精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.A.make B.us C.interesting D.almost E.before F.buy
G.box H.market I.happy J.thankful K.When L.what.
Yesterday my son and I went to the supermarket.A little girl with her mother was in line in front of (71)B.The little girl was asking her mother for a box of Smarties.The polite way she was asking (72)D broke the mother's heart."Sorry,honey.But we haven't enough money to get it."
My son heard that dialog.By the way,he had made some money to (73)Fhimself a bike by cleaning our garden once a week.As he watched the mother and daughter leave the (74)H,he rushed to the candy counter(柜台) and bought a box of Smarties with his money.Then he ran quickly and caught up with the little girl and her mother,and sent them the (75)G.He came back and told me(76)Lhe told them,"Every kid should have a pack of Smarties because they can (77)Ayou smart."
I was so (78)I that I bought a pack of Smarties for my son.I told him that I was proud of him because of his good action just now.He replied,"(79)K we do nice things for others,we shouldn't wish to be returned."I explained,"When you do something nice for someone,you shouldn't expect to get anything,but when you get something from others,you should be very (80)J."

分析 短文通过作者和他儿子逛超市的故事告诉读者:当我们为别人做好事时,不应该求回报,但是当你得到别人的东西时,你应该非常感激.

解答 答案:71.B  细节理解题.根据前文Yesterday my son and I went to the supermarket.A little girl with her mother was in line in front of (71).昨天我和儿子去了超市.一个小女孩和她的母亲排在____的前面.可知前文说的是作者和儿子两个人,结合选项,应是说一个小女孩和她的母亲排在我们的前面.故选B.
72.D   细节理解题.根据上下文The polite way she was asking (72)broke the mother's heart.Sorry,honey.But we haven't enough money to get it. 她问的礼貌的方式___打碎了母亲的心.对不起,宝贝,但是我们没有足够的钱买.可知结合选项,用副词almost差不多;即她问的礼貌的方式几乎打碎了母亲的心.故选D.
73.F   细节理解题.根据上下文By the way,he had made some money to (73)himself a bike by cleaning our garden once a week.顺便说一下,他为了给自己___自行车通过一周一次打扫我们的花园赚了一些钱.可知结合选项,Buy sth for sb为某人买某物,应说顺便说一下,他为了给自己买自行车通过一周一次打扫我们的花园赚了一些钱.故选F.
74.H    细节理解题.根据上下文As he watched the mother and daughter leave the (74),he rushed to the candy counter(柜台) and bought a box of Smarties with his money.当他看到母亲和女儿离开____,他冲到超市的糖果柜台,用他的钱买了一盒聪明豆.可知文章说昨天我和儿子去了超市.结合选项,应是说当他看到母亲和女儿离开超市,他冲到超市的糖果柜台,用他的钱买了一盒聪明豆.故选H.
75.G    细节理解题.根据上文he rushed to the candy counter(柜台) and bought a box of Smarties with his money.Then he ran quickly and caught up with the little girl and her mother,and sent them the (75).他冲到超市的糖果柜台,用他的钱买了一盒聪明豆. 然后他跑得很快赶上了小女孩和她的母亲,并把___送给他们.可知结合选项,应是说然后他跑得很快赶上了小女孩和她的母亲,并把盒子送给他们. 故选G.
76.L   细节理解题.根据上下文He came back and told me(76)he told them,"Every kid should have a pack of Smarties because they can make you smart."他回来后告诉我他告诉他们的话,"每个孩子都应该有一袋聪明豆,因为它们可以让你聪明.可知结合选项,应是说他回来后告诉我他告诉他们的话,"每个孩子都应该有一袋聪明豆,因为它们可以让你聪明.故选L.
77.A  细节理解题.根据上文"He came back and told me what he told them.Every kid should have a pack of Smarties because they can ____you smart."他回来后告诉我他告诉他们的话,"每个孩子都应该有一袋聪明豆,因为它们可以_____你聪明.可知结合选项,make sb do sth,让某人做某事.他回来后告诉我他告诉他们的话,"每个孩子都应该有一袋聪明豆,因为它们可以让你聪明.故选A.
78.I   细节理解题.根据上下文I was so (78)that I bought a pack of Smarties for my son.我是如此的____以致我为我的儿子买了一包聪明豆.可知结合选项,应是说我是如此的高兴以致我为我的儿子买了一包聪明豆.happy愉快的,形容词.故选I.
79.K   细节理解题.根据下文 He replied,"(79)we do nice things for others,we shouldn't wish to be returned."When you do something nice for someone,you shouldn't expect to get anything,他回答说:____我们为他人做好事,我们不希望回报.当你为别人做一些事情,你不应该期望得到什么,可知结合选项,应是说他回答说:当我们为他人做好事时,我们不希望回报.当你为别人做一些事情,你不应该期望得到什么,When 当…的时候.故选K.
80.J   细节理解题.根据上文but when you get something from others,you should be very (80)__.但是当你得到别人的东西时,你应该非常___.可知结合选项,应是说但是当你得到别人的东西时,你应该非常感激.thankful感激的.故选J.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.阅读下面短文,将A-E选项填入文章中空白处,使短文完整.
Happiness is for everyone.In fact,(81)B When you are in trouble at school,your classmates will help you.When you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of you.When you get success(成功),your friends will say congratulations to you.When you do something wrong,people around you will help you correct it.(82)D All these things are happiness.If you notice a bit of them,you can find that happiness is always around you.Happiness is not the same as money,(83)A When you are poor,you can also be very happy,because you have something else that can't be bought with money.(84)Cbecause you have more chances to challenge(挑战)yourself.So you cannot always say you are poor and you have bad luck.If you take every chance you get,you can be a happy and lucky person.

A.it's a feeling of your heart.
B.happiness is always around you if you put your heart into it.
C.When you meet with difficulties,you can say loudly you are very happy.
D.And when you do something good to others,you will feel happy,too.
85.This passage tells us thatC?
A.Happiness is the same as money.
B.You can't be happy when you are poor.
C.Happiness is a feeling of your heart.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.用方框中所给单词的适当形式填空.每词限用一次.
watch  far against piece good
56.Write four or five words a day onpiecesof paper and place them in your room.
57.You enjoyedwatchingthe Olympics on TV,right?
58.He lives thefarthest from school,so he takes the underground.
59.She speaks Englishwell.
60.We are going to playagainstanother school next week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

19.He is my friend Alan.(对画线部分提问)
Whois  he?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.My name is Li Lei.My home is in a small country.It is near the sea (海).It is very nice and clean.There are no cars,buses or bikes.People only walk.So it is very quiet.My house is in the center of the country.Behind the house there is a big old tree.My grandfather tells me the tree is very old.There are many birds in the tree.We call it a"bird tree".My house is near the sea.The sea is big and blue.There are many fish in the sea.After school,I often go fishing with my friends.It is very interesting.I like eating fish.

根据短文内容,完成任务.
任务一:回答问题.
76.Why do people only walk in the country?Because there are no cars,buses or bikes.
77.Where is the"bird tree"?Behind the house.
任务二:判断正(T)误(F).
78.The country is very nice and clean.T
79.Li Lei thinks going fishing is boring.F
任务三:翻译画线句子.
80.放学后,我经常和我的朋友们去钓鱼.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.阅读下列五则广告及其相关信息,从中选出他们可能感兴趣的广告.
(A) Notebooks on Sale!
Thinkpad,Dell,Apple and other brands!
Prices:¥2000to¥8000
Time:8:00a.m.-9:00p.m.
Tel:7355985
(B) Want to thin
Jack's club can help you.
You can play basketball,baseball and meet many new friends!
Everyone is welcome!
Please call:8973385
(C) The Big Bang Theory
The US wonderful movie at New Line Cinema
Ticket Prices:5
Time:7:00a.m.-8:40p.m.
Dates:April 5to April 8
(D) 7-day trip to New York
Prices:200
Bus service around New York.
Six nights'stay in good hotels.
Best guide service.
Tel:7345988
(E) Cook wanted
Age:18-30
Place:Merline Street
Time:9:00a.m.-6:00p.m.(except Sat.& Sun.)
Tel:7335988
46.Mr Smith is a movie fan.He likes all kinds of movies.He is free on April 7.C
47.John is a businessman.He needs to get a lot of information from the Internet,but he doesn't like to surf with his mobile phone.Its screen is too small.A
48.Gina likes travelling and shopping.D
49.Tina is active but she feels bored these days.She wants to do something fun and healthy near her house.Can you help her?B
50.Lucy just finishes her school but she doesn't have a job.She wants to learn some skills.She says she doesn't care how hard the work is.E.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Trains are faster than buses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.If you want to be healthier,you must eat ______junk food,I think.(  )
A.moreB.lessC.fewerD.much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.As we know,Chongqing has changed a lot.Most of the people feel much safer now.More and more trees are being planted in the city.And every day you can see many old people play sports everywhere.The change makes the people in the city live a happy life.The small survey below is from people in Chongqing.One hundred persons were chosen to answer the questions last week.
What they wantHealthSafetyFood
52%33%15%
Where they like to liveIn a quieter placeIn a busier placeIn a greener place
15%5%80%
What they think of working in the cityBadGoodNo idea
8%80%12%
Whether they plan to change their living placesYesNoDifficult to say
39%41%20%
56.From the survey,C of the people in Chongqing care about health.
A.41%                            
B.80%                             
C.52%
 57.Most people think working in Chongqing isB.
A.bad                             
B.good                            
C.hard
 58.From the survey,we know most people want to liveC.
A.in a busier place           
B.in a quieter place            
C.in a greener place
 59.Every day people in Chongqing can seeB play sports everywhere.
A.the young                    
B.the old                          
C.the men
 60.According to the passage and the survey,we know thatA.
A.the change in Chongqing makes people enjoy living there
B.12% people in Chongqing think working in the city is bad
C.33% people in Chongqing care about the food.

查看答案和解析>>

同步练习册答案