精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.John was ten years old and he was very lazy.He had to go to school,of course,but he was
bored there and tried to do as little work as possible.His father and mother were both doctors
and they hoped that he would become one,too,when he grew up.But one day John said to his
mother,"When I finish school,I want to become a garbage collector."
"A garbage collector?"his mother asked.She was very surprised."That's not a pleasant job.Why do you want to become a garbage collector?"
"Because then I'd only have to work one day a week,"John answered.
"Only one day a week?"his mother said,"What do you mean?"
"Well,"John answered,"I know that the ones who come to our house only work on Wednesday,because I only saw them on that day."

44.JohnD at school.
A.didn't do any work         
B.did much work
C.tried to finish his work       
D.did very little work
45.John's parents wanted him to becomeB.
A.a garbage collector     
B.a doctor           
C.a teacher        
D.a worker
46.John hoped to be a garbage collector becauseC.
A.he knew it was an important and necessary job
B.he often saw some garbage collectors come to his house
C.he thought he would work only one day a week
D.the garbage collectors really work only one day a week
47.John thought that the garbage collectors only work one day a week becauseB.
A.it was a rule             
B.he saw them work only on Wednesday
C.his parents told him so     
D.some garbage collectors told him.

分析 文章大意:这篇文章主要讲述了一个懒惰的男孩John的故事.John是一个10岁的男孩儿,他非常懒惰,上学时他感觉在学校很无聊,并且尽可能少的做作业.他的父母都是医生,他们希望儿子将来也成为一名医生,但是有一天John告诉他的妈妈,等他完成学业,他想成为一个收垃圾的人.他的妈妈很是惊讶,问他为什么.John回答说,这样一周他只用工作一天,因为他只在周三见到收垃圾的来到他家中.

解答 44.答案D.细节理解题.根据"he was bored there and tried to do as little work as possible"可知,他尽可能少的做作业,并非"A.不做任何工作;B.做很多工作.;C.尽力完成工作",故选D.
45.答案B.细节理解题.根据"His father and mother were both doctors and they hoped that he would become one,too,when he grew up"可知他的父母都是医生,希望他将来也成为一个医生,故选B.
46.答案C.细节理解题.根据"Why do you want to become a garbage collector?""Because then I'd only have to work one day a week,"John answered."可知他认为收垃圾的一周只用工作一天,故想成为收垃圾的,故选C.
47.答案B.细节理解题.根据"I know that the ones who come to our house only work on Wednesday,because I only saw them on that day"可知他知道一个收垃圾的只在周三来到他家工作,所以他认为收垃圾的一周只工作一天,故选B

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The film was so boringthat I felt sleepy when I saw it yesterday evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Sam is a waiter,____________ he really wants to be a singer.(  )
A.orB.ifC.butD.because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.This is the school _______ we visited last year.(  )
A.thatB.whereC.whoD.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Shall we get off the bus here?
-Yes.But we won't get off _______ it stops.(  )
A.whenB.untilC.whileD.after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.My father has a great sports collection,____________ he plays sports every day.(  )
A.orB.butC.and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.That man over there ________ be Mr Wang.He has gone to Yushu.(  )
A.mayB.mustn'tC.shouldD.can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-We'll have a basketball match next week.I hope we will win.
-      (  )
A.Well done!B.Good luck!
C.Congratulations!D.It's a pity!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.My family and I had a (an) ________ trip in Taiwan because of the typhoon and rainstorm.(  )
A.suitableB.unpleasantC.comfortableD.impatient

查看答案和解析>>

同步练习册答案