兴趣,是吧?这是一个反义疑问句.根据""Oh no,"said the student,"I am busy with my studies and I am not interested in my room."可知学生对房间没兴趣,所以否定回答为No,he wasn't,意思是"是的,他对房间没兴趣"
 96.Because he thought the student was stealing his smells from his kitchen.细节理解题.问题是店长为啥要控告学生,由文中"Everybody in the court laughed when the mean man accused (控告) the student of stealing his smells."意思是当店长控告学生偷了他的味道时在法院里的人都笑了.所以答案是Because he thought the student was stealing his smells from his kitchen
97.Everybody in the court laughed./They all laughed.细节理解题.由"Everybody in the court laughed when the mean man accused (控告) the student of stealing his smells."这是一个时间状语从句,他的意思是当店长控告学生偷了他的味道时在法院里的人都笑了,问题问的是在法庭上人们的态度是什么?即可知道 答案是Everybody in the court laugh
 98.The judge was wise and fair."理解推断题.由文中"Everyone heard the light ringing sound of the coins as they fell into the student's left hand.
"Well,"said the judge to the restaurant owner,"you've heard his money.You've been well paid for your smells."可知法官以硬币声来代替气味,二者都是无形之物,价值一样.所以法官即是明智的,也是公平公正的,所以回答The judge was wise and fair

点评 本文只是一片有趣的小故事,记叙了店长和学生之间的事,只需要认真阅读,了解大意,就可完美解题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Li Hua studies English very _____and her English is _____in her class.(  )
A.careful,goodB.carefully,well
C.careful,bestD.carefully,the best

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.In the 1930s a young traveler was climbing the French Alps(法国阿尔卑斯山).He arrived at big piece of land without living things.It was ugly.It was the kind of place you hurry away from.
Then,suddenly,the young traveler stopped on the way.In the middle of this large land there was an old man.On his back was a bag of seeds.In his land was an iron pipe(铁管).
The man used the iron pipe to make a hole in the ground.Then from the bag he took a seed and put it in the hole.He did this again and again.
Later the old man told the traveler,"I've planted over 100,00seeds.Perhaps only a tenth of them will grow."
The old man's wife and son had died,and this was how he chose to spend his final years.
"I want to do something useful,"he said.
(1)二十年以后那个年轻的游客已不再年轻. He returned to the place.What he saw amazed him.He could not believe his eyes.The land was covered with a beautiful forest two miles wide and five miles long.Birds were singing,animals were playing,and wild flowers were here and there.
(2)The traveler stood there remembering the lifeless picture of the place that it once was.A beautiful forest stood there now,all because someone cared.

71.Why did the ola man plant seeds?Because his wife and son had died,he chose it to spend his final years.and he want to do something useful.
72.How many seeds did the old man think could grow,all of them or only some?only some
73.What amazed the young traveler when he returned to the place?He amazed that the land was covered with a beautiful forest twomiles wide and five miles long.Birds were singing,animals were playing,and wild flowers were here and there.
74.将短文中画线句子(1)翻译成英语.The yong visitor was no longer yong twenty years later.
75.将短文中画线句子(2)翻译成汉语.那位游客站在那儿回想过去这里寸草不生一片死寂的画面.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Sometimes I take a No.31bus to work.(  )
A.byB.catchC.get

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.How do you like these two books?
                    of them are interesting.And I've read them several times (  )
A.BothB.NeitherC.None

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Do you have a pen pal?
-Yes,he is from England.(  )
A.young brotherB.good workerC.new studentD.pen friend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I haven't heard from Miss Lee since she left San Francisco five years ago.(  )
A.listened toB.spoken to
C.got a letter fromD.written to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Antique doorSolid wood.Includes a coloured glass window near the top of the door.Excellent condition.300 dollars.
                                            Phone 9411-2987
Baby bedLovely bed,painted white.310 dollars.Also travel bed and car seat.500 dollars for all,or will separate.
                                              Phone 4097-5701
Exercise bikeNear new.Bought for 1200 dollars,selling for 600 dollars.
                                              Call 0289-457-076
FurnitureDining table and chairs,two double beds,leather sofa and loveseat,chest of drawers,wardrobe,shelf.Come on and make an offer.Must sell this week.
                                       13/453 Crown Rd Fairburn
Golf clubsSet of eleven.Ladies left hand.Also golf bag,balls.675 dollars.
                                              Phone 9765-9975
ComputerPentium 166,CD-ROM,32 RAM,56K modern,sound,speaker,large monitor,mouse,keyboard.220 dollars.
                                              Phone 9982-6720
PianoKowai Grand GS30,black,excellent action and sound,perfect condition,music books and stool.1800 dollars.
                                              Phone 9938-1044
TVBony 53cm with surround,remote control,with instruction book.Excellent condition.300 dollars.
                                              Phone 2039-6946
44.Which is the cheapest thing for sale?D
A.A baby bed. 
B.A TV. 
C.A piano. 
D.A computer.
45.If you want to buy an exercise bike,you can callA.
A.0289-457-076 
B.2039-6946 
C.9982-6720 
D.9765-9975
46.If you have only 600 dollars,you can buyC.
A.an antique door and a baby bed  
B.a computer and a piano
C.a TV and an antique door      
D.a piano and furniture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Dick and Jack are brothers.Dick is 14years old and Jack is 16years old.Last Friday morning their parents went on a trip for the weekend.The two boys were left alone at home.
That evening the younger boy suggested that they take their dad's car and go to the cinema.The 16-year-old boy could drive but was scared that their father would be mad at them.But later,they decided to enjoy the evening in their dad's car.
When they got back to the car after having a lot of fun,they found a large dent (凹痕) in the back of the car.They were so worried that they phoned their friends to help fix it.Luckily,the car was fixed well the next morning.Then the two boys parked it back in the garage that evening.
Their parents returned on Sunday.Of course,the boys were too afraid to say anything about the accident.Their father went to get something from the garage.When he came back,he said to the family in surprise,"How amazing!A man drove into the back of my car on Thursday and now it is Ok.It'doesn't even have a scratch (刮痕)!''

根据短文内容,判断以下句子的正误.你认为正确的句子请在答题卷相应空格内写"T",错误的写"F".
61.Dick drove his father's car last Friday evening.F
62.The two boys put the car back in the garage on Saturday evening.T
63.The boy's father was mad when he found a large hole in the back of the car.F
64.The two boys surprised when they got back to the car,because the dent at the back had gone.F
65.Last Thursday an accident happened to the boy's father,a man drove into the back of his car.T.

查看答案和解析>>

同步练习册答案