Is it true ?
1.Wearing the wrong type of glasses will do harm to your eyes .
This is not true for adults , although incorrect glasses may not be good for children under 10 . Ready-made glasses , and not wearing when you should , won’ t do harm to your eyes , but you may see better with glasses that are specially made for you .
2.Watching too much television is bad for you eyes .
This is not true. People with easily affected eyes may find they get red and aching from staring at a fixed distance for long periods , but there won’ t be any lasting effects .
3. Carrots will help you see in the dark. Carrots are rich in beta-carotene, which the body can change into vitamin A, too little of which can cause night blindness. However , people in most countries don’ t need to worry about vitamin A deficiency(缺乏), night blindness is more likely to be connected with another vision problem .
1.According to the passage , which of the following is TRUE ?
A.Ready-made glasses will do harm to one’s eyes.
B.Wearing the wrong glasses may do harm to children’s eyes.
C.The human body is unable to change beta-carotene into vitamin A.
D.Watching less television may do harm to children’s eyes.
2.Night blindness is most likely caused by _____ .
A.staring for long periods
B.too much beta-carotene
C.not enough vitamin A
D.vision problems
3.According to the article , eye problems can be corrected by _____ .
A.wearing specially-made glasses
B.performing eye exercises
C.cutting back on television
D.eating more carrots
4.Watching too much television can cause _____ .
A.night blindness
B.lasting eye problems
C.a number of vision problems
D.eye trouble for a limited time
5.The main purpose of this article is to _____ .
A.tell people of the importance of their eyes
B.tell people how to protect their eyes
C.tell people to have more carrots
D.tell people something more about their eyes
1.B
2.D
3.A
4.D
5.D
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲述了关于视力的几个观点的正确与否。戴不合适的眼镜不会对成年人的视力造成伤害,但量身定做的眼镜有利于视力;长时间看电视会造成短期的视力问题;吃胡萝卜对夜盲症没有多大帮助,它经常和其他的视力问题相关联。
1.细节理解题。根据文中内容This is not true for adults , although incorrect glasses may not be good for children under 10这对成年人来说是不对的,但不合适的眼镜可能对10岁以下的孩子不好;故选择B。
2.细节理解题。根据文中内容night blindness is more likely to be connected with another vision problem .夜盲症通常和其他的视力问题相关;故选D。
3.判断推理题。根据文中内容but you may see better with glasses that are specially made for you .但是为你专门制作的眼镜可以让你视力变好;故判断A正确。
4.细节理解题。根据文中内容but there won’ t be any lasting effects .但是它们不是持久的影响;故选D,长时间看电视会造成短期的视力问题。
5.主旨大意题。这篇文章主要讲述了关于视力的几个观点的正确与否,故选D,告诉人们更多关于眼睛的信息。
考点:科普类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年山东省东营市中考仿真模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
_______ used to _______ a post office near my house.
A. There; be B. There; have C. It; be D. There; having
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年安徽省毕业学业考试模拟卷二英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Knowing about yourself means not only that you find out what you’re good at and what you like, it also? means discovering what you’re not good at and what you don’t like. Both help you to see your aim(目标)in life.
Although most students would be unhappy if they found that they had failed a very difficult physics course, they have in fact learned a lot about themselves. They know that they should not become engineers or physical scientists. .If he or she draws something out of the failing. They may then decide on their aim and choose the kind of work they would be fit for and they would like to do.
It is impossible to decide whether or not you like something until you have tried it. If you decide that you would like to play the piano, you need to take more than one lesson before you can know whether you are really interested in it or you are able to do well.
It is not enough to want to be a great pianist. You also have to like the hard practice and long training before you become one. If you would enjoy being a great pianist but hate the work, forget it.
It’s a good plan to try as many ideas as possible when you are still young. And then you will be able to find out what your true interests are.
1.If you say you really know yourself,________.
A.you know what you are good at
B.you have got the whole picture of yourself
C.you keep in mind your aim in life
D.you have less you don’t like than what you like
2.The writer suggests________.
A.failure is a better mirror
B.advanced math courses help you to know yourselves.
C.success is more helpful
D.when one is unhappy he gets to know himself better
3.Failing can turn into something good________.
A.if you have aim in life and get the job you wish to have
B.if you lead a happier life
C.if your decision is right
D.if you learn something from it
4.The example of “playing the piano” in Paragraph 3 and 4 implies(意味)that________.
A.if you don’t like music,don’t practice the piano
B.it takes more than one lesson to learn to play the piano
C.you can decide only after you have tried
D.you can become a great pianist only after hard and long training
5.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.You have enough time before you come to a wise decision.
B.The more experiences you have,the better decision you will make.
C.Test ideas,compare and then decide.
D.People always make hasty(匆匆的)decisions.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年安徽省毕业学业考试模拟卷二英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Could you please show us________?
A.where to get to the bus station
B.how get to the bus station
C.the way get to the bus station
D.the way of getting to the bus station
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年安徽省毕业学业考试模拟卷二英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Ann isn’t going out this evening,is she?
—________.She has to stay at home to finish her task.
A.Yes,she doesB.No,she doesn’tC.Yes,she isD.No,she isn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年安徽省名校毕业学业模拟考试英语试卷(解析版) 题型:完型填空
The reality show(真人秀节目)“Where are we going , Dad ?”becomes a show on TV these days . This TV show is about dads and their children who are from different families . They will complete(完成)some hard without moms in three days and two nights . The five dads have to play the of“dad”and“mom”at the same time . All of the five dads are famous people and they must forget their popularity(知名度) do as a normal father . The cell phones and toys aren’ t allowed in the show . They have to live in a very tough(艰苦的)environment . At first , all the five children cry . , they are just 4-6 years old . They never experience life in the countryside. But later they are all used to this kind of exciting life with their fathers .
the five star kids , four-year-old Kimi impresses(使……有印象)people most . During the TV show , Kimi Is well-behaved , never shouts at others and always listens to his father , Jimmy .
“The whole experience teaches him a lot ,”Jimmy says .“He now knows to behave well in public and how to be patient .”
Jimmy’ s soft parenting skills , Kimi’ s cute face and their warm interaction(互动)on the show win many viewers’ hearts .
1.A.hitB.fashionC.talkD.comedy
2.A.twoB.threeC.fiveD.four
3.A.tasksB.ordersC.waysD.means
4.A.jokesB.actsC.rolesD.parts
5.A.andB.orC.yetD.but
6.A.to useB.useC.usingD.used
7.A.in allB.At allC.After allD.In fact
8.A.playingB.spendingC.shareD.live
9.A.DuringB.BetweenC.AmongD.All
10.A.what B.whoC.howD.where
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年安徽省名校毕业学业模拟考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— What bad weather !It rained again .
— Yeah, _____ when you walk to school .
A.mind you headB.Keep of the grass
C.Watch your stepD.Be quiet
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年天津市武清区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
阅读下面短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合用(T)表示,不符合用(F)表示。
Dana Mi
ller is a bus driver. She drives a bus in the city of Phladelphia. She works the night shift. That means she starts work at 10:00 at night and gets off at 6:00 in the morning. In the world of bus driving, this is sometimes called third shift. Dana has been driving a bus for 15 years. She started when she was 23 years old. She loves her job most of the time. She gets to meet all kinds of people.
There is the guitar player. He lugs(用力拉) his heavy guitar on the bus every Friday night. He plays at a nightspot downtown. People call him Get Low. That is because he likes to play the guitar on his knees. If the bus is not too crowded, Get Low plays in the back of the bus. The bus is seldom crowded at night. He likes to warm up on the bus before shows.
There is the woman who works at the pretzel(一种脆饼干) factory. Each day the “Pretzel Lady” brings Dana a bag of fresh, soft pretzels. They fill the bus with a wonderful smell!
Sometimes Dana’s job is hard. It is hard when Dana sees people down on their luck(倒霉).
One time, a young woman left her sleeping baby on the bus. There was a note on the baby’s blanket(毯子) asking for help. Dana had to call the police. Another time, a teenaged boy stole money from Dana on the bus. He had a fake(假的)gun. Dana thought it was real. She was very scared(害怕).
Occasionally(偶尔), driving a bus can be scary. But most of the time, driving a bus is great. Dana does not want to work anywhere else.
“How was your night?” Dana’s husband likes to ask when she gets home. “Good music, good food, and a great view of the city,” she says.
1.In the world of bus driving, the third shift is 10pm-6am.
2.Dana enjoys driving a bus most of the time.
3.The guitar player is called Get Low because he has a low voice.
4.Sometimes driving a bus can be scary.
5.Dana is now thinking about changing her job.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年四川省八年级上第一学月英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—I can’t find my CDs. —_______you put them in that bag.
A. Must B. May be C. Maybe D. May
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com