【题目】 Honey to treat a wound. Eat cherries(樱桃)if someone has a pain in his knee. Your grandmother is probably satisfied with her old-time treatments and now science is catching up with them. Researchers have produced hundreds of studies in the past five years about these grandmothers’ old-time home treatments. They are often natural, different from the medicine from the hospitals. Here are some old-time treatments which have been prove(证明)to be useful by the scientists.
Burns Try Aloe
“Aloe is a useful treatment for burns,” says a doctor. One study showed it was very useful or second-degree burns, If you have an aloe plant, simply cut pen a leaf and use the liquid (汁液) directly to the burnt area. For serious burns , you should still see a doctor. | Eye Pains Try Cucumber
If you use your eyes for a long time, lie on your back place one piece of cucumber over each closes eye. Cucumber helps reduce the pain. Replace the pieces with a cooler pair every two or three minutes, for up to 15 minutes total. | Wounds Try Honey
Since ancient Egyptian times, people have used honey to treat the wounds. For best results, scientists advised manuka honey, from New Zealand, Brush some honey directly to a wound every 12 to 24 hours an cover it with a piece of clean cloth. |
【1】If Lingling burnt her finger when cooking, she would need ________ according to the passage.
A.an aloe leafB.fresh cherriesC.cucumber piecesD.manuka hones
【2】The writer wrote this passage to ________.
A.show her pride in those grandmothers' treatments
B.introduce some methods of old-time home treatments
C.show old-time home treatments are better than medicine
D.advise scientists to make research into ancient treatment
【3】The passage is probably in the part of ________ in a newspaper.
A.newB.lifeC.sportsD.education
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【解析】
本篇作者介绍了以前的一些家庭治疗方法,研究人员对这些古老的家庭治疗进行了研究,它们通常是天然的,不同于医院的药物,被证明是有用的。
【1】细节理解题。根据文中“Burns Try Aloe”,可知“芦荟可以治疗烫伤”;故选A。
【2】细节理解题。根据文中“Here are some old-time treatments which have been prove to be useful by the scientists. ”,可知“作者是介绍一些被证实是有用的、昔日的家庭治疗的方法”;故选B。
【3】推理判断题。本篇是作者是介绍一些被证实是有用的、昔日的家庭治疗的方法,如芦荟治疗烫伤、黄瓜治疗眼痛、蜂蜜治疗伤口等,这些是关于生活的小常识,故选B。
本篇阅读单选,考查细节理解和推理判断和归纳能力。题1、2可以在原文中找出题干包含的信息部分作答;题3要归纳文本信息“本文是作者介绍一些被证实是有用的、昔日的家庭治疗的方法” ,这些是关于生活中的小常识,推断本文的出自“报纸的生活栏目”。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Dean felt his arms and legs were burning. With each breath, Dean wondered if he should be done, but as he touched the wall at the end of the pool he turned for another lap (圈). "I can do one more. This is for Kevin,” Dean told himself. He was starting his seventh lap.
![]()
Dean and the other members of his swim team were swimming to raise money for Dean's best friend, Kevin Hawking. Earlier in the year, Kevin fell ill. He needed expensive medical care that his family couldn't afford. After Kevin's friends learned what was happening, they started brainstorming ways to help. Several of Kevin's friends were on the swim team, which led to the idea of swimming.
For a month, Dean and the other swim team members had asked for pledges(承诺)from anyone who would help: family members, friends, and neighbours. Most people pledged a dollar or two each lap. Dean's grandmother said she would offer $ 10 for each lap Dean swam!
Finally, as Dean completed his tenth lap, he knew he was too tired to keep going. If I try another lap. I'll end up lying in the middle of the pool, waiting for someone to come and get me, he thought. Dean pulled himself up onto the edge of the pool and sat breathing quickly for a couple of minutes, quietly resting before he tried to stand.
Dean's father came over and said, "Wow, Dean," shaking his head in amazement, "I am so proud of you. That's farther than anyone else has swum today, and I know it's farther than you've ever swum before."
Dean stood up and slowly walked with his father back to the seats where the other swimmers sat next to Kevin. "Thank you," Kevin said.
"It's no big deal. I know you'd do the same for me," Dean said.
【1】Dean and his swim team members swam to _____________.
A.see how far they could swimB.raise money for a sick boy
C.get ready for a competitionD.have a swimming lesson
【2】How many laps did Dean complete?
A.Seven.B.Eight.C.Ten.D.Eleven.
【3】Dean's father was proud of him because____________________.
A.Dean won the first prizeB.Dean made a good friend
C.Dean swam faster than beforeD.Dean tried as hard as he could
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】- How do you do? - ________.
A. Fine, thanks. B. Thank you. C How do you do?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Keep fit! Lose weight! Play basketball, do yoga(瑜伽), dance and meet many new friends! Price:¥40/hour Open time: Saturdays and Sundays Tel: 2133730 |
A Concert Do you like classical music? Come to the concert on Friday evening. The concert will begin at 6:30 in the Children’s Palace. Ticket price: Adults:¥120 Children(under 15):¥60 |
Star Wars USA wonderful movie at Huachen Cinema. Ticket price:¥80 Time: 6:00 pm —— 8:00 pm Dates: July 24 to July 27 |
Summer Job Do you like to talk with people? Do you like to work late? Do you like to work for a restaurant? Then come and work for us as a waiter. Please call Jenny at 8124697 for more information. |
【1】You can ______ at Lisa’s Gym.
A.watch a movieB.find a jobC.listen to a concertD.play basketball
【2】Mr. and Mrs. Smith and their 14-year-old son want to go to the concert, they have to pay ______ for the tickets.
A.¥120B.¥180C.¥300D.¥240
【3】Star Wars is the name of ______.
A.a cinemaB.a movieC.a clubD.a gym
【4】Linda wants to find a job during her summer holiday, she can ______ for more information.
A.call8124697B.call Lisa
C.call2133730D.go to the Children’s Palace
【5】Which of the following is TRUE?
A.Lisa’s Gym is open every day.
B.You have to work late as a waiter in the restaurant.
C.You and your friend should pay 80 yuan for the movie.
D.The movie will be on for a week.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 — Is Jim coming by train?
—I’m not sure. He_________ drive his car.
A. must B. need C. may D. will
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】You Can Make a Windsock(风筒)
Have you ever seen a windsock blowing in the wind? Well, you can make one of your own! This is a fun project that you can do with things you may have. You just need to follow a few easy steps.
You will need:
● one piece of heavy colored paper ● five ribbons
● strong tape ● a string
● a pencil
What to do:
Step 1: Draw pictures on the paper. You can write your name on it. Do anything that will make it special to you.
Step 2: Make the paper into the shape of a tube. Hold one of the shorter edges(边缘) over the other. Then make them together with the tape at each end and in the middle.
Step 3: Use a pencil to make a hole into both sides of the tube. The holes should be only on one end of the tube. Pull the string through both holes. Then tie the ends of the string together.
Step 4: Now make five holes around the top of the other end of the tube. Put a ribbon through each of the holes. Tie a knot in the ends. Make sure the knots are bigger than the holes.
Now your windsock is ready to use, but how does it work? The shape of the tube plays an important part. Wind blows through the tube and makes it fly and dance around. Hold the windsock up in the air by its string and run around. It will fly behind you. You can also hang it outside and watch it dance around on its own!
【1】You draw pictures on the paper to make the windsock ________.
A. fun B. heavy C. strong D. special
【2】Which of these things do you need for Step 2?
A. Tape. B. Ribbons. C. A pencil. D. A string.
【3】What do you do after you put ribbons through the holes in the tube?
A. Make holes in the tube. B. Tape the tube together.
C. Tie knots in the ribbons. D. Put a string through the hole.
【4】What is probably the most important to make a windsock work?
A. Its shape. B. Its size.
C. The color of the paper. D. The number of the holes.
【5】What is the main purpose of this article?
A. To tell an interesting story. B. To explain how to do something.
C. To teach an important lesson. D. To show what a windsock is like.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
![]()
【1】The card is used for ______ according to the chart.
A.a middle school student to take a taxi
B.a bus driver to travel by train
C.a university student to take a bus
【2】You can’t find ____ in the card.
A.Lilian’s age
B.the price
C.the card number
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Not only my parents but also I _____ crazy about watching TV.
A. is B. am C. are D. be
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—When is Henry’s birthday party, Lynn?
—The 18th , __ about there o’clock in the afternoon.
A. in B. at C. on D. to
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com