| Below is a description of a single scientific experiment.It shows us how iron reacts ( 反应) with air and with water. Aim:To find out if iron rusts( 生锈) (a) in dry air; (b) in water that has no air in it ( air-free water); (c) in ordinary water. Materials:3clean iron nails ( 铁钉); test tubes; test tube holder; cotton wool; oil; Bunsen burner. | |
| Iron in dry air Method (1)Put some iron nails at the bottom of a test tube. (2)Push some cotton wool down the tube. (3)Leave the tube for one week. Result After one week,the nails have not rusted. Conclusion Iron does not rust in dry air. Iron in air-free water Method (1)Half-fill a test tube with water. (2)Boil the water for three minutes.( This makes sure there is no air in the water. (3)Put two or three clean nails in the water. | (4)Add some oil to the water.( This will keep air out of the water.) (5)Leave the tube for one week. Result The nails do not rust in the tube with air-free water. Conclusion Iron does not rust in air-free water. Iron in ordinary water Method (1)Half-fill a test tube with water and add two or three clean nails. (2)Leave the tube for one week. Result The nails rust in the tube with ordinary water. Conclusion Iron rusts in ordinary water.(238words) |
分析 本篇文章介绍了铁在干燥的空气里,在没有空气的水里和普通的水里,铁是不是会生锈的几个试验.
一个简单的科学实验
下面描述一个简单的科学实验,通过它来向我们展示铁如何与空气和水反应.
目的:寻找铁生锈的原因(a)在干燥的空气中(b)在无空气的水中(c)在普通的水中
器材:3个干净的铁钉、试管、试管架、棉花、油、本生灯
铁在干燥的空气中
方法:(1)放一些铁片在试管底部
(2)把一些棉花塞进试管中
(3)把试管静置一个星期
结果:一周后,铁没有生锈
结论:铁在干燥的空气中不会生锈
铁在无空气的水中
(1)往试管中装入一半的水
(2)把水煮沸3分钟(这是为了确定水中无空气)
(3)放2-3个干净的铁片在水中
(4)添一些油在水中,这样保持空气在水外
(5)把试管静置一个星期
结果:一周后,铁没有生锈
结论:铁在无空气的水中不会生锈
铁在普通的水中
(1)往试管中装入一半的水,在加入2-3个干净的铁片
(2)把试管静置一个星期
结果:一周后,铁生锈
结论:铁在普通的水中会生锈
解答 35.A.细节理解题.根据Push some cotton wool down the tube.可知在试管下面放一些原棉,目的是为了叫空气干燥.故选A.
36.D.细节理解题.根据Boil the water for three minutes.(This makes sure there is no air in the water.)和Add some oil to the water.(This will keep air out of the water.)可知把试管放煤气灯下煮几分钟(保证水里没有空气)和在水里加入适量的油(保证空气不进入到水里).故选D.
37.C.细节理解题.根据Conclusion Iron rusts in ordinary water.可知铁只有在普通的水里才会生锈.故选C.
点评 对于阅读理解题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,去回答具体的问题.本题主要是根据文章做出选择,更需要抓住关键词,关键句,去解答!
科目:初中英语 来源:2017届江苏盐城鞍湖实验学校九年级上期开学检测英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Mark began to introduce the guest speaker to the listeners, but then stopped for a while. He had forgotten her name.
Barbara hid her valuable things when she went on vacation. When she came back, she couldn’t remember where she’d put them.
Perhaps you’ve had such experiences like these. Most people have. But most of them haven’t realized that they have a memory problem. Neither do they know a simple but important fact: Memorycan be improved. If you’ll just accept that, the following will show you how.
First, relax. If you are over worried about remembering something, you’ll forget it. If you keep telling yourself that your memory is bad, your mind will come to believe it and you won’tremember things. When you forget something, don’t follow up with sayings like “Oh, my God! Ialways forget things!” Such words will have a bad result on you and your memory.
But relaxing isn’t enough. To improve your memory, you’ll need to take an active role. Like your body, your memory can be made strong through exercise. Look for opportunities to exercise your memory. For example, if you’re learning a language, try to actively remember a lot of newwords.
If you don’t take notice of things actively, you won’t remember them. So, you can make pictures of what you see in your mind every day. For example, don’t just put your keys down! If you want to find them again, make a mind picture of the place where you’re putting them.
1. The first two paragraphs just tell us ________.
A. Barbara was a very rich person
B. Mark often forgot his friends’ names
C. examples of memory problems
D. language problems of two persons
2.When you forget things, you ________.
A. must be too careless
B. shouldn’t lose heart about your memory
C. must accept the fact
D. shouldn’t take notice of the result
3.The word “opportunities” in the fifth paragraph means “________”.
A. places B. activities C. positions D. chances
4.According to the passage, ________ can make your memory better.
A. realizing your memory problems
B. talking to your friends
C. making mind pictures of what you see
D. doing sports every day
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年重庆大学城第一中学校八年级上期中考试英语卷(解析版) 题型:任务型阅读
阅读下文并回答问题。
I’m Sally . I was a shy girl . Bu this term , I decided to do a brave(勇敢)thing . In this term , we had a new subject to learn –physics . When our teacher asked someone to be the physics monitor(物理课代表), I put up my hand and got the role . But it was not as easy as I thought .
At the beginning , I found that many students did not hand in(上交)their homework , so I was a little worried . I shouted at the students . It made the students angry . One girl asked : “ Why are you shouting at me ? You’re making it seem like it is all my mistake(错误). ” Then I found that , it was my mistake in fact . I should talk to my classmates in a kind way and not get so angry .
After this , I changed(改变)how I spoke . “ Excuse me . Could you please finish your homework ? ” I said . Later , I was surprised that many students understood me a lot better and finished their homework quickly.
I found the best way to do this job is to talk with my classmates in a friendly way . Now , I am getting better and better with my classmates . This job makes me feel like I am growing up like a little tree day by day .
1.When did Sally have the new subject physics ?
________________________________________________________________
2.Is it easy for Sally to be the physics monitor at the beginning ?
________________________________________________________________
3.Why did Sally feel a little worried at first ?
________________________________________________________________
4.What is the best way for Sally to do the job ?
________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年重庆大学城第一中学校八年级上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
We are __________ that most of the children don’t go to bed before 10:00 .
A. surprise B. surprised C. surprising D. to surprise
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016-2017学年重庆大学城第一中学校八年级上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
In today’s American Idol , who is __________ in singing , Greg or James ?
A. talented
B. more talented
C. the more talented
D. the most talented
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | not | B. | aren't | C. | don't | D. | not to |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Title:How Chinese Parents Should (61)educate their Children | ||
| Common practice | ◆Being (62)generous with money when it comes to education. ◆Sending them to the best (63)schools or abroad. ◆Taking extra-curriculum activities to have a head start in life. ◆(64)Spending more money than they can afford on education. | |
| (65)Bad results | ◆Children will be lack (缺少) of confidence. | |
| (66)suggestions | ◆Teaching their children practical skills,which are of the greatest(67)importance | Cooking |
| Sewing. | ||
| Other(68)housework. | ||
| Repairing a broken radio or TV. | ||
| Good results | ◆To make the children hard-working,(69)pleasedand confident. ◆To enable(使---能够)them to (70)thinkand to use their minds. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| hard,others,send,teacher,mind |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | two month | B. | two-months | C. | two month's | D. | two-month |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com