【题目】阅读理解
We all know that food makes us grow every day,but sometimes it can make us happy when we feel bad. Food such as sea fish,bananas,pumpkins and chicken can help us be happy. How can they affect(影响) our feelings?
People living by the sea look much happier than other people,because the fresh sea air helps them clear their minds and they eat a lot of sea fish. Bananas have much Vitamin B6.Having more bananas can help us make a quick decision,and become more confident(自信的).Eating pumpkins can also help people get into a good feeling because it's rich(富有的) in Vitamin B6 and iron(铁).
Are you in a bad mood(情绪)?If you are,don't sit alone. Go to eat such happy food with your friends. Maybe you'll feel better.
(1)Food gives us energy(能量) and sometimes ______.
A.it can affect our feelings
B.it can make us feel sad
C.it can make us become fat
D.it can make us healthier
(2)Why do people living by the sea look happier?
A.Because they can often go boating.
B.Because they can often swim in the sea.
C.Because they have fresh air and eat sea fish.
D.Because they often drink sea water.
(3)What food can make us more confident?
A.Sea fish.
B.Chicken.
C.Apples.
D.Bananas.
(4)The underlined word “Vitamin” means “______” in Chinese.
A.维生素
B.矿物质
C.小麦
D.二氧化碳
(5)Which of the following is TRUE?
A.Chicken is bad for us.
B.Vitamin B6 and iron can make us happier.
C.Eating a lot of fish can make us unhealthy.
D.Clean air can help us become more confident.
【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
(4)A
(5)B
【解析】文章大意:这篇短文介绍了食物对我们情绪的影响,详细介绍了部分食品是如何影响我们的情绪的。
(1) 细节理解题。.根据How can they affect (影响)our feelings?及下文描述可知食物有时可以影响我们的情绪。故选A。
(2)细节理解题。根据because the fresh sea air helps them clear their minds and they eat a lot of sea fish. 故选C
(3)细节理解题。根据Having more bananas can help us make a quick decision, and become more confident(自信).故选D。
(4)词义猜测题。根据B6可知指的是维生素,故选A。
(5)细节理解题。根据Eating pumpkins can also help people get into a good feeling because it's rich in Vitamin B6 and iron(铁).故选B。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容和所给的中文提示, 用单词的正确形式填空. (限填一词)
As we know, cars have made our life more convenient(比) before. But on the other hand, they also bring us many problems, such as air(污染 ) and traffic(交通事故).
To tell the truth, traffic safety is everyone's business. We must obey the rules. For (例子),we must walk on sidewalks. When we(穿过)zebra—crossings, don't(忘记) to stop and look right and left. Don't play on the(公路). Never run(快地) through red lights. It is very dangerous to talk on your mobile phone while(驾驶). If all of us pay(注意) to our personal safety, then cars will be our friends.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容和括号内所给的汉语意思,写出空白处各单词的正确形式
Look! That is our school. It is very nice. There are many trees and many flowers in our school garden. Our school is not big. There are fifteen (班级) in our school. There are about fifty students in every class. We have (四十) teachers and we have one headmaster . The headmaster is Liu Ming.
In class, every student (听) to our teachers carefully . We study hard. After class, we (或者)play ballgames or talk and laugh. Sometimes, our teachers will say:"Don't be so (吵闹)".They are (严格)with us, but we know that's right. We (仍然)want to say to them:“ Thank you a lot for (教) us so well”. Our school (生活)is really (有意思). We like our school, our headmaster, our teachers and our class.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读短文,根据短文内容补全表格中所缺的信息。(每空一词)
Is it difficult for you to get up in the morning? Are you often late for work or school? Yes? Then a scientist called Mike has a special bed for you. His Bed will get you up in the morning! Here is how it works!
The bed is connected to an alarm clock. First, the alarm clock rings. You have a few minutes to wake up. Next, a tape recorder in the bed plays soft music and then your girlfriend's beautiful voice comes, “Wake up, darling, please.” A few minutes later, loud music comes from the tape recorder. At the same time, you may hear the voice of your boss. Your boss shouts angrily, “ Wake up at once, or you'll be late!” If you don't get up after that, you'll be sorry! A plastic “foot” is in the bed. It kicks you in the head. Then the bed waits for a few more minutes. What! You're still in bed! Slowly the top of the bed rises higher and the foot of the bed goes lower. Finally, you fall off the bed and onto the floor. You are out of the bed and awake!
Mike made his bed because he wanted to take part in a competition. Mike won one of the top prizes for his bed.
Title | ABed | |
was it made by | A scientist called Mike | |
Why was it made | It's difficult for people to get up in the morning and Mike made it to take part in a | |
does it work | Step 1 | The alarm clock wakes you up. |
Step 2 | A tape recorder playsmusic and you willyour girlfriend's voice. | |
Step 3 | Loud music together with yourvoice will wake you up. | |
Step 4 | A plastic “foot”you in the head soyou can wake up. | |
Step 5 | The bed makes youoff it and onto the floor and you have to wake up. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读
I am walking through the winter park where the trees stand cold and bare (光秃秃的). The yellow leaves have fallen to the ground. Now, a group of women gather at the sides of a path. In the cold winter, they're moving their arms and legs to a rhythm (节奏). They are, of course, the dancing aunties.
It seems that if you go to any public space around China, you're likely to see these dancing aunties. When I first came to China, it was one of the first things that annoyed me. That's because in Britain dancing in public is not a cultural habit. You won't see any age group swinging their arms and tapping their feet in a park. Usually, they just take a walk for exercise.
Now and again the dancing aunties have hit the headlines (头条新闻). Some people find them annoying. But others respect their right to dance in public. Most of them are middle-aged. They finally have some free time to do whatever they like. There is no more work, and their kids have left.
All in all, I like seeing these women enjoying themselves. They remind us of the importance of exercise as we get older. Besides, most of them have raised the whole families. Now it is their time to have fun and enjoy some peace.
The Dancing Aunties in the Cold Winter | |
What can you see in the cold winter? | The are bare and the are on the ground. |
A group of women gather together | They're and legs. |
What can you see in any public space China? | The |
The writer's opinion about it. | They remind us exercise is . |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】David是宁夏大学的一名留学生,现在,他想写封信将这里的生活情况告诉在英国的父母。请你根据以下提示,帮助David 完成这封信。(80词以上)
回信提示内容:1. 与中国学生互相学习,友好相处,向他们介绍了很多学习英语的好方法,经常帮助他们练习英语口语; 2. 上个月游览了沙湖和贺兰山,品尝美食……;3. 来宁夏5个月了,和很多中国人交了朋友,喜欢这里的生活;4. 希望尽量多学点汉语,并去游览更多的有趣的地方……
要求: 开头已给出,不计入总词数。省略部分请合理补充。
Dear Dad and Mum,
How’s it going? I hope you’re in good health.____________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
Yours,
David
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
There is an old English saying. It tells us that we must go to bed early and get up early in the morning. Then we shall be healthy. We shall also be rich and clever. This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children of young age should have ten hours' sleep every night. Children who do not have enough sleep cannot do their work well and they may not be healthy.
The body also needs exercise. Walking, running, jumping and playing games are all exercise. Exercise keeps the body strong.
Exercise also helps the blood to move around inside the body. It is very important. Our blood moves to all parts of our body. The head also needs blood. Exercise helps us to think better.
(1)If we want to be healthy, we must ________.
A.eat more
B.sleep more
C.go to bed early and get up early
(2)Children of young age should have ________ hours' sleep every day.
A.ten
B.nine
C.eleven
(3)If children don't have enough sleep, they will not ________.
A.work well
B.be clever and healthy
C.A and B
(4)The body also needs ________.
A.sports
B.running
C.exercise
(5)Does exercise help us to think better?
A.Yes, it does.
B.No, it doesn't.
C.No, it does.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】从三个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。
Traffic rules are very important(重要的). They help to keep people safe on the1. When we are 2 on the street, we must obey the traffic rules. We can 3 the street only when we see the green “walk” sign. Before we walk across the street, we must stop and look 4 ways—look left, look right and look left again. When we ride a bike, we must not ride 5 the road. We should 6 cross the red traffic lights. Don't look 7 or talk when we ride with our friends. When we drive cars, we shouldn't drive too fast. We must always wear a seat belt(系上安全带). If (如果)we don't do that, we may be in danger in traffic accidents. When we take a bus, we should also be 8. Get on or get off a bus only when the bus stops. If there are too 9 people on a bus, we should take the next one. We should know more 10 traffic rules. And the maxim(格言) for all of us is “ Thinking about others”.
(1)A.school B.street C.home
(2)A.walk B.walking C.walks
(3)A.cross B.across C.along
(4)A.every B.both C.all
(5)A.at the end of B.at the back of C.in the center of
(6)A.always B.seldom C.never
(7)A.at B.for C.around
(8)A.careful B.fast C.nosiy
(9)A.many B.much C.few
(10)A.of B.about C.for
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】When you are feeling unhappy or forget how great you are, what should you do to make you feel good about yourself?
(1) Keep away from your family.
(2) Think of some happy things.
(3) Smile! Be friendly to the people you meet.
(4) Do sports or other activities to relax yourself.
(5)Say to yourself, “ There’s no one in this world like me. I can do nothing.”
A (2) (4) (5) B. (2) (3) (4) C. (1) (2) (3)
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com