精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.请阅读下面关于校园意外受伤的紧急处理方法,进行配对,将相应的段落标题填入第71~74空格中,并完成第75小题.

A.Ice Bag Cools the Injury Part          B.Keep Still and Rest
C.Press Hard with the Cloth             D.Lifting the Injured Part

At school lots of students get injured when they are doing sports or playing with each other.Here are the tips you can do at once after an injury.
71.B Don't move the injured part of your body.You'd better lie down and rest.
72.A Get a bag with an ice in it.Keep the ice bag on the injured part of your body for half an hour.Take away the bag for a quarter.Then put it back on for several minutes.
73.C Get a piece of clean cloth around the body area.Tie the cloth hard enough to hold the ice.Don't press it too hard.
74.D Put up your injured area which is higher than the level of your heart.If it's a serious injury,call 120immediately.
75.In which part of a magazine can you most probably read this passage?B
A.News.
B.Health.
C.Fashion.
D.Review.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了在学校很多学生在运动的时侯或者互相玩耍的时候会受伤.而在这里讲述了一些校园意外受伤的紧急处理方法.

解答 71.B   细节理解题.根据下文:Don't move the injured part of your body.You'd better lie down and rest.可知不要动伤者的那部分身体.最好躺下休息.所以此处应该是保持安静跟休息.故选B        
72.A   细节理解题.根据下文:Get a bag with an ice in it.Keep the ice bag on the injured part of your body for half an hour.可知拿冰块装在一个包里面,将冰袋放在受伤的身体的那部分上保持半个小时.所以此处应该是用冰袋降温受伤的部分.故选A.
73.C   细节理解题.根据下文:Get a piece of clean cloth around the body area.Tie the cloth hard enough to hold the ice.可知把一块干净的布放在身体周围,用这块足够硬的布拿着冰.所以此处应该是用布来按压.故选C         
74.D   细节理解题.根据下文:Put up your injured area which is higher than the level of your heart.If it's a serious injury,call 120immediately. 可知将受伤部位高于你心的水平.如果这是一个严重的受伤,立即拨打120.     
75.B   推理判断题.这篇文章主要讲述了一些校园意外受伤的紧急处理方法.所以结合常识这篇文章应该是出现在有关健康的杂志上面.故选B.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.Press Hard with the Cloth

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.It's Sunday.Look at what these people are doing.
Katherine is shopping with her mother.She wants to buy a shirt for her father's birthday.Lu Lu is talking with her friend on QQ in Shanghai,they want to go to the movies this afternoon because it's rainy.Jack is visiting the zoo in Beijing.He likes animals very much.Tom is sleeping on the beach.He works in New York and he is busy.Now he wants to have a good rest.

根据下列句子判断正误.正确的写A,错误的写B
46.Katherine is shopping with her father.B
47.Lu Lu may be a Chinese girl.A
48.It is sunny and warm in Shanghai.B
49.Jack is visiting the school in Moscow.B
50.Tom often goes to New York on vacation.B.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Nowadays a new lifestyle called low carbon life(低碳生活)is spreading every corner of our country.The meanings of low carbon are low energy and no waste.It is such an important project that I can't wait to express my ideas about it more clearly.
In the first place,we should have a no-car day every week in our school.Because cars not only cause serious air pollution but also waste energy.On no-car day,neither students nor teachers are allowed to drive to school.Meanwh ile,just walk,jump,cycle or run.Use our legs and enjoy the fun.
In the second place,we had better not use plastic bags any more.No one can bear the"white pollution".So,it is wise to use bags which can be reused again and again.
Finally,one thing that we should keep in mind:every big thing comes from the subtle.Therefore,as students,we ought to turn off the lights the moment we leave,turn off the water tap in time,and reuse our textbooks and so on.
In one word,it is necessary for all of us to put the low carbon lifestyle into our daily life.Just remember these:no-car day,no plastic bags,and no waste.Let's do it now.

46.Low carbon life meansD 
A.no car              
B.no car,no plastic use and no waste
C.no plastic bags      
D.low energy and no waste
47.According to the passage,Ccan drive to school on no-car day.
A.students and teachers      B.teachers       C.nobody      D.students
48.What's the meaning of the underlined wor d"subtle"?D
A.New things                       B.Fashionable things
C.Important things                 D.Small things
49.The article is probably written byC
A.a reporter         B.a citizen           C.a student          D.a teacher
50.Which of following is not enjoying a low carbon life?A
A.Michelle likes keeping tidy and clean,so she always uses things once and then throws them away.
B.Edward goes to work every day on foot so that she can keep fit.
C.Maria always keeps the air-conditioner at 25 degree on hot summer days.
D.Mike keeps his textbooks clean so that his brother who is one year younger than him can use it again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Every year in China around Tomb-Sweeping Day (清明节),tea plants grow well and people pick the leaves.According to tradition,the tea picked before Tomb-Sweeping Day is of the most value.Long ago,it was this tea which was served to the Emperor.
Tea is a daily drink in China.Chinese people enjoy tea with snacks,main dishes,and before or after meals.Guests are often served the drink.At a family gathering,young people show their respect to their elders by offering a cup of tea.
Tea culture is very strong in Russia too.In Russia,people drink tea out of glasses,with soup or dessert at the end of meals.The typical (典型的)Russian tea ceremony(礼节) usually uses a metal pot for heating water.People put black tea in a teapot and pour boiling water.
However,things are different in the UK.British people also drink tea all day.But there is also a special tradition of afternoon tea,where the tea is served with light sandwiches and small cakes.Black tea with milk is by far the most widely drunk tea.Today,most people in,the UK use tea bags rather than tea leaves.
In spite of the social and cultural differences around the world,drinking tea stands for a peaceful and comfortable lifestyle.It's a way of escaping,from the stress of life.
Tea is everywhere
Tea culture
in China
The tea before Tomb-Sweeping Day is the (91)best/most valuable which was served to the Emperor long ago.Chinese people enjoy green tea very much.At a family gathering,young people offer a cup of tea to their elders and (92)show politely and warmly.
Tea culture
in Russia
The typical Russian tea ceremony usually uses a metal pot for heating water.People put black tea (93)红茶(翻译成汉语)in a teapot and pour boiling water over it.
Tea culture
in the UK
British people also drink tea all day.They drink tea with light sandwiches and small cakes(94)in the afternoon.Today,most people use tea(95)bags very often.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.How do you feel when you have to make a speech in front of class?What about when you go to a birthday party?Do you get really shy?if you feel shy,don't worry.(66)C.Everyone has such feelings sometimes.
Shyness means feeling nervous or frightened when you're around other people.Experts (专家) have found that more than 80percent of middle school students feel afraid to be the centre of attention.(67)B.Some become shy later because of their life experiences.
It's OK if it takes you a while to feel yourself again,when you go to a new place or meet new people.In fact,everybody gets a little shy sometimes.Most people have red faces and talk in broken sentences when they get shy.But some become so shy that they won't go to a restaurant because they are too nervous to order and pay the bill (账单).Some are afraid of  going out to meet new people,(68)A.This kind of shyness can be bad for a person.
If shyness doesn't stop you from doing something you want to do,being shy isn't a very big problem.Some experts say shy people are quieter and cleverer because they think more and talk less.Shy people are also good at working with others because they think more for other people.(69)D.
You see,being shy isn't all bad.But remember not to let good chances pass by just because of it!If you have to sing a song at a birthday party or practice your spoken English in front of others,(70)E.There's nothing to be afraid of.
Remember,though you're shy,you are still confident.Come on,our shy friends!

A.So they seldom(很少)go outside.
B.Some kids are born shy
C.You are not alone.
D.Some great people in history were shy,too.
E.just do it!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.配对阅读左栏是5段语言材料,右栏是7个标题,请根据左栏每段话的内容,在右栏中找出相对应的标题,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
66.If you are close to a national park or the Greenway,get the whole family moving with a hike or get out the bikes.Find parks and local playground near you.D
67.Look for information that will explain to kids about a sport.If Kids aren't interested in ball games,see if swimming at a pool is of interest,or they may prefer just kicking a soccer ball around,or playing catch.B
68.Show kids an easy way to get exercise is to put on music and dance.Ask them what kind of music they would like for a dance.Turn on your radio to a music station and get moving!A
69.Kids need 60minutes of activity a day.Try making a daily plan with your kids,for example,15minutes of running,30minutes of biking,and 15minutes of jumping rope.G
70.Talk to your kids about how good nutrition(营养) goes hand-in-hand with physical fitness.Make sure your kids are off to a good day at school with a nutritious breakfast.Help your kids learn about smart food choices with online games.F
A.Put on some music and dance.
B.Help kids learn more about a sport.
C.Make a nutritious dish.
D.Go for a walk or a bike ride.
E.Go swimming with kids.
F.Let kids know about nutritious foods.
G.Make a plan of physical activity

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.-What do you want to be when you grow up?
-I want to be aviolinist.So I will take violin lessons once a week.(violin)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-What do you think Andy will be in ten years?
-Maybe a ________,I think.(  )
A.boyB.girlC.poemD.president

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.We need two apples and three        .(  )
A.orangeB.tomatoesC.breadD.carrot

查看答案和解析>>

同步练习册答案