Hollywood child star Shirley Temple died on Monday Feb 10th 2014, at home in Woodside, California, from natural causes. "She was surrounded by her family and caregivers," a statement said.
With her sweet smile and curly blonde hair, she was one of the most popular stars of the 1930s, in hit movies like Bright Eyes and Stand Up and Cheer.
![]()
Her singing, dancing and acting won over fans worldwide. She was given a special Oscar in 1935, when she was just six years old. To this day, she is still the youngest person to receive the award.
After retiring from films at the age of 21, Temple returned to the spotlight as a politician(政客) and diplomat (外交官) .
Shirley Temple started her film career at three years old. Between 1934 and 1938 she appeared in more than 20 feature films and was the top US movie star at that time.
As well as being the youngest ever winner of an Oscar (at the age of 6 years and 310 days), Temple was also the youngest person to present one of the statuettes(小雕像). She stood on a chair to give Claudette Colbert the best actress prize for It Happened One Night in 1935.
At the age of 12 Temple's star burnt out -- her parents stopped her from making movies and sent her to a girls' school. Her final film , A Kiss For Corliss, is available to watch online for free. This is star's final ever moment on the big screen. The actress retired from Hollywood in 1950, but she still appeared occasionally on TV.
In 2006, she accepted the Life Achievement Award at the 12th Annual Screen Actors Guild Awards.
1.What did Shirley Temple die of?
A. cancer B. accident C. heart disease D. natural causes
2.What did Shirley do after retiring from films?
A. a politician and diplomat B. a president and politician
C. a director and writer D. all above
3.From the passage, we know that Shirley Temple died at the age of_
A. 95 B. 85 C. 89 D. 82
4.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Shirley Temple was given a normal Oscar in 1935.
B. Shirley Temple started her film career when she was four years old.
C. Shirley Temple was sent to a girls' school in 1941.
D. Shirley Temple made her last movie m 1954.
5.Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Shirley Temple was one of the most popular stars of the 1930s,
B. Between 1934 and 1938 Shirley Temple was the top US movie star.
C. In 1935 Shirley Temple was the youngest winner of an Oscar instead of a presenter.
D. In 2006, she accepted the Life Achievement Award at the 12th Annual Screen Actors Guild Awards.
1.D
2.A
3.B
4.C
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文给我们介绍的是好莱坞著名童星秀兰邓波儿,她三岁就开始拍电影,6岁时获得了奥斯卡的一个特殊奖项,是上世纪30年代美国最著名的电影明星之一。21岁时她从电影界退出,成为了一个政客和外交官。2014年2月在家中逝世。
1.细节理解题。根据短文第一段的第一句话Hollywood child star Shirley Temple died on Monday Feb 10th 2014, at home in Woodside, California, from natural causes可知,2014年2月10号,好莱坞童星秀兰邓波在家中寿终正寝。故选D。
2.细节理解题。根据短文第四段中After retiring from films at the age of 21, Temple returned to the spotlight as a politician(政客) and diplomat (外交官)可知,在21岁从电影表演中退出之后,她成为了一个政客和外交官。故选A。
3.推理判断题。根据短文中She was given a special Oscar in 1935, when she was just six years old.可知,1935年,秀兰邓波儿获得奥斯卡奖的时候才6岁,由此我们可以知道她应该出生在1929年。根据短文第一句话可知,她逝世于2014年,故应该是85岁。故选B。
4.推理判断题。根据短文中She was given a special Oscar in 1935, when she was just six years old.可知,在1935年她被授予了奥斯卡的一个特殊奖项,故A不对;根据Shirley Temple started her film career at three years old 可知B选项不对;根据Her final film , A Kiss For Corliss, is available to watch online for free. This is star's final ever moment on the big screen. The actress retired from Hollywood in 1950可知D选项不对;根据At the age of 12 Temple's star burnt out -- her parents stopped her from making movies and sent her to a girls' school可知,她12岁的时候,父母把她送到了一个女子学校,根据上一题我们可以知道,也就是1941年。故选C。
5.推理判断题。根据短文中As well as being the youngest ever winner of an Oscar (at the age of 6 years and 310 days), Temple was also the youngest person to present one of the statuettes可知C选项不对;根据Between 1934 and 1938 she appeared in more than 20 feature films and was the top US movie star at that time.可知A和B是正确的;跟短文最后一段可知D是正确的。故选C。
考点:人物类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年山东省济南市天桥区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
–I have never tried Indian food.-Me . .
A. too B. all C. neither D. either
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省济南市历城区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
If Tom ________ the game, we'll give him a surprise.
A. win B. wins C. won D. winning
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省济南市历城区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The accident happened a cold winter early morning.
A. in B. at C. on D. for
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省济南市历下区初三年级学业水平模拟考试英语卷(解析版) 题型:翻译
完成句子根据汉语意思完成英语句子,每个空格填一个单词。(5分)
1.千里之行,始于足下。
A journey always __________ ____________ the first step.
2.米歇尔奥巴马在今年的来华访问中做了演讲。
Michelle Obama ____________ ____________ during her visit to China this year.
3.家长应该教育孩子们在家做家务。
Parents are supposed to ____________ their kids ___________doing chores at home.
4.中国人一定会坚持我们的中国梦。
Chinese people are sure to ___________ __________ to our “Chinese Dream”.
5.多亏了韩剧《来自星星的你》,炸鸡啤酒这个新混搭的小吃在年轻人中受到追捧。
Thanks to the Korean drama Man From the Star, the __________of beer and fried Chicken, the new mix-and-match junk food has _____________ among the young.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省济南市历下区初三年级学业水平模拟考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
--You know a lot about Chinese history, don't you?
--Yes, I China for a long time since 1998.
A. have come to B. have gone to C. have been to D. have lived in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省济南市历下区初三年级学业水平模拟考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
--It is cold outside. You'd better wear warm clothes to the cold.
--Ok, thanks.
A. keep out B. keep down C. turn down D. let down
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省济南市历下区初三年级学业水平模拟考试英语卷(解析版) 题型:单项填空
You won't feel happy at school you get on well with your classmates.
A. though B. when C. unless D. because
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省济南市历下区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
-- Would you please __________your radio a little? I can hardly go to sleep. -- Oh, sorry.
A. turn off B. turn on C. turn down D. turn up
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com