精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Babar Ali is a 16-year-old student from West Bengal,India.He takes his schoolwork very seriously.Every day after a six-mile journey to school,he works hard to write down what his teachers say into his notebook.
Ali is not only a model student and gets good grades,he also wants to help the other children in his village.They are too poor to go to school.
So every day,Ali runs home after his lessons are over.There are hundreds of children from his village waiting in his backyard.Most of the children can't get jobs for the rest of their lives.It's almost impossible for them to make a living in the future if they are not taught knowledge.Thanks to Ali's help,they may have a chance to live a better life.
Ali never thought of creating his own school.He began giving lessons to his friends at the age of nine.Soon,other children began coming to see what he could teach them.More and more people have heard about Ali over the last seven years.Today,more than 800 students go to Ali's backyard to learn.He also has nine other volunteer teachers.
45.How far is it from Ali's home to school?C
A.Sixteen miles.
B.Six kilometers.
C.Six miles.
46.Some children can't go to school becauseA.
A.they can't pay for school        
B.they hate school        
C.they live far away from the school
47.How many volunteer teachers are there?A
A.Nine.
B.Ten.
C.Eleven.
48.From the passage we know Ali isC.
A.handsome and hard-working        
B.funny and helpful       
C.hard-working and helpful.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了16岁的巴芭•阿里是一名印度孟加拉邦的一名学生,他学习很认真,每天要走6英里的路去上学,他把老师讲的内容都记在笔记本上.阿里不仅是一个优秀学生,而且他还帮助村子里由于贫穷不能上学的孩子们,所以每一天,阿里放学后都是跑回家,在他家的院子里有很多学生等着他回来,大部分的孩子不能找到工作,如果没有知识,对于他们来说是很难谋生的.在阿里的帮助下,他们有机会可以过的好一点了.阿里从来就没想要开办自己的学校,他开始给9岁的朋友上课,很快其他的孩子也来观看他教他们什么内容,现在有800多个学生到阿里的院子来听课了,他甚至还有9个志愿者老师.

解答 45.C.细节理解题.询问从阿里家到学校的距离.根据文中"Every day after a six-mile journey to school"可知,他家离学校有6英里远.故选C.
46.A.细节理解题.询问有些孩子不能去上学的原因.根据文中"They are too poor to go to school"可知,这些孩子因为家庭贫穷而无法上学,这和A的意思一致(他们支付不起学费).故选A.
47.A.细节理解题.询问有多少志愿老师.根据文中最后一句"He also has nine other volunteer teachers"可知,他有9名志愿老师.故选A.
48.C.推理判断题.判断阿里是个什么样的人.根据文中"he works hard to write down what his teachers say into his notebook"可知,他是个学习刻苦的学生.根据另一处"Ali is not only a model student and gets good grades,he also wants to help the other children in his village"可知,他又是一个乐于助人的学生.故选C.

点评 首先要通读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Don't eat(not eat) in the hallways.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Duzy is really a helpful dog.He can rescue people in danger in the mountains.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.有些同学常因作弊而被通报批评,请针对这种不良行为结合下面图片内容,用英语写一篇短文,在英语课上进行交流,并谈谈你的看法和建议.
注意:(1)文章必须包括图片中的信息,可适当增加细节.
(2)分析作弊的原因,谈谈你的看法,提出建议,至少两条.
(3)词数:80~100.
(4)短文首句仅供选择使用,不计入总词数.
短文首句:Nowadays some students were criticized because of cheat.
参考词汇:批评 criticize作弊 cheat
In the picture,we can see some students copying the answers from others while some are doing by themselves.
They do like that because they want to get good grades with no effort.Meanwhile,some are under great pressure,so they are afraid of failing in the exam.We should realize that cheating in exams is bad for study,and the future is full of sharp competition and any success achieved by cheating won't last long.
In my opinion,we should study hard to get good grades.In addition,we should be an honest person at any time..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.英汉互译.阅读短文,将文中划线的句子翻译成汉语或英语.
(71)The Internet is becoming more and more popular.It brings us a lot of fun and convenience,(72)但它也引起一些新的问题.Children like the Internet.They would rather communicate with others online than talk with their parents.
On the one hand,in my opinion,the Internet brings people closer.On the other hand,(73)如果我们花太多的时间在网络上,we will have less time with our families and friends in the real world.
(74)Parents are always staying with us.So why not talk to them face to face when we have problems.If so,(75)I'm sure that we can get on well with our parents.
71.网络变得越来越流行了;72.But it also causes some new problems;73.If we spend too much time on the Internet;74.父母总是我们在一起;75.我相信,我们能够和我们的父母相处融洽..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

6.今天是5月9日,星期四,本周日就是一年一度的"母亲节".(Mother's Day)学生会(Students'Union)决定在母亲节到来之际,号召(call on sb.to do…)全体同学在母亲节当天为母亲做点事来庆祝(celebrate)母亲节,以表达对母亲的爱,请根据以下提示信息,以学生会的名义,明天向全体学生发出通知,并提示广大同学在晚上写一篇日记来记下这难忘unforgettable的日子.
Activity Time …
Placeat home
What to doDo some housework
Cook something delicious for your mom with the help of your father…
Purpose(目的)Show love for your mother
NOTICE
Dear students,
There is no doubt that the greatest love in the world is mother's love in everyone's eyes.Mother's Day is coming.Therefore,              As a son or daughter,we have the duty to repay mother's love.I think your mother will feel happy and she will be proud of you!
The students'Union
          ,2016.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Could you ___________ a good way to solve the problem?(  )
A.get out ofB.come up withC.run out ofD.get on with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Do you know what the White House is?Perhaps some of you do,while others don't.The White House is a house in Washington.The president of the U.S.A.lives in it.It's really white.But do you know why the White House is white?The story happened in 1812.That year England was at war with America.The British army got to Washington and set the president's house on fire.In 1814in order to hide the marks of the fire,the stone walls of the president′s house  were painted white and it has been the"White House"ever since.
55.White House is a house forC.
A.the American people.
B.the soldiers of U.S.A.
C.the presidents of U.S.A.
D.the patients of U.S.A.
56.England fought with America inB.
A.1810          
B.1812         
C.1814         
D.1916
57.The house is called"White House"becauseC.
A.it's covered with snow        
B.the house is very clean
C.the stone walls of the house were painted white  
D.they like white colour.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Scott always brushes his teeth after dinner.

查看答案和解析>>

同步练习册答案