精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.A phone.A map.A camera.A video recorder.A music player.A laptop.A GPS device.A flashlight (手电筒).There was a time in the past when,if you wanted to have all of those things,you had to carry all of those things.Today's mobile devices keep you lighter on your feet.Mobile technology will change lives around the world over the next five years,says a new report.
Mobile health devices could help save one million lives in Africa,it said,helping the fight against deadly diseases (疾病) such as malaria and HIV.
Food for 40million people could be saved by using mobiles to track (追踪) trucks and to check the temperature of food in storage.That's the number of people in Kenya!Right now,240,000kilograms of food are ruined every year,while being moved around.
The use of mobiles,e-readers and tablet computers (平板电脑) could help 1.8million more children get an education over the next five years.
All these claims were made during the Mobile World Congress,a tech event in Barcelona,Spain (西班牙) which is held every year.
Not everyone supports (支持) the mobile operators,though.Some people have criticized them in the past about pollution caused by toxic substances (有毒物质) which can leak from dumped (废弃的) devices.
根据短文内容,选择最佳选项.
66.The Mobile World Congress isB.
A.a congress which is held in America every year
B.a tech meeting which is held in Europe once a year
C.a tech match which is held in Europe every year
D.an event which is held in America once a year
67.What does the underlined word"devices"mean in Chinese?A
A.设施  B.传播  C.分割   D.通讯
68.According to the passage,mobile devices are not good forD.
A.the life in Africa   B.the storage of food
C.children's education   D.the environment
69.Which of the following sentences is true?C
A.People can use mobiles to give a call only.
B.The use of mobiles can help 1.8million more children get an education now.
C.Much food is ruined every year when people move it.
D.No one supports the mobile operators.
70.What's the main idea of the passage?B
A.Today's mobile devices keep you lighter on your feet.
B.Mobil technology will change lives around the world.
C.Not everyone supports the mobile operators.
D.All these claims were made during the Mobil World Congress.

分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读.短文介绍移动设备的应用正在改变世界.移动医疗设备可以挽救人的生命.电子阅读器和平板电脑等可以帮助孩子获得教育.也有人不支撑移动设备,他们担心移动设备会造成有毒物质外泄.

解答 66.答案:B.细节理解题.根据第五段a tech event in Barcelona,Spain (西班牙) which is held every year.每年在西班牙巴塞罗那举行的一次技术活动.可知,移动世界大会是在欧洲每年举行的一次会议.选B.
67.答案:A.词义猜测题.根据第二段could help save one million lives in Africa有助于挽救非洲一百万人的生命.可知应该是移动健康设备.选A.
68.答案:D.细节理解题.根据最后一段Some people have criticized them in the past about pollution caused by toxic substances (有毒物质) which can leak from dumped (废弃的) devices.过去有人批评过有毒物质的污染,这些有毒物质会从废弃的设备中泄漏出来.可知,移动设备对环境有害.选D.
69.答案:C.细节判断题.根据第三段最后一句240000公斤的食物每年都被毁坏,在运送期间.可知,C选项"人们运送它时每年都有许多食物被毁坏".是正确的.选C.
70.答案:B.主旨大意题.根据第一段最后一句Mobile technology will change lives around the world over the next five years移动技术将改变世界各地的生活在未来五年.可知本文主要讲移动技术将改变世界各地的生活.选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I think Lisa sangthe worst(badly ) of all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The old man is very well because he ofen ______.(  )
A.drinksB.excercisesC.sleepsD.plays

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

10.a good way,keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.What would you do if a stranger gave you some medicine and said it would keep you thin or help you to do well in exams?
This happens sometimes to students in Shenzhen.What those strangers want to give them is drugs(毒品).A drug can change the way your mind or body works.
Students at Shenzhen Luohu Foreign Language Middle School learn to keep themselves safe by saying"No!".From this month,other Shenzhen students are also learning important lessons about drugs.
"Because teens don't know much about drugs,they might want to try them,"said Zhang Dongsheng,the leader of Shenzhen's drug control office.
Liang,16,was a good student before he tried drugs.One day,some older friends told him it would be fun.After taking drugs only one time,he found it very hard to stop.Liang began to spend all his time and money on drugs.In the end,he stopped going to school and started stealing(偷窃).
In China,drugs are becoming a big problem for teens.According to China's National Police,1,000,000people in China were using illegal(违法的) drugs last year,and 72% of them were young people.There were 10,000drug users under 16.
Students now take trips to rehabilitation centers(戒毒中心) to meet kids who have had problems.
Li Mengnan,a student from Junior 1,was surprised when she visited a center in Dongguan,Guangdong last September.
"I couldn't help crying when I heard all the sad stories about drug users,"she said.Zhang has some good advice on staying clean:"Never try them,even if you're curious."

56.According to the passage,drugs canC.
A.keep you thin
B.help you do well in exams
C.change the way your mind or body works
57.There are aboutA young people under 16who use drugs in China now.
A.ten thousand    
B.one thousand      
C.one million
58.The underlined word"curious"meansB in Chinese.
A.失落的         
B.好奇的      
C.强壮的
59.Which of the following is NOT true?C
A.Some high school students become drug users because they want to have a try.
B.There are some important lessons about drugs in Shenzhen.
C.Li Mengnan is one of the teens in rehabilitation centers.
60.The best title for this passage isB.
A.Help Teens Who Try Drugs.
B.Teens and Drugs    
C.Drug Users.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.A.Now colleges and universities have become a big market for many banks.As a result,some students even have two or three credit cards(信用卡).
B.Though the Spring Festival is still months away,the railway station in Guangzhou is already crowded with migrant workers waiting for trains home.
C.It's reported that 110,000people lose their lives to traffic accidents in China each year,making China have the largest number of traffic accident deaths in the world
D.According to a recent survey in Shanghai,when asked whether they would give their seats to the old and weak on buses,79% of the pupils said yes,33% of the high school students said they were not sure and almost 17% decided they would not give up their seats.
E.About three years ago,a team of tourists was shocked and disappointed to see the dry riverbed(河床)of Lijiang River in Guilin.

Match the information according to what you read.
57.It seems that drivers are mainly at fault:They drive after drinking,carry more goods than allowed and break the traffic rules.C
58.Because of the worldwide economic crisis(经济危机),they have to return home several months earlier than usual,and some may lose their jobs.B
59.The situation is not a special one in China.Many places now suffer from long droughts(旱灾),which are seldom seen in Chinese history.E
60.An important reason of choosing this group is that banks know behind the students are their parents.A
61.The survey result is actually a warning.Children are more likely to listen to what their parents tell about the manners.They need good examples.D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
ProblemsCausesAdvice
FeelstressedToo much homework.Don't have enough time for their hobbies.Make a plan for study and hobbies.Find time to relax.
Get
Short-sighted(近视)
Too much homework.Bad study habits.Do homework or read in a correct way.
Fight witheach otherDon't know how to get on well with classmates.Make more friends and understand each other.
Don't liketo studyThe bad influence of computer gamesPlay computer games just for a short time.
Get fatHave more pocket money to buy snacks.Don't like to do exercise.Use your pocket money to do something meaningful(有意义的).Do exercise every day.
31.How many main problems are there in the survey?B
A.Four.B.Five.C.Six.
32.What problems are caused by too much homework?C
A.Get fat.
B.Fight with each other.
C.Feel stressed and get short-sighted.
33.If Simon is feeling stressed,he shouldC.
A.do much more homework
B.buy some snacks
C.make a plan for study and hobbies
34.Peter doesn't like study.Maybe heA.
A.plays too many computer games
B.has no pocket money
C.gets fatter and fatter
35.B is a good way for students to stop fights.
A.Doing less homework
B.Learning how to make friends
C.Playing computer games

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Huihua,a Chinese student,and Mary,an American student studying Chinese in China,were on their way to bookstore.As they got to the bookstore,they saw a young man fall on the ground.He tired to stand up while people around him laughed.Luckily,he seemed to be OK.
Mary was worried.She found Huihua smiling a little and was not comfortable about it.
"Tell me,Huihua,how could people laugh when someone fall like that?Don't they care at all?Shouldn't they go up and ask the young man whether he was hurt?"Huihua said,"They knew he wasn't hurt too much."
"But I still don't understand.A fall is a fall.In my culture,people would do anything but laugh!"
In this situation,a westerner would rush over,help the person up,and ask about any trouble by saying,something like,"Are you okay?"
If a westerner falls,they sometimes,like a Chinese person,might try to make a joke out of the thing if he was not hurt.If two close friends are walking together,and one trips but clearly isn't hurt,a common joke is to say"Have a nice trip"一a pun(一语双关)which has two different meanings of"trip":one meaning is"a vacation",the other meaning is"to fall down".However,this joke would be made only between two people who know each other well.
46.The first paragraph mainly tell us that.B
A.the two students are studying in China
B.the two students saw people laugh at a man
C.there was nothing serious with the man
D.the two students saw a young man was ill
47.Which of the following statements might Mary disagree on?A
A.People could laugh at the young man.
B.People should care about the young man.
C.People could ask"Are you okay?,
D.People should give the young man a hand.
48.People laughed when the young man fell down because.B
A.they felt happy      
B.they knew he wasn't hurt
C.they were friends      
D.the young man was bad
49.The underlined word"trip"means""here in Chinese.D
A.旅行      
B.打斗      
C.跑步      
D.绊倒
50.The best title of the passage may be.A
A.Falling Down      
B.The Unlucky Young Man
C.Explaining A Laugh      
D.No Laughing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.
  Have you ever been to Taiwan,China's biggest island?Do you want to pay a visit there?
We'll show you the best of Taiwan island.A four-day tour.
price
Only¥5,000
Including:Round-trip plane tickets between Beijing and Taiwan.Bus service around Taiwan.
Great tour guide service.
places
▲Sun Moon Lake
A beautiful lake.A small island.On one side of the island,the lake looks like the sun,
and on the other side it looks like the moon.That is why people call it the Sun Moon Lake.
▲Ali Mountain
The nearest mountain around the Sun Moon Lake.A nice experience to have a party
with Gaoshan people.A wonderful place to see a very beautiful sunrise.
▲People Lake
A great place for swimming,fishing,boating and eating delicious fruit and fresh fish.
▲Gao Xiong
A great place to spend a full day shopping.
Book (预定) now
Office hours
Monday-Friday:9:00am-7:00pm   Saturday:9:00am-4:00pm
Tel:6459-9561
Book by phone now for next month.
1.The ad wants toB.
A.tell you something about Taiwan
B.have more people to take the tour
C.describe how beautiful Taiwan is
D.show you the best of Taiwan
2.If you go on a trip to Taiwan on September 5th,you will probably be back onB.
A.September 7th 
B.September 8th
C.September 10th
D.September 11th
3.You will visitC  tourist spots if you take the tour.
A.2     
B.3 
C.4   
D.5
4.If you want to take the tour to Taiwan,you can book it by phone atC
A.4:00pm on Sunday
B.7:00am on Monday
C.4:00pm on Wednesday
D.7:00am on Saturday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案