精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Reading is a good hobby for all kinds of reasons.
First,reading is fun.You can always keep yourself happy if you like reading.You will never feel bored or tired.
Next,you can read a book anywhere-in a car,on a plane,or even in the bathroom.All you need is a book!
Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.As your reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is out of date.This is not true.You can read on computers,and the better you read,the better your computer skills will be.
Good readers may become writers,too.They always have more things to write about.
Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?

56.Reading can always keep yourselfB.
A.bored    B.happy      C.tired         D.angry
57.You can read a bookA.
A.anywhere      B.only on a plane
C.when you are driving a car      D.only in a bus
58.You can read fasterC.
A.when you read a book        B.if you are a student
C.if you read as a hobby       D.before you read a book
59.It isB that reading is out of date.B
A.true      B.not true     C.sure      D.not sure
60.What does the passage mainly tell us?A
A.Reading is a good hobby.      B.You can read on computers.
C.Good readers must be good writers.     D.Reading makes you happy.

分析 出于各种各样的原因,阅读是一个好习惯.
首先,阅读是有趣的.如果你喜欢阅读的话你可以总是保持快乐.你永远不会感觉厌倦和劳累.
其次,你可以在任何地方读书--在车上、在飞机上或者甚至在浴室里.你所需要的是一本书!
另一个关于读书的好处是它是有用的.如果你把阅读作为一个爱好,你将会越来越擅长读书.你将会读的更快并且发现更容易理解你所读的东西.随着你阅读技巧的提高,你将能够发现你的功课变得好多了.一些人说读书已经过时了.这是不准确的.你可以在电脑上读书,你读的越多,你的电脑技巧将会越好.
好的读者也可能成为好的作者.他们总是有更多可写的素材.读书是一个极好的爱好.为什么不从现在就开始读书呢?

解答 56.B 细节理解题.根据文章第二句"You can always keep yourself happy if you like reading."(如果你喜欢阅读的话你可以总是保持快乐.)知读书可以使你快乐,故选B.
57.A 细节理解题. 根据文章第三段"you can read a book anywhere-in a car,on a plane,or even in the bathroom."(你可以在任何地方读书--在车上、在飞机上或者甚至在浴室里.)故选A.      
58.C 细节理解题.根据文章"If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read."(如果你把阅读作为一个爱好,你将会越来越擅长读书.你将会读的更快并且发现更容易理解你所读的东西.)故选C.         
59.B 细节理解题.根据文章"Some people say that reading is out of date.This is not true."(一些人说读书已经过时了.这是不准确的.)故选B.
60.A 结合全文总结大意题.根据文章首句"Reading is a good hobby for all kinds of reasons.(出于各种各样的原因,阅读是一个好习惯.)"及
first(首先),next(其次),another good reason for reading (另一个关于读书的好原因)这三段展开,及Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?(读书是一个极好的爱好.为什么不从现在就开始读书呢?)知全文主要讲述"读书是一个爱好"故选A.

点评 这是一篇议论文类型的阅读理解题.题型有细节题和结合文章总结文章大意题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于56,57,58,59小题考生需要从文章中找出对应的句子.60小题则需根据文章首句,每一段的主旨大意及尾句进行总结,再从四个选项中找出最适合的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-How about            talent show?
-I should say it was            great success.(  )
A./; theB.a; theC.the; aD.the;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-      are you leaving for Beijing?
-In a couple of days.(  )
A.How farB.How oftenC.How soonD.How long

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What are you going to do this weekend,Laura?
-I _________ go to see the movie Coming Home,but I'm not sure.(  )
A.mustB.needC.might

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I think there is too much rain this spring.
-________.It causes many floods.(  )
A.I agree with youB.I’m not sure
C.I’m all right.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.C
                   Making peace at lunchtime
  It was my first day at school.I felt nervous and went to all my classes with no friends.
  I listened carefully to all the lessons and waited for lunch.Then,finally,the bell rang.It was time to talk and have fun.
In the lunch line I met a new friend who wore a hijab(穆斯林女性)on her head,and though I am Jewish ( 犹太人 ),we got along fine. 
  I was so happy when she said:"Sit with us at our table."She pointed to the table next to the door.
  So I agreed.I took my tray(餐盘) and was about to walk with her across the floor,when suddenly someone touched my arm."Hey,I saw you on the bus,"said a tail girl in a long skirt."I see your Jewish star necklace.You should sit with us."
  At that moment I looked around,the Spanish only sat with other Spanish,the Russians always with the Russians and never the Arabs ( 阿拉伯人 )with the Jews.
  I saw how wars got started.Everyone sticks to (坚持) his or her own kind.The lunchroom was a map of the world.Why was everyone so blind?
  And so I turned this girl down,and went with the first,and there was no enmity (敌意).I built a bridge between two worlds when I sat with those different from me.
45.When do you think the story happened to the writer?A
A.On her first day at school.
B.During her first class at school.
C.After lunchtime at scool.
D.Before waiting in the lunch line.
46.The girl who wore a hijab on her head isB.
A.the Spanish            B the Arabs
C.the Russians           D.the Jews
47.The writer didn't know what the tall girl meant until sheC.
A.sat with her          B.got a star necklace
C.looked around        D.walked across the floor
48.Which of the following can best explain why the lunchroom was a map of the world?B
A.Suddenly someone touched my arm.
B.The Spanish only sat with other Spanish.
C.I listened carefully to all the lessons.
D.Everyone was so blind in the lunchroom.
49.The writer gives us a 9ood example in making peace because sheD.
A.realised how wars got started           B.didn't get along well with others
C.pointed to the table next to the door      D.built a bridge between two worlds.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
Lisa's Gym
Keep fit!Lose weight!
Play basketball,do yoga(瑜伽),dance and meet many new friends!
Price:¥40/hour
Open time:Saturdays and Sundays
Tel:2133730
A Concert
Do you like classical music?
Come to the concert on Friday evening.
The concert will begin at 6:30in the Children's Palace.
Ticket price:Adults:¥120    Children(under 15):¥60
Star Wars
USA wonderful movie at Huachen Cinema.
Ticket price:¥80
Time:6:00pm--8:00pm
Dates:July 24to July 27
Summer Job
Do you like to talk with people?
Do you like to work late?
Do you like to work for a restaurant?
Then come and work for us as a waiter.
Please call Jenny at 8124697for more information.
51.You canD at Lisa's Gym.
A.watch a movie    B.find a job   C.listen to a concert   D.play basketball
52.Mr.and Mrs.Smith and their 14-year-old son want to go to the concert,they have to payC for the tickets.
A.¥120    B.¥180  C.¥300      D.¥240
53.Star Wars is the name ofB.
A.a cinema     B.a movie     C.a club   D.a gym
54.Linda wants to find a job during her summer holiday,she canA for more information.
A.call 8124697 B.call Lisa  C.call 2133730  D.go to the Children's Palace
55.Which of the following is TRUE?B
A.Lisa's Gym is open every day.
B.You have to work late as a waiter in the restaurant.
C.You and your friend should pay 80yuan for the movie.
D.The movie will be on for a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.

Bob,15years old,
Toronto,Canada
    In my free time,I like reading books.My favorite writer is Mark Twain.His books are very humorous.I also like O.Henry very much.His stories always finish with surprising endings.
Yuki,12years old,
Tokyo,Japan
    Every day after school,I finish my homework first.Then I will watch cartoons on TV.I think they are interesting.Of all cartoon programs,I like Tom and Jerry best

Kate,15years old,
London,U.K.
    I like music very much.American country music can always drive me crazy.A song that l'm fond of is Take me home,Country Road.These days,I am beginning to enjoy Chinese music.

Dick,16years old,
Wellington,New Zealand
    1'm going to high school this September,SO I have much homework every day.But I try to find some time to hang out with my friends.Sometimes we go to the cinema or the library;sometimes we go swimming or play football or basketball together.
51.All of them are from English--speaking countries exceptB
A.Bob            
B.Yuki           
C.Kate           
D.Dick
52.What do we know about Take me home,Country Road?D
A.It's a TV program.
B.It's a movie.
C.It's a book by Mark Twain.
D.It's an American song.
53.Who of them are of the same age?C
A.Bob and Yuki.
B.Yuki and Dick.
C.Bob and Kate.
D.Kate and Dick.
54.Where is Kate from?A
A.Britain.
B.America.
C.Canada.
D.New Zealand.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-What a nice MP5!Whose is it?
-It's           .My father bought me last week.(  )
A.meB.himC.hisD.mine

查看答案和解析>>

同步练习册答案