精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Vanuatu is an island nation in the South Pacific.It is one of the smallest countries in the world.But for those who are interested in adventure and sport,there is a lot to do.Vanuatu's islands offer visitors two of the most exciting and dangerous activities in the world:volcano(火山)surfing and land diving.
Volcano Surfing
On Tanna Island,Mount Yasur rises 300meters into the sky.Yasur is an active volcano,and it erupts(爆发)almost every day,sometimes several times a day.For centuries,people have climbed this mountain to visit the top.Recently,people have also started climbing Yasur to surf the volcano.In some ways,volcano surfing is like surfing in the sea,but in other ways it's very different.Volcano surfers try to escape the erupting volcano-without getting hit by flying rocks!It's fast,fun and dangerous-the perfect extreme sport(极限运动).
Land Diving
Most people are familiar with bungee jumping,but do you know bungee jumping started on Pentecost Island in Vanuatu and is almost fifteen centuries old?The activity,first called land diving,is part of a religious ceremony(宗教仪式).A man ties tree vines(树藤)to his legs.He then jumps head-first from a high tower to touch the earth with the top of his head-without breaking the vine.Every spring,island natives (men only) still take part in this amazing activity.

61.In Line 2,what does the word"those"mean?A
A.People.
B.Animals.
C.Activities.
D.Islands.
62.According to the passage,Mount YasurC.
A.is no longer active                      
B.is on Pentecost Island
C.erupts almost every day             
D.rises 800meters into the sky
63.Why have people recently started climbing Mount Yasur?D
A.People can climb it easily.
B.People can make money.
C.People can watch snow on it.
D.People can surf the volcano.
64.Which of the following about land diving is true?C
A.It is not dangerous at all.
B.It was first called"bungee jumping".
C.It is a traditional activity in Vanuatu.
D.It came to Vanuatu from another country.
65.What is the purpose of the passage?B
A.To tell people not to do dangerous sports.
B.To explain what volcano surfing and land diving are.
C.To talk about the world's best volcano surfer and land diver.
D.To compare activities in Vanuatu with sports in New Zealand.

分析 本文是一篇社会文化类短文.主要介绍了瓦努阿图是南太平洋的一个岛国,这是世界上最小的国家之一,对于那些喜欢冒险和运动人来说,有许多可以做的.瓦努阿图岛为游客提供世界上最刺激,最危险的两个运动:火山冲浪和和陆上跳水.在坦纳岛上,伊苏尔山是一座很活跃的火山,几乎每天都喷发,有时一天好几次,可以喷发到天空300米的高度.多少个世纪以来,人们去爬这座山去看山顶的景观.最近,人们开始攀登伊苏尔山,去火山冲浪,在某些方面,火山冲浪有点像海上冲浪,但是又有些不同.火山冲浪是从喷发的火山逃离,不被石块击到,这是很迅速的,危险的,完美的极限运动.大部分人都比较熟悉蹦极运动,但是你知道蹦极是开始于15世纪瓦努阿图的彭特科斯特岛上吗?这项运动,最初叫陆上跳水,是宗教仪式的一部分,一个人用树藤绑住腿,从高塔上头朝下跳,用头触摸土地,并且不能打破树藤.每年春天,岛上的居民,主要是男的,仍然参加这个令人不可思议的运动.

解答 61.A.词语理解题.根据"But for those who are interested in adventure and sport,there is a lot to do."这句话的意思是"对于那些喜欢冒险和运动人来说,有许多可以做的."所以those的意思是"那些喜欢冒险和运动的人",也就是people的意思,故选A.

62.C.细节理解题.根据"Yasur is an active volcano,and it erupts(爆发)almost every day,"伊苏尔山是一座很活跃的火山,几乎每天都喷发.可知伊苏尔山几乎每天都喷发,故选C.

63.D.细节理解题.根据"Recently,people have also started climbing Yasur to surf the volcano."最近,人们开始攀登伊苏尔山,去火山冲浪,可知人们爬伊苏尔山的目的是火山冲浪,故选D.

64.C.细节理解题.根据"The activity,first called land diving,is part of a religious ceremony(宗教仪式)."这项运动,最初叫陆上跳水,是宗教仪式的一部分.因此可知这项运动在瓦努阿图是一个传统活动,故选C.

65.B.细节理解题.根据"Vanuatu's islands offer visitors two of the most exciting and dangerous activities in the world:volcano(火山)surfing and land diving."瓦努阿图岛为游客提供世界上最刺激,最危险的两个运动:火山冲浪和和陆上跳水.然后分别对"Volcano Surfing"和"Land Diving"进行了详细叙述,因此可知这篇文章的主要目的就是向读者介绍这两项运动,故选B.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-______ is the man in the car?
-He is my brother.(  )
A.WhyB.WhoC.WhatD.Which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The world's population is increasing fast.(  )
A.showingB.givingC.growing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.We must notpollute/p?'lu:t/the water,air or land.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The story is veryinteresting ([??ntr?st??]),and we all like it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.在我们周围经常存在安全隐患,所以我们应该对安全你引起足够的重视请以The safety around us为题,写一篇英语短文,说说我们身边的安全问题,内容包括:
At home be careful with,turn off,power supply,gass holder
On the road obey the traffic rules,not ride side by side,not listen to music
At school not push the others on the stairs,if…accident,call 120,do some basic medical training…
要求:1.中文应包括以上信息,可适当发挥,行文连贯,书写规范.
2.文中不得出现涉及考生真实信息的人名,地名或校名等.
3.文章字数在80-100之间,开头和结尾已经给出,不计入总词数
The safety around usSafety is very important for us students.Accidents often happen around us.So we must pay much attention to safety.At home,we should                       
If we can do all these well,we'll enjoy our life better.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A:What‘s the date?
B:It's June 25.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---It's strange that the building has no           floor.
---Don't you know that           is an unlucky number in the Western countries?(  )
A.thirteen; thirteenthB.thirteen; thirteen
C.thirteenth; thirteenD.thirteenth; thirteenth

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.--Where is Andy?
--He        be in the library.He said he would borrow some books this morning.(  )
A.mustB.mustn'tC.needD.needn't

查看答案和解析>>

同步练习册答案