精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.A mobile phone (手机) is in fact a small radio.A radio sends a person's voice over a long way to another radio.A voice that is sent by radio is called a signal (信号).A radio signal travels very quickly.
Only a few years ago,mobile phones were very large.They needed large batteries(电池).They had to be powerful(功率高的)to send their signals to faraway places.This was because most cities had only one antenna tower for mobile phones.
Today's mobile phones are small and easy to use.Now most cities have a lot of antenna towers,not just one.This means that each mobile phone doesn't have to send its signal far away,so they don't need to be so powerful.Mobile phones today use small batteries.A large city,where lots of mobile phones are used,can have hundreds of towers.
Do you know what use a mobile phone has?Yes,you can use it to do a lot of things.
Call your friends and family from almost anywhere.
Call the police immediately if there is an accident in the street.
Send or receive e-mails.
Get information from the Internet.
Send and receive messages.
Sending short written messages is a popular way to use your mobile phone.Many people use short forms of words,so the messages are quick to write and read.Can you guess what these messages mean?Try reading them out.What do you hear?
RUOK?
CUL8R!
That's EZ!
Will I CU B4 2moro?
That's Gr8!

61.A mobile phone is in factC.
A.a small watch
B.a signal
C.a small radio
D.a voice
62.Which of the following short messages will you choose if you want to say goodbye to your friend?
A.Will I CU B4 2moro?
B.CUL8R!
C.RUOK?
D.That's Gr8!
63.The writer talks aboutB uses of a mobile phone.
A.three  
B.five
C.seven 
D.nine
64.What does the writer think of today's mobile phones?C
A.They are small but very powerful.
B.They are very popular and cheap.
C.They are very easy for us to use.
D.They are big enough to send a signal.
65.What does the writer write the article (文章) for?A
A.To give us some common knowledge about the mobile phone.
B.To introduce how the mobile phone works and what use it has.
C.To tell us what short forms of words mean in written messages.
D.To show us in what way the mobile phone is expected to develop.

分析 本篇文章主要介绍了手机就像一个小型的无线电广播台,手机从以前的很大而且需要的电池也大,到今天的小且方便,手机的功能也越来越多了,今天我们的生活因为手机而变得便利.

解答 61,C 细节理解题,由文章第一段A mobile phone (手机) is in fact a small radio可知,一个手机就是一个小型的无线电广播台,故选C项.
62,B 猜测词意题,正确选项为B项.
63,B 细节理解题,由文章的五,六,七,八,九段可知,手机的用途有五种,故选B项.
64,C 细节理解题,由文章第三段Today's mobile phones are small and easy to use可知,今天的手机更小更容易使用,故选C项.
65,A 主旨大意题,本篇文章写了手机的用途,带给我们的便利,从而让我们知道了更多关于手机的知识,故选A项.

点评 本文是一篇科普类文章,本文主要写了手机的用途,做题前,要先通读文章,了解大意,在仔细阅读文章细节,再进行答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Who teaches _______ to swim?-Nobody,he teaches_______.(  )
A.him,himselfB.him,herselfC.his,himself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---Pour the milk         the blender.---OK.(  )
A.inB.intoC.onD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.The socks are nice.I'll take twopairs (双).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Those are oranges on the table.(改为单数句)
That   isan orange on the table.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--What's he going            when he            up?
--A teacher.(  )
A.to be; growsB.to be; grow
C.to do; is growing   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--Look!The woman who is speaking to Mr.Brown            be Miss Li!
--No,It            be her.She is not here today because of her bad cold.(  )
A.can; can'tB.must; mustn'tC.must; can't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.--Does your uncle have a daughter?(否定回答)
--No,hedoesn't.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.
  The Running of the Bulls(公牛)is celebrated between 6th and 14th July.People run in front of six bulls in some parts of Pamplona's streets.A first rocket at 8:00a.m.tells runners the corral gate is open.A second rocket means all bulls have tell people all bulls have gone back and the event is over.Although it'sexciting,every year more than 200people are injured.
  Carrival starts on the Fridy before Aah Wednesday and lasts five days.It's the world's biggest carrival with 2 million people per day on the streets.The first festivals of Rio carrival parade is full of floats and dancer from many samba dancing school.
  The Water Festival is also the Thai New Year.It falls on 13th April and 3days.People celebrate by throwing water on each other,useing water guns,baskets,etc.Something colourful is mixed into the water for people to put on each other's faces for good luck.Elepjants can also be seen walking around and splashing water at people!
  Oktoberfest is the world's largest beer festival in Murich,Germany.It started in 1810.It is a 16-day festival running from late Septermber to the first weekend in Octorber with more than 6 million people.It is all about beer,beer and only beer.Imagine you are among traditional huge glasses of beer.It's party for beer lovers!
41.The Running of the Bulls is celebrated inD.
A.Brazil
B.Thailand
C.Germany 
D.Spain
42.Carnival lastsB.
A.3 days
B.5 days
C.9 days
D.16 days
43.People put something colourful on each other's faces atC.
A.Carnival
B.the Running of the Bulls 
C.Oktoberfest
D.Songkran Water Festival
44.At Oktoberfest,people can enjoyC.
A.throwing water
B.running with bulls 
C.drinking beer
D.watching a parade.

查看答案和解析>>

同步练习册答案