精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Hawaii is a truly beautiful place.Most people know Hawaii for its lovely beaches.However,Hawaii is also a land full of legends(传奇).One of the oldest legends tells of a special dance called the hula,which started here around 300 years ago.
One hula teacher tells the story of how the dance started."The hula started,as far as the legend there,when Hi'iaki and her good friend Hopoe went down to the beach.And then,when they were there.they noticed the waves(波浪)…and they imitated the waves.And they started to use their hands…like showing the waves.That's how the hula started."
However,not everyone has always liked the hula.In 1820,some religious people from  Western countries came to Hawaii.The visitors were shocked by the hula because the dancers were not wearing many clothes.So they asked the local government to ban (禁止)the dance.
After that,most Hawaiians were not allowed to perform the hula in public for almost 60 years.But that did not mean the dancing stopped.Many dancers still performed the hula in secret.
The dance was always there.
Things have changed.At the moment,people of all ages want to study the old culture.They want to learn how to dance the hula.As a result,more and more people are attending halaus.Halaus are special schools that teach the hula in the traditional way.
Kumano is a hula teacher.For him,the dance is a way to bring the best of old Hawaii culture to people today.Kumano says that the dance is not really about the body.He feels that it is more about the mind.He explains his feelings,"…the hula is more…not so much a physical thing,but more of a metal thing.For new dancers,the dancing means very little,because for Hawaiians today,many of them don't speak the Hawaiian language.So,what I try to do is to bring to mind the real thing they see today."

34.Which of the following has the closest meaning to the underlined word"imitated"in this passage?D
A.Absorbed       B.Chased          C.Recorded        D.Copied
35.Why was the hula banned for almost 60 years?B
A.Because the local government found the movements of the dance were rude.
B.Because the religious visitors thought that the dancers did not dress properly..
C.Because the dancers realized it was not suitable to perform the dance in public.
D.Because the Hawaiian people believed the dance was not in fashion any more.
36.What can we learn from the passage?A
A  Hiiaki and her good friend Hopoe got the idea of the dance from nature.
B.The hula had already had a history of over 200years when it was baaned.
C.Many people attend halaus because they teach the hula in a modern way.
D.Kumano think that the hula dance is good exercise for people of all ages.
37.How do we understand that Kumano tries to bring to mind the real thing they see today?A
A.He tried to help young Hawaiians understand the old culture better.
B.He tried to let new dancers feel the beauty of the Hawaiian language.
C.He tried to advise his students to pay more attention to the mind.
D.He tried to show local people that the hula can be different today.

分析 本文叙述了夏威夷是一个美丽的地方,它也是呼拉圈舞的发源地,是Hi iaki和她的朋友看到大海的波浪起伏,有了创造呼拉圈舞的想法,至今已有300多年的历史了.直到现在,还有好多人喜欢呼拉圈舞,它是锻炼身体的一种好方法,受到世界各地人们的喜爱.

解答 34.D.词义猜测题.根据And then started to use their hands…like showing the waves,可知人们来模仿波浪慢慢地变成了呼啦圈舞,故选D.
35.B.细节理解题.根据because the dancers were not wearing many clothes.So they asked the local government to ban(制止) the dance.可知因为宗教人士认为跳舞者穿的衣服太少,所以要求当地政府禁止这种舞蹈,故选B.
36.A.细节理解题.根据Hi'iaki and her good friend Hopoe went down to the beach.And then,when they were there,they noticed the waves(波浪)…and they imitated the waves.And then started to use their hands…like showing the waves.That is how the hula started."可知Hi iaki和她的朋友看到大海的波浪起伏,有了创造呼拉圈舞的想法,故选A.
37.A.细节理解题.根据For him,the dance is a way to bring the best of old Hawaii culture to people today.So,what I try to do is to mind the real thing they see today.可知他要帮助年轻人更好地理解古老的文化,故选A.

点评 阅读理解是对整个文章的目的、意图、观点、立场、态度以及内在的逻辑关系的理解,而不是断章取义的一孔之见,所以统览全篇和问题是很有必要的,这些问题会给你提供信息或暗示文章中的一些重要细节.在统览全篇的同时要注意要点的摘录,因为一些显性的答案是可以从要点中直接回答,而隐性的答案则是要通过对全篇的理解才能得出.统览全篇,摘录要点亦有利于检查时节省时间.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Dad,which do you prefer,tea or coffee?.
-______ is OK.I don't mind.(  )
A.BothB.NeitherC.AllD.Either

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏扬州邵樊片七年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

My father usually gets up _____six o'clock _____ the morning

A. in, on B. in, at C. at, in D. on, in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏东台四校八年级上第一次月检测英语卷(解析版) 题型:单词拼写

根据汉语提示完成句子。

1.The girl with long hair is the ___________ of all her classmates(苗条) .

2.It’s great to know a lot about different _____________(文化) during the journey..

3.She ___________ her friend help when he cut his finger (主动提出).

4.As teenagers, wherever we are, we should speak to the old people ____ (礼貌).

5.In the programme “Running man”, I like Deng Chao best. Can you tell me his ______ (身高)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.阅读短文,根据短文的大意及首字母提示,写出各单词的完全形式(包括首字母),使短文意思完整.
We call Chinese New  Year the Spring Festival.It is usually in January o(71)rFebruary.It is one of the most important festival in China.
Before the Spring Festival,families usually clean their house.Children like the Spring Festival,because they can wear new clothes and get pocket money(压岁钱) f(72)romtheir grandparents,parents uncles and aunts.On New Year's Eve,all the family members get together to have a b(73)igdinner.After dinner,all of them stay up late to welcome the New Year.On the first day of the Spring Festival,people go to v(74)isittheir friends and relatives.They give each other the best wishes and good luck for the coming year".They all h(75)avea good time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.There is an old saying that all of us are born with two bags hung on our necks.A small bag in front of our chest is filled up with other people's faults (缺点),while the big one at the back is full of our own shortcomings (短处).
So it's easy to find other people's faults,but it's hard for us to see our faults behind us.
There was a boy,Tommy,who always opened the front bag to check what was in it.He saw other people's faults very quickly.When Simon was impatient with him,he said to Simon,"It's so easy for you to get angry.It is hard to be friends with you."
He told his mother about Jack's dishonesty."Jack takes my things without asking.He also forgets to return them."Tommy himself did not like sharing his things with anyone.
When Johnny was too tired to play with him,he said,"'You are such a rude person."
He thought Harry was too proud of his rich parents.But Tommy was as proud of himself because he could not see any of his own shortcomings!He could not understand why he did not get on well with others.
If only Tommy would switch the bags around,he would discover his own impatience,dishonesty,bad manners and vanity (虚荣),which were no better than that of Simon,Jack,Johnny or Harry.
26.Tommy thought it was hard to be friends with Simon because Simon wasA.
A.impatient                        B.a rude person
C.dishonest                        D.too proud of his rich parents
27.According to the passage,which of the following is TRUE?
A,Tommy was a person liked by others.
B,Tommy liked sharing his things with others.
C.Tommy always discovered his own shortcoming.
D.Maybe Tommy was no better than Simon,Jack,Johnny or Harry.
28.In this passage,the writer mainly wanted to tell usD.
A.to be more patient
B.not to be a person with vanity
C.not to take others'things without asking
D.to pay more attention to our own shortcomings.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.从踏上陌生同土的那一刻起,李华就意识到入乡随俗至关重要.(the moment)The moment he stepped on the foreign land,Li Hua realized that it was important to follow the local customs..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---Shall we go to see the movie FROZEN this evening?
---_______,but I'Ⅱhave an exam tomorrow.(  )
A.No wayB.Sounds greatC.Not at all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Dave,it's dangerous to swim here.Look at the sign.
-Oh,I _______ it.Thank you.(  )
A.didn't noticeB.won't noticeC.hadn't noticedD.don't notice

查看答案和解析>>

同步练习册答案