精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

m.阅读理解(2015 •山西) Let's suppose it is a common day of 2060. Of course,things have changed and life is very different.

Trips to the moon are being made every day. Taking a holiday on the moon today is as easy as taking a holiday in Europe in the 2010?s. At a number of scenic spots (风景胜地) on the moon,many hotels have been built. In order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon,every room has at least one picture window. Everything imaginable is provided for entertainment of the young and old.

What are people eating now? People are still eating food. But many foods now come in pill (药片) form,and the food that goes into the pill comes mainly from green plants.

Because people in the world today are many more than those about fifty years ago,most of the earth's surface has to be filled.The deserts are irrigated with water and crops are no longer eaten by pests (害虫) . The harvest is always good.

Farming,of course,is very highly developed. Very few people have to work on the farm. It is possible to run the farm by just using a few computers.

People are now largely vegetarians,and they eat only bread,vegetables,fruit and so on and they don't eat meat or fish. You see,as the number of people increases,the number of animals decreases. So people have to be vegetarians. We are healthier both in our bodies and in our minds,and we know how to deal with all kinds of illnesses. No one has to be ill any more.

Such would be our life in 2060.

1. What will be on the moon in 2060 according to the passage?

   A. Many green plants.

   B. Many wild animals.

   C. Many interesting places.

2. What's the meaning of the underlined word “irrigated”?

   A. 冲刷   B. 灌溉   C. 淹没

3. Which of the following is TRUE?

   A. People only eat foods in pill form.

   B. People don't have plenty of crops.

   C. People run the farms by using high technology.

4. Why do people have to be vegetarians in 2060?

   A. Because they want to be healthier.

   B. Because vegetables can make the patients well.

   C. Because there will be more people and fewer animals.

5. What attitude (态度) does the writer have about the future life?

   A. He feels pretty hopeful about the future.

   B. He is not very satisfied with some things of the future.

   C. He seems really sad about what is happening in the future.

Ⅲ.l. C 解析:由第二段中的“At a number of scenic spots on the moon,many hotels have been built."可推断答案为C.

2. B解析:画线的irrigated ,结合上下文可推断,沙漠也可以用水来“灌溉”,故答案为B.

3. 解析:由第五段中的“Farmig”,of course,is very highly developed. ” 以及“It is possible to run the farm Gy just using a few computers. ”可知答案为C.

4. C解析:由第六段中的“You see,as the number of people increases,the number of animals decreases. So people have to be vegetarians. ”可知答案为C

5. A解析:通读全文可推断,作者对 未来的生活充满希望,故答案为A.

题目来源:2016年周测月考直通中考周内课时练九年级英语下册外延衔接版 > 周内课时练24 Unit 3 Language in use

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

8. (2015 .山东日照) When Liu Xiang announced that he would running forever,he burst into tears.

   A. give away   B. give up ?

   C. give out   D. give in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

4. You had better hurry or we’ll be late for the plane. The plane will in a few minutes.

   A. take up   B. take down   C. take off   D. take away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

11. It is of you to believe him. He is a liar.

   A. clever   B. stupid   C. lazy   D. brave

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

8. (2014 •贵州毕节) You said that Zhijin Cave is very beautiful. you there?

   A. Have;gone   B. Have;been   C. Have;gone to   D. Have;been to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

8. (2014 .山东聊城)

—Is the long-haired man Bruce?

—No,it be him. He?s in New York now.

   A. can't   B. mustn't   C. needn’t   D. may not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

3. Hurry up,or you’ll be late for school.(改为同义句)

you hurry up,you’ll be late for school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

7. 今天菜单上有鱼。

Fish is today.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

5. 他不仅会说英语,还会说日语。

He can speak English Japanese.

查看答案和解析>>

同步练习册答案