精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.The idea of teamwork is very important to the success of any team.All coaches talk about working as one unit,as a team that plays as one.Teamwork and unselfishness (无私) create the strong center of a great team; without them a team cannot play well against other teams.You can have a group of superstars,but if they do not work well as one unit,they are not going to be successful.The team working as one unit is going to be successful.
Here are some things to consider when you are looking at your team:
◆Does your team have agreed-upon goals they created as a team?
◆Do the players openly encourage and support one another?
◆Do they have open communication with one another,as well as the coaches?
◆Does each player know what their role on the team is?
◆Is there shared respect among the players and coaches?
◆Do players use words such as"we"when referring to the team?
◆Have they created a positive (乐观的) team image for themselves?
◆Does the team as a whole want to improve their performance?
◆Does each member consider themselves as a"team player"?
A winning team has players that share common goals and a common dream.Teams come together through shared attitudes about a particular sport.They may come together for a number of different reasons,but their goals are the same-to achieve top performance and experience success.The ends may be different but the means by which one gets there is the same-teamwork.
Teamwork is something that must be on the top of the list.Every player needs to understand how important it is for them to work smoothly together if they want to be successful.Each player must be true to the whole team and be willing to act unselfishly.When challenges (挑战) come,the team needs to deal with them in a positive manner.A sense of teamwork will play an important part in this.
Just remember T.E.A.M.-Together Everyone Achieves More!

64.What can create the strong center of a great team?Teamwork and unselfishness.
65.Which is more important to the success of a team,teamwork or superstars?Teamwork
66.How many things are considered when you are looking at your team?Nine
67.How does a team come together according to Paragraph 3?They have shared dream goals and they have the same
68.What is the text mainly about?The importance of teamwork and how to achieve smooth team work.

分析 文章大意:本文着重描述了团结一致发挥集体力量的重要性和如何保持团结.

解答 64题答案:Teamwork and unselfishness.考查细节理解题,根据文中的Teamwork and unselfishness (无私) create the strong center of a great team团队合作和无私奉献创造一个伟大的团队的强中心,故答案是Teamwork and unselfishness..
65题答案:Teamwork考查细节理解题,根据文中的The team working as one unit is going to be successful.可知 Teamwork更重要,故答案是Teamwork.
66题答案:Nine考查细节理解题,根据文中的可第二段可知有9个,故答案是Nine.
67题答案:They have shared dream goals and they have the same考查细节理解题,根据文中的第四段A winning team has players that share common goals and a common dream.可知 获胜的球队队员有共同目标和共同梦想,故答案是They have shared dream goals and they have the same.
68题答案:The importance of teamwork and how to achieve smooth team work考查主旨题,根据文章大意本文着重描述了团结一致发挥集体力量的重要性和如何保持团结.,故答案是The importance of teamwork and how to achieve smooth team work.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Is it a tree?Is it a bear?If you're looking at a tree in the shape of a bear,it's a topiary (林木雕塑).A topiary is a tree or bush (灌木) that is trained into a shape.Growing a topiary garden takes both time and skills.
A topiary gardener should make a drawing first.The drawing shows the final shape that the gardener likes.The gardener then chooses a bush for the topiary.It may be one that just planted or one that is already in place.
In June of the plant's first year,the gardener looks for new leaves.When the leaves grow,it's time to shape the bottom of the bush.It needs about five years.The top is not trimmed during this time.In the fifth year,the bush grows tall enough for shaping.Then the gardener begins to shape the whole bush.
Once a topiary has been started,it needs care all year.In the summer it must be cut many times to keep its shape.This cutting also helps the bush grow.In the winter the bushes don't grow.The gardeners have to brush snow off the plants,or snow may hurt some parts of them.
Topiary gardening is a very old art.The Romans did it in the first century.In the sixteenth century,people in Europe liked topiaries too.By the late 1600s,topiaries were also grown in America.Today it's popular in many parts of the world.

53.The correct order of the following isD.
a.The gardener chooses a bush for the topiary.
b.The whole bush grows tall enough for shaping.
c.The gardener begins to shape the bottom of the bush.
d.The gardener draws the shape of a topiary.
A.d--a--b--c
B.b--c--a--d
C.a--d--c--b
D.d--a--c--b
54.The underlined word"trimmed"in the third paragraph meansB.
A.shaken           
B.cut               
C.cleaned            
D.collected
55.The topiary gardening first beganA.
A.in Rome          
B.in Europe
C.in America
D.in Africa
56.The writer wants to tell usD.
A.what a topiary is like
B.a topiary is a tree in the shape of a bear
C.it's easy and interesting to grow a topiary
D.growing a topiary garden takes both time and skills.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.当父母亲不在家时你会自我保护吗?请根据你的经验找到与左栏情景相匹配的选项,把序号填入括号中
Protect Myself When At Home Alone
Situations (情景)Solutions(解决方法)
76.When I am alone at home,BA:I should make a safety check of the electrical appliances.(器具)
77.Instead of saying"My parents are away."to the strangers.DB:I should keep the door locked.
78.Before going to sleep,AC:I should ask"Who's that?"with the door locked.
79.If there are strangers ringing the doorbell,CD:I should say"Mum's having a shower"or"Dad's having a sleep."
80. 请用英语再写出一条自我保护的句子
Remember the phone number:110.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Sunday is more like Monday than it used to be.Places of business that used to keep daytime"business hours"are now open late into the night.And on the Internet,the hour of the day and the day of the week have become irrelevant.A half century ago in the United states,most people experienced strong and precise dividing lines between days of rest and days of work,school time and summer time.Today the dividing lines are still there,but they seem not clear.
The law in almost all states used to require stores to close on Sunday; in most,it no longer does.It used to keep the schools open in all seasons except summer,in most,it still does.And whether the work week should strengthen its legal(法律的)limits,or whether it should become more changeable,is often debated(争论).How should we,as a society,organize our time?Should we go even further in relaxing the dividing lines of time until we live in a world in which every minute is much like every other?
These are not easy questions even to ask.Part of the difficulty is that we seldom recognize the"law of time"even when we meet it face to face.We know as children that we have to go to  school a certain number of hours,a certain number of days,a certain number of years-but unless we meet the truant officer(学监),we may well think that we should go to school because of social custom and parents'requirement rather than to the law.As adults we know"extra pay for overtime working"very well,but less familiar with the fact that what constitutes(构成)"overtime"is a matter of legal thing.When we turn the clock forward to start daylight-saving time,have we ever thought to ourselves:"Here is the law in action"?As we shall see,there is a lot of law that has great influence on how organize and use time:compulsory education law,overtime law,and daylight-saving law-as well as law about Sunday closing,holidays,being late to work,time zones,and so on.Once we begin to look for it,we will have no trouble finding a law of time to examine and assess.

56.What does the underlined word"irrelevant"probably mean?C
A.Impossible.
B.Unacceptable.
C.Unimportant.
D.Disagreeable.
57.The writer raises the questions in Paragraph 2to introduce the fact that peopleA.
A.are unknowing of the law of time
B.fail to make full use of their time
C.welcome changeable working hours
D.enjoy working overtime for more pay
58.We can learn from the passage that most children go to school because theyD.
A.have to follow the law
B.need to find social customs
C.need to learn more knowledge
D.have to follow their parents'requirement
59.What is the main idea of the passage?A
A.Our life is governed by the law of time.
B.How to use time is not worth debating.
C.New ways of using time change our society.
D.Our time table is decided by social customs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.A new museum about laziness has opened in Colombia's capital,Bogota.But,you have to hurry if you want to find out about being lazy because the show lasts for only one week.The unusual show has displays (展品) that include things,such as sofas,beds,and anything that lets you  take the weight off your feet..There are also plenty of televisions for visitors to watch while they walk around in the museum.
The museum opened soon after the holiday season.The idea is for people to think about laziness,and perhaps change their behavior and lifestyle throughout the rest of the year.
The museum's keeper,Marcela Arrieta,said she wanted people to have a rethink about laziness and decide whether i really is a bad thing.She added,"We always think about laziness as an enemy of work."Ms.Arrieta may not be pushing for a shorter working week,but she could have a point in that we might require more free time than our jobs allow us.Avoiding the pressure (压力) of work and relaxing more may make us healthier and live longer.
Try out her advice for yourself; take the weight off your feet,put your feet up,and think about being lazy.

50.Visitors canB in the Museum of Laziness.
A.repair sofas
B.watch TV
C.buy beds
D.get a job
51.What does the underlined part mean in Paragraph 2?A
A.Relax yourself.
B.Become excited.
C.Lose weight.
D.Take off your shoes.
52.The museum's keeper thinks thatC.
A.museums are good places to visit
B.work is a big enemy of life
C.people should rethink about laziness
D.the unusual show is very successful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Which part of the world has the most nearsighted(近视的)students?Just look around you----it's East Asia.Nine in 10school leavers in major East Asian cities are nearsighted,according to the BBC.Experts say books and video games are not to blame.East Asian students,they say,aren't getting enough sunlight.
People become nearsighted because their eyeballs grow out of shape and light entering their eyes cannot focus(聚焦) correctly.The body can produce a chemical called dopamine (多巴胺) to stop eyeballs from changing shape.Sunlight can help our bodies produce more dopamine,reported AFP.
According to the study,primary school students in Singapore spend only 30minutes outdoors every day; in Australia,kids spend about three hours a day outside.As a result,fewer children in Australia are nearsighted----only 10percent,compared with 90percent in Singapore.
"Children in East Asia usually go to school…go home and stay inside.They study and they watch television,"Ian Morgan of the Australian National University told AFP.
But being a bookworm or a couch potato does not directly harm the eyes,added Morgan."As long as they get outside,it doesn't seem to matter how much study they do,"he explained."There are some kids who study hard and get outside and play hard and they are generally fine.The ones who are at major risk are the ones who study hard and don't get outside."
Scientists used to believe that people from Asian countries were genetically(由基因决定的)more likely to become nearsighted.However,when they found the proportion (比例) of nearsighted people in these countries had increased from 30to 90percent in the past few decades(十年),they realized they were wrong.
"Any type of simple genetic explanation just doesn't fit with that speed of change; gene pools just don't change in two generations,"said Morgan.What has changed is the time children spend outdoors.As a result of massive (巨大的) educational pressures and the construction(构成)of a child's day,the amount of time they spend outside in bright light is minimized."
Experts suggest children should stay outside for two to three hours every day.This can include time spent in the playground and walking to and from school.

41.What is the main reason for the large number of nearsighted students in East Asia,according to scientists?B
A.Too much reading or gaming.
B.Lack(欠缺) of sunlight.
C.Genetic reasons.
D.Lack of exercise.
42.What can we conclude from Paragraph 2?C
A.Dopamine is a chemical that causes eyeballs to grow out of shape.
B.Dopamine can stop light entering the eyes from focusing correctly.
C.Spending time in the sun helps increase levels of dopamine in the body.
D.The more dopamine a person has in their body,the better eyesight he or she has.
43.According to Morgan,what kind of people are most likely to suffer from nearsightedness?D
A.Those who like watching TV.
B.Those who take exercise regularly.
C.Those who study hard and play hard outdoors.
D.Those who stay indoors studying all day.
44.The underlined word"minimized"in the passage probably meansA.
A.reduced as much as possible    
B.made better use of
C.taken little notice of           
D.paid much attention to
45.What's the best title of this passage?A
A.Eyes need to see the sun  
B.The most nearsighted students in the world
C.People become nearsighted  
D.Books and video games are not to blame.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.The summer holiday is coming,which can be a relaxing time for sleeping,eating good meals and seeing old friends.Try to take some time off from school and spend a few weeks of fun.Here are some ideas for planning your summer holiday.
First of all,joining a club is a good choice!You can join a music club,a sports club or an art club.It's good for your future development and the teachers in the club can give you good advice.
Doing something good for society is also great.There are many volunteer(志愿的)programs for you to choose from,such as looking after the old or the young,cleaning the streets,planting trees or keeping the traffic in order.You know that teens can also make the world better.
Have you ever lived with another family?You can join in a program called"Meeting a New Family".Two families exchange their children for some time so that they can learn how to get on well with others.
Summer camp is still popular today.An English summer camp may be a good choice.You can not only make friends but also practice your English.
任务一:根据短文内容,用简洁的句子或短语完成下列表格.
AdviceIdeas for planning the summer holiday
Idea 1(81)Join a club
Idea 2(82)Do something good for society
Idea 3(83)Join in a program called"Meeting a New Family
Idea 4(84)Go to an English summer camp
任务二:除了文中提到的度暑假方式外,你一定会有自己的建议,请写一条与大家分享吧
(85)Read a goood book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.What makes a successful speech?First,you should have a good speech script(稿子)so that your ideas and language can attract people's attention.And some skills are necessary,too.
Here are some suggestions on giving great speeches:
◆Beat nervous
Relax yourself before and when making a speech.Practice your opening sentence three or four times.This will help make a sure start and a successful speech.When you stand on the stage,think of the audience(观众)as your family members and friends.
◆Keep it natural
Natural body languages will help your speech:smile,stand straight and look at the audience.Do not drop your head or play with a pen.Also,dressing yourself nicely will help the
audience feel respected.
◆Pace and pause(节奏与停顿)
Pace and pause add color to your speech.Speak fast enough to keep people excited and slowly enough for people to fully understand you.After an important point,pause for a moment.It'll change the atmosphere(气氛)in the audience.
任务:请阅读上面短文,根据短文内容完成下面表格中德有关信息.
Tips on giving speeches
Main tipsThings to doAdvantage
Suggestions
 
Have good 65.ideas and language.People's attention is attracted.
 A.Practice opening sentence three or four times.
B.Think of the audience as your family members and friends.
A:This can give you a sure start.
B:This can help 66.relax yourself/beat nerves
 
 A.Smile,stand straight and look at the audience.
B.Dress yourself formally.
A:These 67.natural body languages
will help your speech.
B:The audience will feel respected.
 A.Speak fast enough sometimes and slowly enough other times.
B.Pause after an important point.
A:People are kept excited and can fully understand you.
B:The atmosphere in the audience 68.will be changed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I hate wasting myvaluable (value) time arguing about these boring deals.

查看答案和解析>>

同步练习册答案