精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Hundreds of years ago,life was harder than it is today.People didn't have modern machines.There was no modern medicine,either.
Life today has brought new problems.One of the biggest is pollution.Water pollution has made our rivers and lakes dirty.It kills our fish and pollutes our drinking water.Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily.Air pollution is the most serious kind of pollution to all living things in the world.
Cars,planes and factories all pollute our air every day.Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt (被状物) over a city.This kind of quilt is called smog.
Many countries are making rules to fight pollution.Factories must now clean their water before it is thrown away,and they mustn't let dirty smoke go into the air.
We need to do many other things.We can put waste things in the dustbin and do not throw them on the ground.We can go to work by bus with our friends in the same car.If there are fewer people driving,there will be less pollution.
Rules are not enough.Every person must help to fight pollution.
36.Hundreds of years ago,life was much harder than it is todaybecauseC.
A.there were not modern machines  
B.there was no modern medicine
C.both A and B                    
D.there were not many people
37.D is the biggest problem in today's life.
A.Water pollution  
B.Air pollution  
C.Noise pollution  
D.Pollution
38.The most serious kind of pollution isB.
A.noise pollution  
B.air pollution  
C.water pollution  
D.A,B and C
39.Factories must clean their waterD.
A.before they are thrown away     
B.when they are thrown away
C.after it is thrown away         
D.before it is thrown away
40.From the passage,we know thatD.
A.a few years ago,there was no smog at all
B.today people don't have to talk to each other loudly
C.we can drink water from the polluted rivers and lakes
D.people are making rules in order to (为了)fight pollution.

分析 本文主要介绍的内容为现在的生活给我们带来了污染,包括空气污染,声音污染,水污染等.并介绍了一些能够保护环境的方法.

解答 答案:36.C   细节理解题.根据第一段句子People didn't have modern machines.There was no modern medicine,either.人们没有现代机器,也没有现代医学."可知他们生活比现在困难的原因是没有现代工具和医学.故选C.
37.D  细节理解题.根据第二段第一行句子One of the biggest is pollution."污染是最大的问题中的一个."可知污染是最大的问题.故选D.
38.B  细节理解题.根据第二段第二行句子Air pollution is the most serious kind of pollution."空气污染是最严重的污染."可知空气污染是最严重的污染.故选B.
39.D  细节理解题.根据第四段句子Factories must now clean their water before it is thrown away.工厂在排出废水之前必须先清理."可知工厂在排出废水之前必须先清理.故选D.
40.D  细节推理题.根据整篇文章内容及其最后一段句子Rules are not enough.Every person must help to fight pollution.可知文章主要说通过什么方式能够减小污染.即人们正在制定规则来抗击污染.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.
Timetable
Monday
19:00~21:30
Space and Man
Dr.Thomas West
Would you like to know more about the universe?
(4weeks)
Wednesday
18:30~21:00
Computer Science
Prof.Harry Morison from
Harvard University
Learn to use Windows 2000(12weeks)
Friday
19:00~21:00
Modern Medicine
Prof.Lucy Green
Would you like to know medical science?
(6weeks)
Saturday
14:00~17:00
Technical (技术的)English
Prof.Rose Beet
Do you want to learn technical words and read technical articles?(16weeks)
Sunday
8:30~11:30
Exhibition of Personal Inventions
You can see many inventions by the students; you may also bring your own inventions.
(2weeks)
66.The person who teaches computer science is fromC.
A.Canada        
B.England    
C.America
67.You may have a chance to introduce your inventions onB.
A.Monday.
B.Sunday       
C.Wednesday
68.The Technical English class may last for aboutC.
A.4weeks             
B.35days      
C.4months.
69.You may learn something about a disease called TB fromC.
A.Dr.West      
B.Prof.Morison    
C.Prof.Green
70.If you want to learn something about satellites(卫星),you can go to the class fromA.
A.19:00to 21:30on Monday       
B.8:30to 11:30on Sunday
C.14:00to 17:00on Saturday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

12.I usually spend 40mimutes going to school by bike.(改为同义句)
It usuallytakes me 40mimutesto ride to school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Britain is ___ European country and it's one of ____ greatest countries.(  )
A.a; theB.an; theC.an; aD.a;/

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Some people don't know the importance of their health
_______ they have lost it.(  )
A.afterB.whenC.untilD.as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Would you like to see the film with me together?-_______.(  )
A.Thank you very muchB.Yes,I'd love to
C.No,I don't think soD.You're welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.每年的4月22是大家可能不知道的节日----世界地球保护日.假如你是学生John,请你以Protect the Earth!为题写一篇文章,投稿学校举办的"保护地球"英文征文活动.词数:100词左右.
内容要点包括:
现状1.人们砍伐(cut down)大量的树木和森林;建筑大量农场和建筑物
2.很多动物无处可住,他们的生存空间越来越少
3.猎人为了钱而捕杀动物,很多野生动物处于危险中
4.地球正变的越来越暖,自然灾害多发
解决方法1.不吃野生动物;不要购买动物皮毛做成的衣服
2.栽更多的树木
3.不乱丢垃圾
4.制定相关法律来保护动物和环境
你的建议…(1-2点)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.He lookedsadly(sad) at the broken toy car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Our parents always tell us_______ in the street after school.(  )
A.don't playB.not playC.not to playD.not playing

查看答案和解析>>

同步练习册答案