精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Many Chinese schools ask their students to wear school uniforms at school.Schools in a north-eastern Brazilian city ask their students to wear uniforms,too.However(然而),their school uniforms are much"smarter"than(相比更智能) the Chinese ones-they have got computer chips(芯片)in them.
The name of the city is Vitoria da Conquista.About 20,000grade school students in the city wear school T-shirts with chips.The smart(智能) uniforms tell parents their children go into the school buildings(大楼) by sending(发送) a short message to their mobile phones.If the children are late for more than(超过) 20minutes,the parents will get another message:Your child hasn't(还没有)got to school yet.
The schools think the smart uniforms can help stop students from cutting classes(旷课).Parents can wash and iron them without breaking the chips.The city wants to make all the students at the age of 4to 14in the city wear the smart uniforms by(直到) 2013.

41.根据文章内容,根据短文内容完成句子填空(每空一词)
The Brazilian school uniforms are different from Chinese school uniforms,becausethey have computer chips inside them.
42.根据文章内容,根据短文内容完成句子填空(每空一词)
If you don't go to school on time,yourparentswill get themessage on the mobile phone.
43.根据文章内容回答问题.
What's the use(用途) of the smart uniforms?It determines whether the child is safe
44.请把画线的句子翻译成汉语.到2013年这个城市想让所有的在4岁到14岁的学生穿智能制服.
45.What's the title(标题)of the passage?The smart uniforms.

分析 文章大意:主要介绍了巴西的芯片校服.

解答 41题答案:they have考查细节理解题,根据文中的一段-they have got computer chips(芯片)in them可知 have got=have,故答案是they have.
42题答案:parents;message考查细节理解题,根据文中的If the children are late for more than(超过) 20minutes,the parents will get another message:Your child hasn't(还没有)got to school yet.如果孩子是超过20分钟后,父母会得到另一个信息:你的孩子没有上学呢可知 你的父母将收到信息,故答案是parents;message.
43题答案:It determines whether the child is safe.考查归纳解题,根据文中的大意这个智能新服就是确定孩子是否安全,故答案是It determines whether the child is safe.
44题答案:到2013年这个城市想让所有的在4岁到14岁的学生穿智能制服.考查翻译题,根据文中的The city wants to make all the students at the age of 4 to 14 in the city wear the smart uniforms by  2013.主语是The city 这个城市,want to do sth想做某事,故答案是到2013年这个城市想让所有的在4岁到14岁的学生穿智能制服.
45题答案:The smart uniforms考查主旨题,根据文中的大意主要是介绍智能新服的,故答案是The smart uniforms.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.扬州是中国最美的城市之一.Yangzhou is one of the most beautiful cities in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.选出每组划线部分读音与其他三个不同的选项(  )
A.fatherB.whatC.classD.card

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Howis(be) your mother?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.A strange thing happened to me last Sunday.It was such a beautiful day that I (46)D to go for a look in the country.
On the way back home,my car stopped.It was out of gas(汽油) on a (47)B road far from a town!I decided to walk until I found someone who could sell some gas.I walked almost a mile before I finally found a (48)C near the road.
I knocked at the door and a little old lady with long white hair (49)A.She said,"I've waited for you here for a long time.Come in.(50)B is ready."
"But I only came for some gas."I answered.
"Oh,Alfred!Gas?You like tea."said she.
I quickly explained that my car was out of  gas,but she didn't (51)D to listen to me.She just kept calling me Alfred.She was (52)C very strangely.As soon as she went to get tea,I went out of the house quickly.
Luckily,there was another house down the road and I was able to(53)B the gas.When I told the man about my (54)A,he said,"Oh,that's Miss Emily.She lives alone in that big house.She's (55)B,but she wouldn't hurt anybody.She is still waiting for the man she was going to marry thirty years ago.The man left home and never came back because of the war."

46.A.walkedB.rodeC.hurriedD.drove
47.A.busyB.quietC.modernD.noisy
48.A.hotelB.restaurantC.houseD.market
49.A.answeredB.returnedC.noticedD.served
50.A.GasB.TeaC.JuiceD.Coffee
51.A.promiseB.rememberC.learnD.seem
52.A.shoutingB.cryingC.actingD.jumping
53.A.touchB.buyC.borrowD.sell
54.A.experienceB.adviceC.resultD.plan
55.A.famousB.strangeC.wonderfulD.friendly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.阅读下面短文,掌握大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项.
Not only adults but also teenagers have problems in their life.Here is a survey showing the main problems of(31)D.They feel stressed because they have(32)C homework to do both at school and at home.They have lots of exams(33)C.And parents usually send them(34)Adifferent classes on weekends.As a result,so many students almost become bookworms (书虫).On holidays,they could hardly have(35 )Ctime to do what they are interested in.Now more and more teenagers(36)Dshort-sighted.They often watch TV or keep(37)Bcell phones for a long time without having a rest.Some of them are crazy about playing computer games.Some( 38)Ctoo much time watching TV.(39)Aserious problem among teenagers is that many of them are becoming fat.They eat too much junk food,but they do little exercise.
Most of the students think stress can do harm(40)Cthem in some ways.Some students even41Ahis study because of the stress from school and family.We also(42)Bthat someone turns to psychological doctors because of heavy working stress.There is no doubt that some people think stress is dangerous.On the other hand,many successful people think that stress is not a bad thing.They (43)Astress can produce magical power in the end.For them,positive attitude and action can reduce stress and make it(44)B.
I think teenagers should think of ways on what to(45 )Dthe problem.They should make a plan for study and hobbies and find time to relax as much as possible.

31.A.adultB.adultsC.teenagerD.teenagers
32.A.too manyB.much tooC.too muchD.many too
33.A.joinB.to be takenC.to takeD.to join
34.A.toB.forC.ofD.in
35.A.our ownB.they ownC.his ownD.their own
36.A.getB.are becomeC.gotD.are getting
37.A.playB.playingC.to playD.played
38.A.payB.costC.spendD.take
39.A.AnotherB.OtherC.OthersD.Some
40.A.forB.inC.toD.of
41.A.gave upB.showed offC.began withD.give in
42.A.wonderB.hearC.promiseD.decide
43.A.believeB.doubtC.disagreeD.forget
44.A.difficultB.usefulC.strangeD.terrible
45.A.deal withB.doing withC.dealing withD.do with.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.One of my patients,a successful businessman,tells me that before he fell ill he wasn't happy.Happiness was"having the cookie".Only if you had the cookie could things be good.
Unluckily,the cookie kept changing.Some of the time it was money,sometimes power,sometimes fancy things.
A year and a half after his diagnosis(诊断)of cancer,he sits in my office shaking his head."It's like I stopped learning how to live after I was a kid.When I give my son a cookie,he is happy.If I take the cookie away or it breaks,he is unhappy.But he is 2years old and I am 43.It has taken me this long to understand that the cookie will never make me happy for long,"he says."The minute you have the cookie,you start to worry about someone trying to take it away from you."
My patient laughs and says cancer has changed him.For the first time he is happy.No matter if his business is doing well or not,no matter if he wins or loses at golf."Two years ago,cancer asked me:‘What is really important?'Well,life is important--life with the cookie,life without the cookie.Happiness doesn't have anything to do with the cookie; it has something to do with being alive."he pauses thoughtfully."I guess life is the cookie."

根据上面的短文,回答问题:(答案不超过5个单词)
56.What was"the cookie"for the businessman before he fell ill?Money,power or fancy things.
57.How does the patient's 2-year-old son feel when he gets a cookie?Happy./He feels happy.
58.What makes the patient change his mind to be happy?Cancer./Cancer has changed him.
59.What question did the patient start to think about after he got cancer?What's really important?
60.What does the patient think happiness is at present?Being alive./To be alive..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-      go out for a walk this evening?
-That's a good idea.(  )
A.Let'sB.Why notC.Shall weD.What about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.One day,a poor man,who had only one piece of bread to eat,was walking past a restaurant.There was a large pot of soup on the table.The poor man held his bread over the soup,so the steam(蒸汽)from the soup went into the bread,and gave it a good smell.Then he ate the bread.The restaurant owner was very angry at this,and he asked the man for money for the steam from the soup.The poor man had no money,so the restaurant owner took him to Newton.Newton was a judge(法官)at that time.Newton thought for a little while.Then he took some money from his pocket.He held the coins  (硬币) next to the restaurant owner's ear,and shook them,so that they made a sound.
"What was that?"asked the restaurant owner.
"That was payment(付款)for you,"answered Newton.
"What do you mean?That was just the sound of coins!"said the restaurant owner.
"The sound of the coins is the payment for the smell of the soup,"answered Newton.
 64.What did the poor man have?B
A.a pot of soup.
B.A piece of bread.
C.A bowl of rice.
D.Nothing.
 65.Why did the poor man hold the bread over the soup?D
A.Because the steam could warm his hands.
B.Because he could ask Newton to be his judge.
C.Because the restaurant owner wouldn't get angry.
D.Because the steam from the soup would go into the bread.
 66.What did Newton do with the coins?A
A.He made a sound with them.
B.He gave them to the poor man.
C.He wanted to buy the pot of soup.
D.He gave them to the restaurant owner.
67.What's the best title for the passage?C
A.A poor man.
B.A strange story.
C.The payment for the smell of the soup.
D.The wise restaurant owner.

查看答案和解析>>

同步练习册答案