精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Thoughts on Shenzhen Airport Traffic Accident
March 1was a very sad day for everyone.
On that day a huge traffic accident happened at the Shenzhen Airport.Nine people lost their lives and 23people were injured.For those people,it was a night-mare!
To learn a lesson,we must know who caused the accident and why.
The answer looks obvious.It's the car owner's fault because she drove her car into the people.However,is that true?Is that her fault?What about the dead and injured people?Did they have their own faults as well?The answer is yes.
According to news reports,at that time,many people were standing in the turning section of the viaduct watching the airplanes take off and land.Suddenly,a car appeared.Maybe the car owner got nervous,so she mistakenly stamped on the accelerator instead of the brake pedal,which caused the accident.
In my opinion,of course the driver should be blamed because she caused the accident.However,for those dead and injured people,although we feel sorry for them,they have their own responsibilities as well.They should have been aware of their own safety.They shouldn't have been standing in a dangerous place to watch the airplanes take off and land.


38.The accident happened onA.
A.March 1      
B.March 2    
C.March 3       
D.March 5
39.How many people died in this accident?B
A.23             
B.9            
C.32           
D.25
40.Which of the following shows the writer's feeling about this accident?D
A.Angry.
B.Happy.
C.Sad.
D.Sorry.
41.What does the writer want to tell us in the passage?C
A.We shouldn't drive cars to the airport.
B.We mustn't stand and watch the planes at the airport.
C.We should be aware of our own safety anytime and anywhere.
D.Driving a car is dangerous for the young people.

分析 深圳机场交通事故发生在三月一日,此次事故中9人死亡.作者要告诉我们的是我们应该在任何时间任何地点都要意识到我们自身的安全.

解答 38.A  细节理解题.根据第二句March 1was a very sad day for everyone.可知事故发生在三月一日,故选A.
39.B  细节理解题.根据Nine people lost their lives and 23 people were injured.可知,此次事故中9人死亡,故选B.
40.D  细节理解题.据However,for those dead and injured people,although we feel sorry for them,可知作者对此次事故表示遗憾,故选D.
41.C  理解推断题.根据文章内容可知作者要告诉我们的是我们应该在任何时间任何地点都要意识到我们自身的安全.故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Uncle Li ______ I worked three years ago has retired now.(  )
A.whoB.whomC.at whomD.with whom

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Mum add some sugar to the coffee  to make it sweeter.(划线部分提问)
Whydoes Mum add some sugar to the coffee?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.
Hot summer is coming.We should be (71)careful of heat stroke.It can put the patient's life in (72)danger.Here is some advice.
?Place the patient in cool water,cover the body with a wet cloth,and move the patient into a cooler room,(73)if heat stroke happens.
?Make the patient's skin wet with warm water and then use a fan to blow cool air across the skin.
?Don't give any food or drinks to the patient.It's seriously bad (74)for the patient.
The website of our school can (75)provide us with more information.It is also helpful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.John is eight years old,and he is a very funny boy.He works hard,so he is good at his subjects.And his teachers and parents like him very much.But he has a very big head.Last year,he spent ten days at his uncle's home on summer holiday.His uncle lives in a mountain village(村庄)and it's about four hundred miles away from his city.He took  subway to a small town,there his uncle waited for(等候)him and took him to his house by bike.
John made some friends soon.They played together.But one afternoon he cried(哭)to his uncle,"All the children make fun of me.They say I have a big head."
"Don't listen to them,"his uncle said,"You have a beautiful head.Now stop crying and go to the store to buy some potatoes."
John asked,"Where is the shopping bag?""Oh,dear,I haven't got one.Use your hat."His uncle said.

根据所给内容,从A、B、C、D四个选项中选择最佳答案.
42.John is good at his subjects becauseA.
A.he works hard    
B.his teachers like him
C.his parents like him    
D.he is a very funny boy
43.How long did John spend in his uncle's home last year?B
A.Four weeks.
B.Ten days.
C.Two months.
D.Ten hours.
44.How did John's uncle take him home?C
A.By subway.
B.By car.
C.By bike.
D.By bus.
45.From the last words,we knowD.
A.John's uncle has a big head     
B.John can't buy potatoes
C.John has a beautiful hat        
D.John really has a big head
46.What's the best title (题目)of this article?D
A.A Big Head      
B.John's Uncle     
C.A Funny Boy     
D.A Boy with a Big Head.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I read English every morning.(改为一般疑问句)
Doyouread English every morning?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.A:Hi,Tom!Let's play basketball.Oh,where's John?
B.I'm afraid he can't play with us.
A:(21)Why?
B:He has a cold.
A:(22)I'm sorry to hear that.Has he seen the doctor?
B:Yes.The doctor said he should stay in bed for two days.
A:That's too bad.He can't join us.I think he should take good care of himself.
B:(23)I think so.By the way,shall we visit him this evening?
A:Good idea!(24)Where shall we meet?
B:At my home.I'll wait for you.
A:OK.(25)See you then.
B:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.听第l0段材料,回答第16-20小题.
16.Which season was it?
A.Spring.        B.Autumn.          C.Winter.
17.What did Meng Zhong doto help his mother?
A.He grew crops.        B.He did housework.            C.He made money.
18.Why was Meng Zhongvery worried?
A.His mother was very tired.
B.He had no money for the medicine.
C.He couldn't find bamboo shoots.
19.What did Meng Zhong dowhen he didn't know what to do at last?
A.He cried sadly for the whole day.
B.He asked his neighbors for help.
C.He sent for another doctor.
20.How did Meng Zhongfinally get bamboo shoots in the story?
A.His neighbors helped him.
B.He bought them from a store.
C.His love for his mother moved God.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.We all like Lucy as she is always thinking _____of others than herself.(  )
A.lessB.much moreC.muchD.better

查看答案和解析>>

同步练习册答案