精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Many people like to travel by plane, but I don’t like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off (起飞) and it is often late. You can’t open the window. You can’t choose (选择) the food. Planes are fast, but it still takes hours to get out of the airport and into the city.

I like traveling by train. I think trains are safe. Railway stations are usually in cities. When you can’t catch a train, you can catch another one. You can walk around in the train and open the windows. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time.

I also like cars. You can start your journey (旅行) when you want to, and you don’t need to get to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.

1.Why do many people like to travel by plane?

A. Because it is fast.

B. Because you can walk around in the plane.

C. Because you can choose the food.

D. Because you can carry many things in a plane.

2.Which is not the good thing about the train?

A. It is safe.

B. It takes a little more time.

C. You can open the windows.

D. You can see interesting things on your way..

3.If you want to take a lot of things with you, what do you take to go out?

A. A bus. B. A car.

C. A train. D. A ship.

4.What is the bad thing about the car?

A. You needn’t go to a station.

B. You can carry many things.

C. There are too many cars on the road.

D. You can start your journey when you want to.

5.What does the writer think of the plane, train and car?

A. He likes to take a train because it takes a little more time.

B. He likes to take a car because he has a car.

C. He doesn’t like traveling by plane just because he can’t choose the food on the plane.

D. He thinks it takes a lot of time to go to and get out of the airport.

 

1.A

2.B

3.B

4.C

5.D

【解析】:

试题分析:作者在文中分别介绍了乘飞机、火车和汽车出行的优点和缺点,阅读中注意三者之间的区别。

1.细节理解题。根据Planes are fast 描述,许多人旅行时喜欢做飞机,是因为飞机很快。故选A。

2.细节理解题。根据第二段I know it takes a little more time. 可知该项是乘火车的缺点。故选B。

3.细节理解题。根据第三段also you can carry many things with you in a car. 如果你要带很多东西的话,你可以开车。可知选B。

4.细节理解题。根据短文最后一句But sometimes there are too many cars on the road如果你开汽车的话,你就会在路上遇到非常多的车。可知选C。

5.

考点:日常生活类阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡惠山区七年级期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Mr. Brad wants to see a film. After lunch, he goes to a cinema, buys a ticket(票) and goes in. But after two or three minutes he comes out again and buys a second ticket and then walks in again.

After a few minutes he comes out again and buys a third ticket. Two or three minutes after that, he comes out a third time and asks for another ticket. But the girl says to him, “Why are you buying all these tickets? Are you meeting your friends in the cinema all the time?” “No, I’m not doing that.” Mr. Brad says, “But a big woman always stops me at the gate of the cinema and she tears(撕) all my tickets.” The girl has a good laugh and says, “One ticket is enough. She is on duty.”

1.After lunch, Mr. Brad __________.

A. goes shopping B. goes fishing

C. goes to the supermarket D. goes to a cinema

2.Mr. Brad _____ goes to the cinema after lunch.

A. himself B. and his wife

C. and his friends D. a girl

3.Mr. Brad comes out of the cinema ______.

A. once B. twice

C. three times D. four times

4. Mr. Brad buys _____ tickets altogether (一共).

A. two B. three

C. four D. five

5.The woman tears his tickets because she _____.

A. likes to do that

B. doesn’t like Mr. Brad

C. thinks they’re false(假的) tickets

D. is checking up(检查) all the tickets

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡崇安区八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Sally’s cousin hates a long wait. I think he’s just not very _______.

A. patient B. generous

C. popular D. active

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡崇安九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— The team really looks _______ better because the coach had them _______ every night this week.

— Practice makes perfect.

A. a little bit; practise B. a bit; parctising

C. a bit of; to practise D. a little; practiced

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡崇安九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

We teenagers shouldn’t be impatient _____ our own problems. _____ they are solved, we can never give up.

A. in; Till B. with; Since

C. to; Until D. with; Until

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡南长区七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--- It’s so kind of you to help me.

---________.

A. No, thanks B. You’re welcome

C. Don’t thank me D. All right

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡南长区七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

________ fine mornings, the old like to take exercise in the park.

A. In B. On C. At D. For

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡南长区七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

A. wall B. always C. walk D. ball

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡滨湖八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:其他题

动词填空 用括号内所给动词的适当形式填空。

1._________ (attend) DIY lessons every Saturday is great fun for me.

2.Be quiet! The students _________ (have) an English class.

3.Can you show me how _________ (stick) a rose on the card?

4.At first, he _________ (write) quite badly, but now he writes well.

5.Not only the houses but also the train _________ (be) made of paper.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案