精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.What time of day can you think most quickly?Are you a morning person?Or does it take you a few hours to get your brain going?A lot of recent research suggests that we should pay attention to our body clock.It can tell us what time of day we can perform best at.
Many people work best later in the morning.This is because the body's temperature takes time to rise through the day.Taking a warm shower when you wake up can help your body's temperature rise quickly.
But everyone's body clock is different and some are special.Morning people will get up early and work better early in the day.Evening people will work later but work better towards the end of the day.Research shows that we're better at some activities at certain times of the day.Physical performance is at its best between 3 pm and 6 pm,so it's better to exercise later in the day.
Between noon and 4 pm,people begin to pay less attention.This is because we think less quickly after a big meal.Research also shows we become sleepy around 2 pm.This is why people in Spain take a short sleep in early afternoon.Finally,it is best to eat when we're active.This allows our body to burn calories better and stops our blood sugar levels from getting too high.

根据短文,选择最佳答案.
41.D can tell us what time of day we can perform best at.
A.Morning people  B.A warm shower  C.Our body temperature.D.Our body clock
42.A morning people willB.
A.get later but work better      B.work better early in the day.
C.only work in the morning.D.go to bed late every night.
43.What is the best time for physical performance?A
A.Between 3 pm and 6 pm
B.Between 7 pm and 10 pm.
C.Between noon and 4 pm
D.Between 5 pm and 8 pm.
44.Why is it beat to eat when we're active?C
A.Because eating makes the brain unable to think quickly.
B.Because it makes our blood sugar levels higher.
C.Because our body can burn more calories.
D.Because our body needs a short sleep.
45.What is the best titleD for this article?
A.How can we work better.
B.The best time to exercise.
C.How can we keep healthy.
D.The perfect time to do something.

分析 文章大意:本文叙述了生物钟能够显示出人一天什么时候表现最好.不同的人有不同的生物钟,人们在不同的时间段身体活动能力也不相同.

解答 41-45 DBACD
41题答案:D 细节理解题.根据第一段"A lot of recent research suggests that we should pay attention to our body clock.It can tell us what time of day we can perform best at."可知,我们的生物钟能告诉我们在一天中什么时候表现最好.故答案选D.
42题答案:B 细节理解题.根据第三段"Morning people will get up early and work better early in the day."可知爱早起的人在一天中较早的时候工作较好,故答案选B.
43题答案:A 细节理解题.根据第三段"Physical performance is at its best between 3 pm and 6 pm,"可知答案选A.
44题答案:C 细节理解题.根据文章最后两句话,可知在我们最活跃的时候吃东西最好,是因为这样能让我们的身体燃烧更多的卡路里,故答案选C.
45题答案:D 标题归纳题.根据文中第一段A lot of recent research suggests that we should pay attention to our body clock.It can tell us what time of day we can perform best at.对生物钟的描述,讲述了人们在不同的时间做不同的事情.所以最合适的题目是D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.There's no need           us           for them.(  )
A.for; to waitB.of; waitingC.for; waitingD.of; to wait

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Daniel's school is          the east of the town and         the south of the hospital.(  )
A.in:inB.to;toC.on;toD.in;to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

1.Many people do the same things on their birthday:They have a big cake with lots of candles(蜡烛),and listen to their friends and family sing"Happy Birthday to You".①              would you like to pay money to sing that song?
Jennifer Nelson is a filmmaker.②And she used the song"Happy Birthday to You"in her film.③但是她必须为此支付1,500美元. A company named Warner Music Group said it had the copyright(版权) on the song.
"I never thought the song was owned(拥有) by anyone,"Nelson said in the e-mail to the New York Times.
Some experts(专家) said that nobody knew who wrote"Happy Birthday to You".They also said there was no way to know ④               people began to sing the song.But they believed(相信) people started to sing it long before the company began to own ⑤it.
66.在①处填入一个适当的连词使句意完整、上下文通顺:
But
67.将②处划线部分译成汉语:
她在她的电影中使用了这首《祝你生日快乐》歌.
68.将③处划线部分译成英语:
But she had to pay﹩1500 for it.
69.在④处填入一个适当的疑问句使句意完整、上下文通顺:
When
70.文中⑤处划线部分的it指代:
The song"Happy Birthday to You"..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.A:Summer vacation is coming.(81)C
B:I'm not sure.Maybe I'll just stay at home and have a good rest.(82)B
A:I'm going to Shanghai to visit the World Expo(世博会) with my parents.
B:Is there anything interesting?
A:(83)E There are many attractive foreign buildings and lots of famous cultural relics(文物) on show.They are really worth seeing.
B:(84)G When are you leaving?
A:On July 20th.And I'll buy a mascot(吉祥物)-Haibao for you.
B:Wonderful!(85)D
A:Thank you.
A.Who are you going with?
B.What about you?
C.What are you going to do?
D.Have a good trip!
E.Yes,of course.
F.Good luck!
G.Sounds great!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.When you cut your skin,you bleed(流血).If a person loses a lot of blood,he will become ill and may die.Blood is very important.People have always known that.At one time,some people even drank blood to make them strong!
When doctors understand how blood goes around inside the body,they try ways of giving blood to people who need it.They take blood from the healthy people and give it to people who need it.This is called"blood transfusion".The blood goes from the arm of the healthy person into the arm of the sick person.
But there are two problems.First,it does not always work.Sometimes people die when they have blood transfusion.Later,doctors find that we do not all have the same kind of blood.There are four groups-O,A,B and AB.We all have blood of one of these groups.They also find that they can give any kind of blood to people of group AB.But they find that they must give A-group blood to A-group people and B-group blood to B-group people.I have O-group blood and the doctor told me that I could give blood to anyone else safely.
There is another problem.To give blood of the right kind,doctors have to find a person of the right blood group.Often they can not find a person in time.If they have a way to keep the blood until someone needs it,they can always have the right kind of blood.At first they find they can keep it in bottles for fifteen to twenty days.They do this by making it very cold.Then they find how to keep it longer.In the end they find a way of keeping blood for a very long time.
We call a place where we keep money a"bank".We call a place where we keep blood a"blood bank".One day,when you grow up,you may decide to give blood to a"blood bank".In this way you may stop someone from dying.Or perhaps one day you may become ill.You may need blood.The"blood ban"will give it to you.

70.From the passage,we learn that sometimes people die when they have blood transfusions because they.C
A.are unhealthy people              
B.have lost a lot of blood
C.are not given the right kind of blood  
D.are AB-group people
71.Which of the following is true?B
A.Doctors can give any kind of blood to the writer.
B.The writer can give blood to B-group people.
C.The writer has never had a blood transfusion.
D.The writer has the same kind of blood as his father.
72.People set up the"blood bank"so that they can.A
A.give the right kind of blood to the people who need it in time
B.keep different groups of blood as much as possible
C.make it easier to sell or buy blood
D.keep blood for more than twenty hundred years
73.The writer doesn't talk aboutCin the passage.
A.how important blood is to us   
B.the four groups of blood
C.where the blood bank is      
D.what"blood transfusion"is.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.晚饭后散步会让你更容易入睡.
Walking after supper willmake it easier for you to fall asleep.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---Thank you very much for showing me how to use the new mobile phone.
---_______(  )
A.No problem.B.Don't mention it.
C.Never mind.D.No way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.Is hereplying (回复) to his sister's e-mail at the moment?

查看答案和解析>>

同步练习册答案