精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Yesterday afternoon Mr.Brown wanted to catch the 1:30flight to New York to have an important meeting.At 4:30,Mrs Brown,his wife,got his phone call and he said that he was still at the airport.
"What happened to you?"Mrs.Brown asked in surprise.
"Well,"Mr.Brown said,"Everything was fine at first.I got my ticket checked,took my bags and waited in line to get on the plane.While I was walking across the runway to the plane,I saw my friend Jack Scott-he was a flight attendant.I shouted to him and a policeman caught me."
"But why?"
"I don't know.As soon as he heard my shout,he ran towards me and caught me."
"What did you shout to your friend?"
"All I said was‘Hi,Jack'.You know that's the usual way we say hello to our friends."
"But the sentence‘Hi,Jack'also means to take control of a plane by force (武力).Don't you know?"

58.Mr.Brown wanted to go to New YorkB.
A.by train        
B.by air       
C.by bus
59.When did Mr.Brown get to the airport yesterday afternoon?A
A.Before 1:30.
B.After 1:30.
C.At about 4:30.
60.Why was Mr.Brown still at the airport at 4:30?C
A.Because he was late for his flight.
B.Because he didn't want to go to New York.
C.Because the police stopped him.
61.What was Jack Scott in the passage?B
A.He was a pilot.
B.He was a flight attendant.
C.He was a policeman.
62.We know thatC from the passage.
A.Jack Scott asked Mr.Brown not to fly to New York
B.Mr.Brown would take control of a plane by force
C.the policeman didn't understand what Mr.Brown really meant.

分析 全文大意:
昨天下午布朗先生想乘坐1:30的飞机飞往纽约去开一个重要会议.在4:30时,他的妻子布朗夫人接到他的电话说他还在机场.布朗夫人吃惊地问道:"你出什么事了?"布朗先生说:"起初一切顺利.我拿着检好的票,拿着包排队等着登机.当我穿过跑道上飞机时,我看到我的朋友Jack Scott--他是空中服务员.我朝他喊了一声警察就把我抓住了."他妻子问道:"为什么呢?""我不知道,警察一听到我的喊声,就跑向我把我抓住了."他妻子问道:"你朝你朋友喊什么了?""我就说了一句‘Hi,Jack'"你知道这是我们通常打招呼的方式.妻子说"但是这句‘Hi,Jack'也意味着通过武力控制飞机.难道你不知道吗?"

解答 答案:
58、B          细节理解题         根据第一段Yesterday afternoon Mr.Brown wanted to catch the 1:30flight to New York to have an important meeting可知昨天下午布朗先生想乘坐1:30的飞机飞往纽约去开一个重要会议,故选B
59、A          推理判断题         根据第一段Yesterday afternoon Mr.Brown wanted to catch the 1:30flight to New York to have an important meeting"昨天下午布朗先生想乘坐1:30的飞机飞往纽约去开一个重要会议"可推知昨天下午布朗先生1:30之前到达机场.故选A
60、C           细节理解题        根据第三段"Well,"Mr.Brown said,"Everything was fine at first.I got my ticket checked,took my bags and waited in line to get on the plane.While I was walking across the runway to the plane,I saw my friend Jack Scott-he was a flight attendant.I shouted to him and a policeman caught me.""布朗先生说"起初一切顺利.我拿着检好的票,拿着包排队等着登机.当我穿过跑道上飞机时,我看到我的朋友Jack Scott--他是空中服务员.我朝他喊了一声警察就把我抓住了"可知布朗先生 4:30仍然在机场是因为警方把他拦住了,故选C
61、B             细节理解题      根据第三段I saw my friend Jack Scott-he was a flight attendant可知他是空中服务员.故选B
62、C             推理判断题      根据短文中讲了布朗先生给他的朋友打招呼说"Hi,Jack"却被警方给控制了起来,原来这句‘Hi,Jack'也意味着通过武力控制飞机,可推知警察没有理解布朗先生的真正意思,故选C.

点评 做阅读理解中的推理判断题时要学会在把握文章大意的基础上进行分析,综合,归纳等逻辑推理的能力.只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.We should read English for ______ twenty minutes every day.(  )
A.at firstB.at lastC.at leastD.in fact

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Sally is       in class now,but she used to be a very shy girl.(  )
A.honestB.silentC.quietD.active

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.We haven't been to Garden City Zoo _______.(  )
A.yetB.justC.alreadyD.too

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Thatsounds like(听起来好像)a good idea.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.The busier he is,the ________ he feels.(  )
A.more happilyB.more happyC.happier

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Gao Xiaosong,who is a famous musician,movie director and the writer of the
famous song(My Deskmate),has been sent to jail(监狱) and will stay there for six months for drunk driving.
"I've nothing to say for myself and I'm willing to be punished(惩罚)"he said when he was standing in the court."What I want to say is that I feel sorry for what I've done.I thought alcohol(酒精) could bring me freedom but never realized drunk driving could take away others'freedom.And own I've lost my own freedom because of drinking.I'll obey the new road safety rules and I want to be a life-long volunteer in persuading(劝说) others not to drive after drinking."
Anyone who drivers after doesn't think much of human life.If Gao had cared,he would have left his car parked outside the restaurant and took a taxi home,and he would have thought about a road killer he would become.It's fair to say that his behavior can not be excused in modern society.Gao may not have killed anyone,but by choosing to drive a car while under the influence of alcohol,he and the large number of others who do the same have made the dangerous decision that may possibly hurt other people.

76.What was the reason for Gao Xiao song's being jailed for six months?He drove after drinking.
77.How did he feel for what he had done?He felt sorry
78.Did he think he was wrong?Yes,he did
79.If one drivers after drinking,what may happen?It may hurt other people
80.What's your idea after reading this passage?Don't drive after drinking..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.I want to have a computer,but I can't         to buy one.(  )
A.offerB.provideC.considerD.afford

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-What do you like______ breakfast?
-I love______.(  )
A.for; eggsB.of; appleC.of; banana

查看答案和解析>>

同步练习册答案