6.Reading is very important.World Book Day falls on April 23every year.It encourages people,especially teenagers,to discover the pleasure of reading.It is also the day to honor (尊敬) great writers.
Many countries celebrate (庆祝) World Book Day.On that day,millions of school children can buy books at a much lower price than usual in any bookstore in England.It has been done every year since 1998.World Book Day is also celebrated in China.Wen Jiabao,Premier of China,is an avid reader.He does lots of reading every day though he is very busy.On World Book Day 2009,he called on (号召) people to do more reading.Wen suggested that young people should spend more time reading."Books can not change the world,but people can change the world by changing themselves through reading,"he said.
Reading helps us become more knowledgeable and smarter.Reading helps us to follow the latest developments of science and technology (技术).Reading gives us information about other cultures and places in the world.Reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English.We all know that it is difficult to learn everything in the classroom,for example,the ways English people are living and working today can be learnt by reading.
Books,magazines,newspapers and other kinds of reading materials can help us to know more about the outside world.Therefore,it is necessary for us to spend time reading every day.
66.When is World Book Day?C
A.August 8every year.
B.March 12every year.
C.April 23every year.
D.June 6every year.
67.An avid reader is a person whoA.
A.loves reading
B.never reads
C.does some reading
D.hates reading
68.World Book Day was set up in order to encourage people toB.
A.learn foreign languages
B.do more reading
C.buy more books
D.know more about science
69.According to the passage,reading can help people in many ways EXCEPTC.
A.learning English better
B.knowing more about cultures
C.improving your health
D.knowing more about the outside world
70.What's the best title for the article?D
A.World Book Day in England.
B.Suggestions on Reading.
C.World Book Day in China.
D.World Book Day and the Advantages of Reading.
分析 文章介绍了世界读书日的基本情况,世界各国都庆祝世界读书日.文章也解释了为什么我们要多读书,也号召大家多读书.
解答 66.C细节理解题.根据文中第一段原句World Book Day falls on April 23 every year.可以得知,世界读书日是在每年的4月23日.故选C
67.A细节理解题.根据文中第二段原句Premier of China,is an avid reader.He does lots of reading every day though he is very busy.可以得知温家宝总理尽管每天很忙仍然每天都会进行大量的阅读,故An avid reader 就是一个热爱读书的人.故选A.
68.B细节理解题.根据文中第一段的原句Many countries celebrate (庆祝) World Book Day.全世界都庆祝世界读书日,及第二段原句On World Book Day 2009,he called on (号召) people to do more reading.温家宝总理号召大家多读书,可以得知世界读书日的目的就是号召人们多读书.故选B.
69.C细节理解题.根据文章最后两段的描述,读书可以增长我们的知识,可以把英语学的更好,可以了解更多文化的知识,可以了解更多外国的事情等,但是并没有提到可以改善健康.故选C.
70.D总结归纳题.通过阅读本文可知这篇短文主要是介绍世界读书日和读书的好处,故选D.
点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.