精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

.阅读理解(40分,将前15小题答案序号填入答题卡,否则不给分,任务型阅读的答案写在横线上。)阅读短文,判断下面句子的正(T)误(F)(每小题2分)

We drink tea every day. But more than three hundred years ago most of the people in Europe did not know anything about tea. Some people had heard about it, but very few of them knew what to do with it.

There is a story about an English sailor(航海家). He went to countries in the east,the west and the south. He had been to India and China. One day he came home and brought some tea as a present for his mother. She told her friends about the present and asked them to a “tea party”. When her friends came to the “tea party”, the old woman brought out some tea leaves and asked them to eat. Of course, nobody liked the tea leaves.

At that time the sailor came in. He looked at the table and said,”Mother, what have you done with the tea?”

“I boiled it as you said.”

“And what did you do with the water?’

“I threw it away, of course.” answered the old woman.

“Now you may throw away the leaves,too.” said her son.

1.Most of the people in Europe ___300 years ago.

A.drank tea every day B.knew everything about tea

C.knew nothing about tea D.liked to eat the tea-leaves

2.One day the English sailor brought his mother some tea from ___.

A.countries in the west B.countries in the south

C.India or China D.a tea shop in England

3.The sailor's mother asked her friends to her house, because ___.

A.the sailor told her to.

B. she liked to show off (炫耀)

C. she wanted to ask her friends what to do with the tea

D. she wanted to taste the tea together with her friends

4.At the "tea party",___.

A.all the woman's friends spoke highly of (高度评价)the tea.

B.nobody knew what to do with the tea

C.the woman didn’t eat the tea-leaves

D.the woman gave her friends each a glass of tea water

5.What mistake(错误) did the old woman make? She ___.

A.boiled the tea

B.did as the sailor said

C.threw away the water

D.didn't throw away the tea-leaves

 

1.C

2.C

3.D

4.B

5.C

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了我们现在喝茶,但在很多年以前很少有人知道茶。

1.细节理解题。1.根据文章内容We drink tea every day. But more than three hundred years ago most of the people in Europe (欧洲) did not know anything about tea.可知答案为C

2.细节理解题。根据文章内容He went to India and China. One day he came home and brought some tea as a present for his mother.可知答案为C

3.细节理解题。根据文章内容She told her friends about the present and asked them to a "tea party". When her friends came to the "tea party", the old woman gave them brown tea-leaves.可知答案为D

4.细节理解题。根据文章内容When her friends came to the "tea party", the old woman gave them brown tea-leaves. The old woman's friends began to eat them. Of course, nobody liked the tea-leaves.可知答案为B

5.归纳理解题。根据文章内容When her friends came to the "tea party", the old woman gave them brown tea-leaves. The old woman's friends began to eat them. Of course, nobody liked the tea-leaves.可知答案为C

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃民勤第六中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:句型转换

句型转换.每空一词(10分)

1.They are English books. (变为单数句子)

It English book.

2.Is this her book?(作否定回答)

No , ______ ______ .

3.The picture of my family is on the wall. (对划线部分提问)

______ ________ the picture of your family?

4.That is her watch.(改同义句)

That is .

5.This is my dictionary.(改为复数)

______ are my __________.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃嘉峪关第六中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---The classroom is not________ clean ______it was yesterday .

---Sorry, I forgot to clean it.

A. as, as B. so, so

C. as, so D. more, than

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃嘉峪关第六中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I don’t want to go to the museum, because it’s too___________ .

A. relaxing B. boring

C. wonderful D. beautiful

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃嘉峪关第六中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:书面表达

书面表达(10分)

Kate是你的好朋友,近几年她变化很大。请根据下列表格中的信息,以80 词左右简要介绍以下Kate的成长变化。

Kate

过去

现在

Kate

外貌

个子矮,短发

个子高了很多,长发

外貌

爱好

打兵乓球、看电视、网上聊天

弹钢琴、看书、散步

爱好

性格

外向

内向

性格

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃嘉峪关第六中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

You are tired. Why________(stop) have a rest?

A. stop to B. not stop to

C. not stop D. don’t stop to

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃嘉峪关第六中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Our success________ ________ everyone works hard or not.

A. depend on; if B.depends on ; if

C. depend on; whether; D. depends on; whether

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃嘉峪关第六中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The clay is fired____________ a very high heat

A. in B. on C. at D. over

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年甘肃嘉峪关第六中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

She is my friend and _____ name is Jenny.

A. her B. his C. my D. you

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案