精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.As kids,we learn how to write,maybe play a musical instrument and draw.So why don't we learn to code(编码) computer programs too?What coding has in common with writing,playing music and creating art is that it lets you bring your ideas to life.Coding is all about creativity and that's why I love it.
Creating with code
CoderDojo helps young people around the world to learn computer programming for free.When I went to my first CoderDojo class in Dublin City University in Ireland,at age nine,I didn't know anything about coding or even what it was.But I remember making my very first web page that first day,and being surprised that I could create such a thing.It was a great feeling that I think every young person should experience!
By going to CoderDojo every week,I learned how to make websites,apps and games.One of my apps is called Auto-Journalist.It can help journalists(记者) and interviewees do interviews even if they are both really busy or live in different time zones.It is still in development,and it first appeared at an event called Coolest Projects Awards,where young people get to show the public what they have created with code.It's so much fun to share one's creations,and to see what everyone else has made too.
Learning environment
For the past three years I have also been helping to teach other young people at CoderDojo DCU.In recent years I have also noticed many more girls attending CoderDojo DCU to try out coding.This has a lot to do with the CoderDojo girls'classes-girls and young women take part in it with their friends,and it doesn't feel like coding is a"boy thing".It is really wonderful to see this,because we need more girls and women in STEM (Science,Technology,Engineering and Math).It's a good way to learn more about technology.
Start early
One of the main things I have learned in the last few years is that coding is not only for adults,coding is for young people,too.And when you are a child,it is a great time to start coding,because your imagination is the limit(限制) for what you can create!
Want to learn more?Find out if there is a CoderDojo near you at www.coderdojo.com or set one up yourself!Also check out Code.org which has lots of fun drag-and-drop coding games.

42.In the writer's first coding class,sheB.
A.made apps and games
B.created a web page
C.wrote for newspapers
D.did some interviews
43.Why do more girls begin to learn coding?A
A.There are coding classes for girls.
B.Girls want to learn a"boy thing".
C.There are more girls in STEM.
D.Girls can meet cool boys there.
44.What does the writer think of coding?D
A.It is better than playing music.
B.It limits children's imagination.
C.It stops people from learning fast.
D.It helps children with their creativity.
45.What is probably the best title for this passage?C
A.Start Coding as Early as Possible
B.Come for Fun in CoderDojo Class
C.Kids Should Have Chances to Learn to Code
D.STEM Is Calling for More Girls and Women.

分析 作为孩子,我们学习如何写作,如何玩乐器和绘画.为什么我们不学习编码的计算机程序呢?编码与写作、播放音乐和创作艺术共同的是,它让你把你的想法带到生活.编码和创造力有关,这就是为什么我喜欢它的原因.
创建代码
CoderDojo帮助世界各地的年轻人免费学习计算机编程.当我在爱尔兰都柏林城市大学参加我的第一个CoderDojo课时,我九岁,我不知道任何关于编码事情,甚至它是什么我也不了解.但我记得使我的第一个网页第一天,并感到惊讶,我可以创造这样的东西.这是一个伟大的感觉,我认为每个年轻人都应该体验一下!
通过每周去CoderDojo,我学会了如何做网站,应用程序和游戏.我的一个应用程序被称为Auto-Journalist.它可以帮助记者和受访者做面试,即使他们都很忙或生活在不同的时区.它仍在发展中,它首次出现在一个名为"最酷项目奖"的活动上,这个活动中年轻人可以通过代码向公众展示他们创造的内容.分享自己的创作是非常有趣的,能看到其它人做的创作也是很有趣的.
学习环境
在过去的三年里,我也一直在帮助教在都柏林城市大学的CoderDojo教其他年轻人.近年来,我也注意到更多的女孩参加都柏林城市大学的CoderDojo尝试编码.这与CoderDojo开设的女子CoderDojo课程有很大的关系-女孩和年轻女士与她们的朋友们一起参与,并且这个群体不觉得编码是一个"男孩的事情".这一点是很好的,因为我们在STEM(科学,技术,工程和数学)方面需要更多的女孩和女性.这是了解更多关于技术的好方法.
尽早开始
我在过去几年中学到的主要事情之一是,编码不仅仅是针对成年人的,编码也是针对年轻人的.当你是一个孩子,这是一个很好的时间开始编码,因为你的想象力是你能创造的东西的限制.
想要了解更多?找出是否有一个CoderDojo在你附近,登录www.coderdojo.com或自己设置一个!另外也可以上Code.org网,里面有很多有趣的拖放编码游戏.

解答 42.B 细节理解题.由When I went to my first CoderDojo class in Dublin City University in Ireland…But I remember making my very first web page that first day可知,作者在第一次上CoderDojo课时,做了第一个网页,这与B所述相符.
43.A 细节理解题.由In recent years I have also noticed many more girls attending CoderDojo DCU to try out coding.This has a lot to do with the CoderDojo girls'classes可知更多女孩参加学习编码是由于开设了女子CoderDojo课,这与A选项所述相符.
44.D 细节理解题.由第一段表达的意思与Coding is all about creativity and that's why I love it可知,编码能帮助孩子们把想法带到生活中,很有创造性,这与D选项所述相符.
45.C 归纳概括题.文章首段提到孩子学习编码和创造力有关,倒数第二段呼吁孩童时候是学习编码的好时期,由此可知C是最佳标题;其它选项只是此文中提到的一方面.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Mr White is serious.We can hardly see him smile.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.HowhappyI am to work with you!(happy)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.阅读下面对话,从方框内选择恰当的句子补全下列对话.其中有两项多余.
A:Hello,this is Lucy speaking.Is that Li Wei?
B:Hi,Lucy!(36)E We are expecting your coming
A:Thank you!My plane leaves Beijing this afternoon.
B:(37)D
A:It's CA1409
B:OK.CA1409(38)A
A:At 3:30in the afternoon
B:Leaves at 3:30and arrives…
A:It arrives at 6:10,and I'll have to wait some time for my luggage(行李)
B:All right.(39)G
A:Thanks a lot (40)B
B:I've ordered a room for you in the center of the city near my home.
A:Wonderful!See you then!
B:See you!

A.When does it take off?
B.How about my hotel?
C.When does it arrive?
D.What's your flight number?
E.Li Wei speaking
F.Who will meet you?
G.I will wait for you at the gate at 6:30.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Sandy listens carefully,but she ________ anything.(  )
A.listened toB.didn't listen to
C.hearD.doesn't hear

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.Many years ago,Dad worked as a farmhand(农场工人).At that time,he had a horse.Every Saturday he(36)Cto the town after dinner and spent.few hours.social activities with other farmhands,such as drinking,Chatting,and playing cards in the cafe.On Saturday evenings,the cafe was(37)A because many farmhands were there.Before midnight Dad returned home on his horse,quite satisfied with his(38)D.In his words,he(39)Bthought of changing his job.
At the age of 31,Dad married my mother who was schoolteacher.In the following spring I came(40)Binto the world Life became hard,so my mother felt(41)D.She told Dad that they must make a(42)C.
My mother had spoken of how some famous persons.especially Thomas Edison who was born in a poor family,fought against fate and achieved greatness and fame.And she(43)Cthat I would some day become a great leader(44)Amen or cities and Dad should be a successful businessman.So she(45)CDad to give up his job as a farmhand,sell his horse and(46)Da small business of his own.And I went to high school and college.She even sent me abroad for(47)Beducation when I graduated from college.
Under the drive of my mother's hope,Dad and I(48)Dwhat we have today.Dad runs a big international(49)Aand I am a successful lawyer(50)Dgreat fame in my country,though not a leader as my mother expected.
Dad said,without my mother,we wouldn't be what we are today; at least,he would remain a farmhand.So he got a lesson of life-sometimes we really need drive from outside.
36.A.RanB.walkedC.rodeD.drove
37.A.CrowdedB.coldC.quietD.dirty
38.A.HorseB.entertainmentC.beerD.life
39.A.OftenB.neverC.everD.sometimes
40.A.LaughingB.cryingC.sleepingD.singing
41.A.unimportantB.busyC tiredD.unsatisfied
42.A.LivingB.decisionC.changeD.house
43.A.caredB.forgotC.HopedD.knew
44.A.rulingB.TrainingC.helpingD.protecting
45.A.WarnedB.wantedC.persuadedD.allowed
46.A.SellB.findC.designD.start
47.A.closerB.fartherC.higherD.easier
48.A.showedB.keptC.lostD.achieved
49.A.CompanyB.schoolC.farmD.cafe
50.A.SufferingB.followingC.SharingD.enjoying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

18.I'm not good at Chinese.(保持原句意思不变)
I'mpoor at Chinese.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.There are 12books on my bookshelf.Only one is in Chinese,_______ are in English.(  )
A.the otherB.otherC.the othersD.another

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.My friend ________ kind and he never ________ lies.(  )
A./,tellB.is,tellC.is,tellsD./,tells

查看答案和解析>>

同步练习册答案