精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Dear Emma,
    Your problem is like a circle.The harder you study,the less time you have to make friends and the less friendly you look to your classmates.The fewer friends you have,the harder you study to make yourself feel better.
    Try to break this bad circle.Perhaps you are afraid of meeting new people,because you are too shy or too serious.You are not.Everyone has a fun side to his character.Posh your shy side away and show your classmates how much fun you can be.
    Look at your classmates.Are there any people with whom you feel you have a lot in common?
    First,smile at your classmates.Do this as often as you can,until your classmates become used to your smiles and smile in return.
    Next,talk to your classmates.Do this between classes or during your lunch break.You may find it easier to start by talking to people when they are alone.
    Perhaps you could ask a classmate about your studies.They are likely to respond (回应) in a very positive way.People like to feel important and helpful.
There must be someone else in your class who is also quiet.It might be easier to try to talk with him or her.Your problem is mainly about confidence.Smile first,talk next and slowly you will make friends.Once you have more confidence,you can make as many friends as you want.
Editor            
51.The cause (原因) of Emma's problem might be thatD.
A.her classmates don't like her                
B.she doesn't like her classmates
C.she doesn't like to feel important and helpful   
D.she spends all her time on her study
52.The editor suggests Emma should talk to someone else in her class who is also quiet becauseA.
A.it might be easier to try to talk with him or her
B.he or she is likely to respond in a very positive way
C.he or she is always full of confidence
D.he or she likes smiling at her
53.The editor mainly tells Emma about how toB.
A.talk to classmates      B.make friends      
C.improve her study     D.be confident.

分析 本文属于日常生活类阅读,主要是以一封信的形式来教艾玛如何交到朋友.
亲爱的艾玛:
    你的问题像是一个圈子.你学习越努力,你就越少有时间交朋友,你的朋友越少,你就看起来越不友好,你就学习越努力来让自己感觉更好.试图打破这一恶性循环.也许你是怕遇见新的人,因为你太害羞或太严肃.你不是.每个人的性格都有有趣的一面.把你害羞的一面收起来给你的同学展现你多么有趣.看看你的同学,你觉得对有些人你们有很多共同之处吗?首先,对你的同学们微笑,尽你所能做到这一点,直到你的同学习惯了你的微笑并以微笑回报.下一步,和你的同班同学交谈,在课间休息时做这件事,你会发现当和他们一个人单独交谈时,会很容易.也许你可以问一个关于你专业的同学.他们很可能以一个非常积极的方式回应你.人们喜欢让自己觉得重要和有用.你班上一定还有其他人也很安静,试着跟他们交谈可能会更容易.你的问题主要是不自信.首先微笑,慢慢地去交谈,你会交朋友.一旦你有了更多的信心,你可以交到更多的朋友.

解答 51.答案D 推测题 由文中 The harder you study,the less time you have to make friends and the less friendly you look to your classmates.The fewer friends you have,the harder you study to make yourself feel better.可知 你学习越努力,你就越少时间交朋友,你的朋友越少,你就看起来越不友好,你学习越努力来让自己感觉更好,所以一切根源就是"所有的时间都用在学习上",故选D
52.答案A 细节理解题 由文中 There must be someone else in your class who is also quiet.It might be easier to try to talk with him or her可知,你班上一定还有其他人也很安静,试着跟他们交谈可能会更容易相处,故选A
53.答案B 推测题 由文中 Smile first,talk next and slowly you will make friends.Once you have more confidence,you can make as many friends as you want.可知,首先微笑,慢慢地去交谈,你会交朋友.一旦你有了更多的信心,你可以交到更多的朋友,全文都是在教她怎么交朋友的,故选B.

点评 本文较为简单,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-I think I've got a bad cold,Doctor,Shall I take some medicine?
-No need.Your body itself is able to            the virus.Just drink more water and rest.(  )
A.catchB.fightC.loseD.hide

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-       does your father go to see your grandmother?
-Once a month.(  )
A.How longB.How soonC.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The new-designed car is on show now.I wonder ______.(  )
A.how much it costB.how much it costs
C.how much did it costD.how much does it cost

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.根据所给单词完成句子.要求符合语法,语句通顺,大小写正确,单词不得重复使用,标点已给出.
86.better,are,feeling,youAre you feeling better?
87.people,are,what,they,kindWhat kind people they are!
88.does,which,in,live,building,JennyWhich building does Jenny live in?
89.cost,the money,didn't,dictionary,much,meThe dictionary didn't cost me much money.
90.lend,Sam,MP5,to,I,yesterday,myI lent my Mp5 to Sam yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.If a snake bites you,take a photo with your mobile phone!It save your life.This is the surprising advice of a British cook.One day Henry Jackson was working in a restaurant kitchen.He picked up a dish from a table,and suddenly a snake appeared and bit him on the hand.A few days earlier,the snake came to the restaurant from Asia in a box of bananas.It climbed out of the box and hid under the dish."I tried to pick it up and it bit me.I threw it away,but it landed in the fridge.So I closed the door."Jackson said.Anyway,Jackson was cool and he took a photo of the snake with his mobile phone.Soon his hand began to ache and he went to hospital.Then his chest began to hurt.Doctors couldn't say what was wrong because they didn't know what kind of snake it was.
Then Jackson remembered his mobile phone photo.The doctors sent it to London Zoo.When they knew the kind of snake,they could give Jackson the right medicine,and he left hospital the next day."So my advice is this:If a snake bits you,pick up your phone.Take its photo first and then call the hospital.Show the photo to the doctors,"suggests Mr.Jackson."Oh,and if the snake doesn't smile for its photo,don't worry!"
1.When the snake bit Mr.Jackson,it wasC.
A.hiding in a box of bananas
B.climbing out of a box of bananas
C.lying under a dish
D.climbing into the fridge
2.Mr.Jackson threw the snake away probably becauseD.
A.he was surprised        B.he wanted to get a better photo
C.his chest began to hurt   D.the fridge door was open
3.Mr.Jackson closed the fridge door so thatD.
A.he could take a photo
B.the snake couldn't go back to the zoo
C.the snake became cool
D.he was safe from the snake
4.The doctors gave Mr.Jackson the right medicine whenA.
A.London Zoo told them what kind of snake it was
B.Mr.Jackson sent the photo to the hospital
C.he left hospital the next day
D.the snake bit him
5.The text tells us if we are in danger and have a phone with us,it will help us to doB thing.
A.one       B.two      C.three     D.four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-You            New York City before,right?
-No.I have always been too busy.But I will go there as soon as I            my work.(  )
A.went to; finishedB.visit; am going to finish
C.have been to; finishD.have gone to; will finish

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

17.I hear there is a fashion show in Wanda Square.Let's go there together.
B:Good idea.(38)C
A:No,I've never been there before.(39)A
Excuse me,where is Wanda Square?
C:(40)DIt's about 200meters along on your right.It's a little too far.You'd better take a bus.
A:(41)E
C:You can take either the No.2bus or the No.28bus.
A:I see.Thanks a lot.
C:(42)B.

A.Let's ask the man over there.
B.It is my pleasure.
C.Do you know the way there?
D.Go along this street until you reach the second traffic lights,and then turn left.
E.Which bus should we take?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Does your English teacher chat with you on QQ?
-Yes,sometimes.It's _______ we enjoy doing at weekends.(  )
A.anythingB.somethingC.everythingD.nothing

查看答案和解析>>

同步练习册答案