精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Dear Mrs.Smith,
I was a student of yours in Grade Six,and I hope you still remember me.I'm writing this letter because I want to let you know that the school year with you was important and special time.It made a big contribution to my life.
I know I was very quiet in your class,and you never said much to me.But you did something that made a big difference in my life.You see,all through my first years in schools,I hated to read.Books were just words that had very little to do with me,and I was bored by them.I'll never forget the first day of Grade Six when you took out a thick book and began to read the story to our class.Your voice seemed to change with the people in the story,and you drew pictures in my mind as you read aloud.Since that day,I couldn't wait until after lunch when you would read to the class.You read us all kinds of wonderful books.
During the summer after my year in your class,I missed hearing the stories you would read.So one day I picked up a book and read it all on my own.I found out that I could make the words interesting,too.Now,I love to read!Thank you for opening the world of books for me.
Yours
Linda

根据书信内容,判断下列句子的正(T)与误(F).
62.The letter is about a girl saying"Thank you"to a teacher.T
63.Linda was not sure if Mrs.Smith could remember her because she had few words at school.T
64.Mrs.Smith got Linda to enjoy drawing pictures.F
65.The teacher often said much to Linda.F
66.The letter was written by one of Mrs.Smith's students.T.

分析 这是一封一个学生写给老师的感谢信.在信中这位学生主要讲述了老师对自己的影响,是老师声情并茂的朗读让她爱上了读书.

解答 62.T  推理判断题   根据"Now,I love to read!Thank you for opening the world of books for me"可知,作者写这封信是为了向老师表示感谢,故这句话与语意相符,答案为T
63.T   推理判断题   根据"I know I was very quiet in your class,and you never said much to me."可知,琳达担心老师是否记得她,是因为她话很少.故这句话与语意相符,答案为T
64.F   细节理解题   根据"you drew pictures in my mind as you read aloud"可知,这里意为"随着老师的朗读,老师在我的心中画下了许多幅画".故这句话与语意不符,答案为F
65.F   细节理解题    根据"I know I was very quiet in your class,and you never said much to me"可知,老师和琳达说的话不多.故这句话与语意不符,答案为F
66.T   推理判断题    根据"I was a student of yours in Grade Six"可知,这是学生写给老师的一封信,故这句话与语意相符,答案为T

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.-I will go to Beijingon business(出差) next week.
-Good luck.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Do you want to buy the red pen or the yellow one?
---I'll take ________ of them.The red one is for me and the yellow one is for my brother.(  )
A.eitherB.bothC.neitherD.all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.他昨天很早就起床,以便在上学前看完那部有趣的动画片.
He got up early yesterday so that he could finish watching the interesting cartoon before going to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Please _________ to turn off the light when you leave.(  )
A.don't forgetB.not forgetC.not to forgetD.to forget not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.One afternoon I toured an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting.I was looking forward to a quiet view (观察) of the art works.
A young couple viewing the paintings ahead of me chatted non-stop between themselves.I watched them a moment and knew the wife was doing all the talk.I admired the husband's patience.I met with them several times.Each time I heard her words,I moved away quickly.
I was standing at the counter of the museum gift shop when the couple came near to the exit.Before they left,the man reached into his pocket and pulled out a white object.He extended (延长) it into a long stick and then tapped (轻敲) his way into the coatroom to get his wife's jacket.
"He's a brave man."The clerk at the counter said,"Most of us would give up if we were blinded at such a young age.During his recovery he made a promise that his life wouldn't change.So,as before,he and his wife come in whenever there's a new art show."
"But what does he get out of the art?"I asked,"He can't see."
"Can't see?You're wrong.He sees a lot.More than you or I do."The clerk said,"His wife describes each painting so he can see it in his head."
I learned something about patience,courage and love that day.I saw the patience of a young wife describing paintings to a person without sight and the courage of a husband who would not allow blindness to change his life.And I saw the love shared by two people as I watched this couple walk away hand in hand.

根据短文内容,判断句子正(T)、误(F).
51.The young couple were at an art museum to show their love.F
52."…I moved away quickly."shows that the writer was tired of the non-stop talking.T
53.We can infer (推断) from the passage that the husband couldn't stand his wife.F
54.After hearing what the clerk had said,the writer was annoyed.F
55.The passage is mainly about courage of a blind man and the love between the couple.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.BlueOceanAquarium is a great place for families to take a holiday.Children love to see the sea animal and watch movies about sharks in it.
Last Saturday morning,Mr.Jackson took his wife and two little sons to the aquarium.
At the ticket office he asked,"How much shall I pay to get in?"The woman at the ticket office
answered,"The price is 20 dollars for each adult or any kid older than five.We let kids in free(免费) if they are five or younger.How old are your kids?"Mr.Jackson said,"The older one is six and the younger one is three.I think I must buy three tickets."
The woman was surprised.She said,"Sir,don't you want to save 20dollars?If you tell me your older son is five,I won't know the difference."
Mr.Jackson said with a smile,"Yes,that sounds right,but my kids will know the difference."
From Mr.Jackson's story,we know honesty is very important in the modern society.We should
tell the truth to the people around us,especially to the kids.

根据短文内容,判断下列句子正误,正确为"T",错误为"F",并在答题卡上把"T"或"F"涂黑.
51.Children love to see the sea animals and watch movies aboutwhalesin it.F
52.Mr.Jackson has two sons,one is six,and the other is three.T
53.The price of Blue Ocean Aquarium is 20dollars for each person.F
54.Mr.Jackson paid 60dollars for tickets.T
55.From this passage we know that Mr.Jackson is an honest man.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.很荣幸成为希望工程的一员.( an honor,Project Hope )
It's an honor to be a member of Project Hope.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Rules for residents1.You may make tea and coffee in your rooms,but cooking is not allowed.
2.Visitors are welcome to stay in your rooms until 11pm,but please do not play loud music after 10pm.
3.There is a TV in the Students'Lounge for students to watch in their free time.
4.There are washing machines on every floor for washing your clothes.Please don't hang clothes out of the window to dry.
5.Each floor has a telephone for making local calls only.No international calls,please.

61.According to the rules,the residents canC.
A.make tea and cook meals
B.play loud music at 11pm
C.watch TV in their free time
D.hang clothes out of the window
62.The rules above are made forA.
A.students
B.workers
C.patients
D.visitors
63.We may learn from the rules thatB.
A.visitors are welcome to spend the whole night in the rooms
B.hanging clothes out of the window to dry isn't allowed
C.each floor has a telephone for making international calls
D.residents can make international calls.

查看答案和解析>>

同步练习册答案