精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Lemuel Gulliver enjoyed travelling.He was a ship's doctor.On May 4,1699,they were going to the Far East in the ship called the Antelope.One night,his ship crashed against the rocks,Gulliver was washed to the land.He found himself a prisoner (囚犯) of tiny people.They were less than 6inches tall and lived in the island country of Lilliput.After he promised to behave well,they set him free and he could visit the city.The people of Blefuscu wanted to attack Lilliput.The king of Lilliput turned to Gulliver.He stopped Blefuscu attacking Lilliput by pulling its ships to Lilliput.The king was happy.He wanted to make the people of Blefuscu his slaves (奴隶),so he asked Gulliver to bring some more ships.Gulliver did not like this plan.The king got angry.Some bad men in Lilliput wanted to kill Gulliver.Gulliver had to run away from Lilliput to Blefuscu.
He was welcomed by the king of Blefuscu.They soon became good friends.Three days after that,he asked the king to send him twenty of his largest ships and two thousand men to pull the boat to the shore.In this boat,he set sail for England.
On the third day he saw a big ship to the southeast.He called out to the ship.The ship was moving very slowly.They raised a flag.His heart was full of happiness when he saw the English flag.

55.Why did Gulliver come to Lilliput?D
A.Because he enjoyed travelling in Lilliput.
B.Because his ship brought him to Lilliput.
C.Because the tiny people brought him to Lilliput.
D.Because he was washed to Lilliput after a ship crash.
56.How did Gulliver help the Lilliputians?D
A.By fighting with them.    
B.By pulling Blefuscuians'ships to his place.
C.By killing Blefuscuians.   
D.By keeping Blefuscuians prisoners.
57."He wanted to make the people of Blefuscu his slaves".Who is he in this sentence?A
A.The king of Lilliput.      
B.The king of Blefuscu.
C.Gulliver.               
D.One of the bad men.
58.Which of the following is NOT the reason why Gulliver ran away from Lilliput?A
A.Gulliver killed some bad Lilliputians.
B.Gulliver felt he was in danger.
C.Gulliver didn't agree to the king's plan.
D.The king of Lilliput was unhappy about him.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了一个叫Lemuel Gulliver 的船上医生,再一次航行中船只不幸失事,流落到Lilliput和Blefuscu两个国家的奇遇,并想方设法成功逃回自己国家的故事.

解答 55  D 细节理解题.根据文章:One night,his ship crashed against the rocks,Gulliver was washed to the land.He found himself a prisoner (囚犯) of tiny people.They were less than 6inches tall and lived in the island country of Lilliput.可知他是海难后被海水冲到这个国家的.故选D.
56  D 细节理解题.根据文章:he people of Blefuscu wanted to attack Lilliput.The king of Lilliput turned to Gulliver.He stopped Blefuscu attacking Lilliput by pulling its ships to Lilliput.可知他是和Lilliput国家的人一起并肩作战对抗Blefuscu人的.故选D.
57  A 细节理解题.根据文章:The king was happy.He wanted to make the people of Blefuscu his slaves (奴隶),可知这里的he特指Lilliput的国王.故选A.
58  A 细节理解题.根据文章:Gulliver did not like this plan.The king got angry.Some bad men in Lilliput wanted to kill Gulliver.Gulliver had to run away from Lilliput to Blefuscu.可知文中没有涉及到Gulliver杀了一些坏的Lilliput国家的人.故选A.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.根据短文内容及首字母提示,补全单词,完成短文.
In 2009,《2012》,the famous science fiction disaster movie amazed the world with the English name《Farewell Atlantis》.As the film (66)shown,December 21th,2012will be the end of the earth.Since the film came out,many people have been wondering what would (67)happen to the world in 2012.Of course,that was no fact but just a fiction out of human imagination.You see nothing happens today.However,it is worth us really thoughtful.
In my opinion,if tomorrow is the (68)endof the world,a lot of us will regret that we didn't (69)try our best in our life and also regret to find that there're a lot of things that we should have (70)donebut we didn't do.Life is poorly short even without the end of the world coming,but not everyone can be able to realize that.We always think,there will be (71)tomorrow.We didn't (72)realize that without taking control of today,our future will always be out of our control.We always want to treasure what we don't have,or we envy people because they have (73)morethan us.
But actually,if only we can realize,that time is fair to all of us.No matter who you are,you get the same time as others do.We have different kinds of life because we use our time
(74)differently.So treasure your time.Live your life in the moment right now!That is what we (75)ought to get from the movie,I think.Do you agree?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-       do you keep your pet dog?
-I give it some meat and walk it in the park every day.(  )
A.HowB.WhatC.WhenD.Where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---Your digital camera is quite nice.Where did you buy       ?I want to buy     ,too.
---On the Internet.(  )
A.one,oneB.it,itC.it,oneD.one,it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.An applefell from the tree and hit me on my way home.(fall)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Tom likes to play ______ violin,but he doesn't like to play ______ volleyball.(  )
A./,theB.the,theC.the,/D./,/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Talking on a mobile phone is expensive,so a lot of people send text messages.Text messages are much cheaper than talking on a mobile phone,and you can make it even cheaper by shortening the words.You can do this by taking out"unimportant"letters in the words (usually words)  and using numbers instead of words (2=to,3=free,4=for,8='ate,so h8='hate,"etc.).You can also keep away from using punctuation.Here is an example:
Im but nw,why nt gv roe a ell.(I'm home now.Why not give me a call?)
What do you think these text messages mean?

Mobile phone users have developed a group of symbols to show how they feel.They are called emoticons(表情符号),and there are some examples below.To read an emoticon,you have to look at it sideways.
For example,if you say something in a text message which is a joke,you can follow it with a smiling face.Like this:
Why didt a call me?I'm so sad.:-)
Here are some others.Can you think of text messages where you could use them?
:一)laughing:一(sad:一<really sad:-V shouting
I-I asleep 8-1surprised\-o bored

31.People use text messages in order toC
A.play s joke 
B.play s trick 
C.save money 
D.keep a secret
32.Which of the following is NOT the way to make your text messages shorter and cheaper?B
A.Using numbers instead of words.
B.Using punctuation like inverted commas.
C.Taking out"unimportant"letters in the words.
D.Developing a series of symbols to show your feelings.
33.According to the passage,the underlined text messages in paragraph 5means‘D'.
A.Do you want to get a camera tonight?
B.Do you walk to the cinema tonight?
C.Do you wish to buy a camera tonighl?
D.Do you want to go to the cinema tonight?
34.When you know something unexpected happens,you can use_in your text message
to show your feeling.C
A.:一) 
B.:一( 
C.8一1
D.1一1.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.If you have a chance to study abroad,you must catch it and remember"Change always ______ about new possibilities."(  )
A.bringsB.takesC.fetchesD.reaches

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The boy is not__________to dress himself.(  )
A.old enoughB.enough oldC.enough youngD.young enough

查看答案和解析>>

同步练习册答案