精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Every year people in the West celebrate Easter.Easter falls on April 8this year.It is a very old Christian  festival.It is older than Christmas.At Easter Christians remember the death of Jesus and his coming back to life.
Eggs are very important at Easter.It is because an egg is the start of a new life.The eggs come in special boxes.They are wrapped in lovely silver paper.
When kids open them they find a chocolate egg in two halves.And inside there are candies.Kids get to eat a lot of chocolate at Easter-sometimes more than they want.At Easter kids also boil eggs and paint them pretty colors.
Everybody knows about Santa Claus,but did you know about the Easter Bunny*?He is a character kids love nearly as much.here are always bunnies at Easter.But what's so special about them?Like eggs,rabbits are close to the idea of new life,because rabbits have lots of babies.
61.Easter is inBthis year.
A.January            
B.April              
C.July             
D.September
62.Christians remember Jesus'death onD.
A.April Fool's Day     
B.Halloween
C.Christmas           
D.Easter
63.On Easter Day,children can getA.
A.Chocolate eggs.
B.Apple pies.
C.Clothes.
D.Balls.
64.You will think of Easter when you seeC.
A.Hello,Kitty!
B.Mickey Mouse.
C.A bunny.
D.A polar bear.
65.Eggs are very important at Easter becauseD.
A.they are easily broken.
B.they are delicious.
C.they are very cute.
D.they can mean new life.

分析 本文介绍了西方的主要节日--复活节的一些事情.讲述了复活节的习俗,包括复活节彩蛋和复活节兔子的事情.通过完成本篇阅读对学生开拓眼界有很大的帮助.

解答 61.B细节理解题.根据文中第一段原句Easter falls on April 8this year.可以得知今年的复活节在4月8日.故选B.
62.D细节理解题.根据文中第一段最后的原句At Easter Christians remember the death of Jesus and his coming back to life.可以得知,复活节是基督徒为了纪念耶稣的复活.故选D.
63.A细节理解题.根据文中第三段原句When kids open them they find a chocolate egg in two halves.可以得知,在复活节这天,孩子们可以得到巧克力蛋.故选A
64.C细节理解题.根据文中最后一段原句He is a character kids love nearly as much.here are always bunnies at Easter.可以得知,兔子是复活节的标志之一,所以看到兔子也能想到复活节.故选C.
65.D细节理解题.根据文中最后二段原句Eggs are very important at Easter.It is because an egg is the start of a new life.可以得知,鸡蛋在复活节如此重要是因为鸡蛋意味着新的生命.故选D.

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Jim with his parents ______ abroad.They______back in two weeks.(  )
A.have gone;will come.B.has gone;will come
C.have been to;have come   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.After the vacation,I'm ___________ heavier than before.(  )
A.a fewB.a littleC.moreD.very

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.Last year Tom left school.He came to Taipei to(41)A a job.He went from one company(公司)to another but(42)Bwanted him.Now he had little money.He had to go back to his small town.So he came to the station.He felt (43)C and tired.It was very late at night and (44)Cwas full of people.They were waiting (45)A tickets of the last train.He bought the last ticket,and he was very happy.
At that time,a woman with a crying baby walked to him.She asked him to sell her the ticket.He gave her the ticket.He thought they needed it (46)B he did.After(47)Cleft,he sat on the bench (长凳) and didn't know(48)C to go.Just then,an old man came and said,"Young man,I(49)Awhat you did to the woman.I have a big company.I need a good young man like (50)BWould you like to work for me?"

41.A.findB.seeC.look
42.A.everyoneB.no oneC.nothing
43.A.happyB.interestingC.sad
44.A.the cityB.the companyC.the station
45.A.to buyB.to sellC.to give
46.A.less thanB.more thanC.worse than
47.A.TomB.the busC.the train
48.A.whatB.whichC.where
49.A.have seenB.don't knowC.don't like
50.A.the womanB.youC.the baby.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.A:Hi,Liming.Are you free this evening?
B:(66)Yes,I am.What's up?
A:I hear Titanic in 3D is on at Shaoyang Theater this evening.
B:Really?I'm looking forward to watching it.
A:Would you like to go with me?
B:Yes,(67)I'd like to.What time will it start?
A:At 7:00.Let's go together.
B:Great.(68)Where shall we meet?
A:At the gate of the theater.
B:(69)All right.See you then.
A:(70)See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.My sister can't sing _____ dance._____ he can play the piano well.(  )
A.and; orB.but; orC.or; butD.or; and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.She would like youto help(help) her with her English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.Your key is on the floor.(对划线部分提问)
Where is  your key?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The boy is ______ my sister,so he sits in front of her.(  )
A.as tall asB.taller thanC.not as tall asD.the tallest

查看答案和解析>>

同步练习册答案