精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Mr.Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring.He turned on the light and looked at his clock.It was twelve o'clock."Who can it be at this time of night?"He thought.He decided to go and find out.So he got of bed,put on his dressing gown and went to the door.When he opened the door,there was nobody there."That is very strange."Then he went back to his bedroom,took off his dressing gown,got back into bed,turned off the light and tried to go to sleep.
A few minutes later he heard the bell again.Mr.Lee jumped out of bed very quickly and rushed to the door.He opened it,but again he found no one there.He closed the door and tried not to feel angry.Then he saw a piece of paper on the floor.He picked it up.There were some words on it:"It is now after midnight,so it is April Fool's Day.April Fool to you!"
"Oh,it was the English boy next door!"Mr.Lee exclaimed (惊叫) and almost smiled.He went back to bed and felt asleep at once.The bell did not ring again.

36.Mr.Lee went to bedA.
A.before twelve o'clock      B.after twelve o'clock
C.as soon as the bell rang          D.when he saw the boy
37.Why did he rush to the door when he heard the bell ring the second time?B
A.He wanted to open the door for the visitor
B.He wanted to find out who the visitor was.
C.He was afraid of the ring
D.He was waiting for someone.
38.Mr.Lee foundDon the floor at last.
A.a letter    B.a stamp   C.a book   D.a piece of paper
39.Mr.Lee thought the English boyB.
A.was a bad boy                        B.was friendly with him
C.shouldn't ring the bell at midnight   D.did a dangerous thing
40.From this passage,we learn that people canC on April Fool's Day.
A.say"Hello"to each other    B.dance and sing at night
C.play jokes on each other     D.send presents to children.

分析 全文大意:
李先生躺在床上正要睡觉这时他听到门铃响了.他打开灯看了看表.时间是十二点.他想"晚上这个时间会是谁呢?"他决定去看看,所以他起床,穿上睡衣走到门口.他打开门发现门口没有人.他想真奇怪.然后他又回到卧室,脱了睡衣,回到床上,关灯又准备睡觉.几分钟后他又听到门铃响了.李先生飞快地从床上跳起来冲到门口,打开门,但是他再次发现门口没有人.他关上门试图平息自己的怒气.接着他看到地板上一张纸.他捡起来.纸片上写道"现在已经过了午夜,所以今天是愚人节.祝你愚人节快乐!"李先生笑了惊叫道"噢,是隔壁的英国男孩."他回到床上很快睡着了.门铃没有再响起.

解答 答案:
36、A      推理判断题        根据第一段Mr.Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring.He turned on the light and looked at his clock.It was twelve o'clock"李先生躺在床上正要睡觉这时他听到门铃响了.他打开灯看了看表.时间是十二点"可推知李先生在十二点之前上床睡觉,故选A
37、B      推理判断题        根据第二段Mr.Lee jumped out of bed very quickly and rushed to the door.He opened it,but again he found no one there"李先生飞快地从床上跳起来冲到门口,打开门,但是他再次发现门口没有人."可推知李先生第二次听到门铃响他飞快跑到门口想看看来访者是谁,故选B
38、D  细节理解题  根据第二段Then he saw a piece of paper on the floor.可知他看到地板上一张纸,故选D
39、B   推理判断题 根据第二段There were some words on it:"It is now after midnight,so it is April Fool's Day.April Fool to you!"Oh,it was the English boy next door!"Mr.Lee exclaimed (惊叫) and almost smiled"纸片上写道"现在已经过了午夜,所以今天是愚人节.祝你愚人节快乐.李先生笑了惊叫道"噢,是隔壁的英国男孩."可推知英国男孩这是在和李先生过愚人节,所以李先生认为英国男孩应该是对他很友好的.故选B
40、C   推理判断题    根据短文中讲了在愚人节这一天一位英国男孩在凌晨两次按响李先生家的门铃,可知在愚人节这一天人们彼此之间可以开玩笑.故选C

点评 本题是一篇叙事性的阅读理解,做本题时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.it,to,you,take,did,the other side of,last night,the river,to,ten minutes,swim(连词成句)
Did it take you ten minutes to swim to the other side of the river last night?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.A.Bread.B.Milk.C.Tea.D.Nothing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.A.Because her watch is fast.  
B.Because she wants to catch the flight.
C.Because it's 8:30now.
D.Because her watch is lost.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.After the police listened to the three people who saw the robbery,they wrote a description of the robber on the early morning of June 22.Then they studied their records of robbers who had been caught for bag robberies in the past.A robber named Harry Hamilton matched the description and the robbery,so they put up notices in police stations all over the city.
Harry James Hamilton
Wanted for questioning on a bag robbery in West St on June 21
31.When and where did the robbery happen?B
A.Near a police station on June 21.
B.In West St on June 21.
C.Somewhere on June 22.
D.Nobody knows.
32.How did the police know that Harry wore leather jacket?A
A.The police got the information from the description of the three people who saw him.
B.The police got the information from studying the records of those past robberies.
C.Some of the policemen saw the whole robbery and wrote down what Harry wore.
D.The police knew what Harry wore because they caught him soon after the robbery.
33.The police knew it was Harry who did the robbery fromD.
A.the three people's description     
B.the records of those past robberies
C.those notices put up              
D.both A and B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
BooksPricesDetails
 
English for Children

8.95dollars
This book will help Russian-speaking children to learn and practice the most common words and phrases in the English language (语言).The pronunciation is also shown in Russian.
The book starts with greetings and goes on to introduce expressions of welcoming someone,saying sorry for being late,and so on.It's good for E nglish and Russian.
 
 
Little Snow Girl
5.95dollarsThis book is about a wonderful Russian story.It's about an old man and an old woman who have no children.They crave a daughter very much.One day,they make a girl out of snow,and then the girl comes alive.Will she be able to live in spring?
The book is written in Russian.It is suitable (适合) for children aged 3 and up.
 
From Morning
to Evening
14.95dollarsThis book has many rhymes with beautiful pictures.The rhymes are written by V.Dan'ko.They are about little children,their families,pets,toys,nature and more.
The book also has a CD.On the CD,the rhymes are read by L.Mochalina.The book is written in Russian.It is a good book for children who are going to school.
46.The underlined word"crave"means"A"in the sentences.
A.wish to have        
B.like    
C.look for
D.save
47.If you want to learn English,you can buyC.
A.From Morning to Evening   
B.Little Snow Girl
C.English for Children         
D.English for Children and From Morning to Evening
48.Which of the following is NOT true?B
A.When we use English for Children we can learn both English and Russian.
B.L.Mochalina is the writer of From Morning to Evening.
C.Little Snow Girl is the cheapest (最便宜的) of the three books.
D.Jan,a five-year-old boy,can read Little Snow Girl and From Morning to Evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I heard him__ English at 6:00this morning.(  )
A.readB.to readC.readsD.reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.This is a reallyexciting (excite) soccer match.

查看答案和解析>>

同步练习册答案