精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Flight Timetbale

Flight number

Departure

Arrival

From

To

Stop

CA907

07:45

12:10

Beijing

Moscow

Chengdu

CA981

08:15

18:35

Beijing

New York

Shanghai

CA158

10:20

23:10

Beijing

London

Chengdu

CA149

11:35

22:10

Beijing

Sydney

Hong Kong

CA923

12:35

17:10

Beijing

Moscow

/

CA167

13:15

02:40

Beijing

Paris

Moscow

CA147

15:55

10:15

Beijing

Sydney

Guangzhou

CA949

17:25

07:35

Beijing

Paris

Shanghai

CA173

19:20

01:50

Beijing

Moscow

Urumqi

CA937

21:25

08:10

Beijing

London

Hong Kong

1.You’ll go to Australia and only take       when you reach Beijing Airport at eleven forty.

A.         CA923  B.  CA149  C.  CA167  D. CA147

 2.If you want to go to France and spend fourteen hours and ten minutes, you should stay in     on the way.

A.   Hong Kong  B. Moscow  C. Shanghai  D. Chengdu

3.It will take you     to reach England if you stop in Hong Kong.

A.   nine hours and twenty  B. twelve hours and fifty  C. ten hours and forty—five  D. ten hours and thirty—five

4.You’d better take the       plane if you want to spend least time to get to Russia.

A.   one fifty  B. seven forty—five

C. seven twenty  D. twelve thirty—five

5.You      in Beijing if you want to go to America.

A.   may not take any plane  B. may take three planes

C. may take two planes  D. may take one plane

 

1.D

2.C

3.C

4.B

5.D

【解析】

试题分析:这是个航班时间表;主要显示了从北京飞往莫斯科、纽约、伦敦、悉尼、巴黎等地的航班;包括了航班号、起飞时间、抵达时间以及中途停靠的城市等。

1.细节理解题。根据表格内容得知去澳大利亚Sydney悉尼的有两个航班CA149,CA147,CA149从北京出发的时间为11:35;而CA147的是15:55;所以题中11:40到达北京机场则只能乘坐CA147;故选D。

2.细节理解题。根据表格内容去法国巴黎的有CA167,CA949;CA167所要花费的时间是13小时25分钟;而CA949花费的时间是14小时10分钟,符合题意,此航班中途停靠于上海,故选C。

3.细节理解题。根据表格内容得知,到达英国而且中途停靠香港的航班是CA937,该航班的飞行时间一共有10小时45分钟,故选C。

4.细节理解题,根据表格内容,到达俄罗斯的航班CA907,CA923,CA173,而飞行时间最短的是CA907,其起飞时间是7:45;故选B。

5.细节理解题,根据表格内容,去美国的航班只有CA981,故选D。

考点:布告类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市青神县中考诊断二检测试卷(解析版) 题型:单项填空

My cousin is a secretary. She ______in that company for over six years.

A. will work B. is working

C. has worked D. works

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市丹棱县中考模拟诊断二英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Hundreds of years ago, life was much harder than it is today. People didn’t have modern machines. There was no modern medicine, either. Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution (污染). Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and polluted our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It’s bad to all living things in the world. Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt over a city. This kind of quilt is called smog(烟雾).

Many countries are making rules to fight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, they mustn’t blow dirty smoke into the air. We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and not throw it on the ground. We can go to work by bus or with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.

Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.

1. Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because _______.

A. there were not any modern machines B. there was no modern medicine

C. both A and B D. there were not many people

2. What is the biggest problem in today’s life?

A. Water pollutionB. Air pollution

C. Noise D. Pollution

3.The most serious kind of pollution is ________.

A. noise pollutionB. air pollution

C. water pollutionD. A, B and C

4. Factories must clean their water ________.

A. before they are thrown away B. when they are thrown away

C. after it is thrown away D. before it is thrown away

5.From the passage we know that ________.

A. a few years ago, there was no smog at all

B. today people don’t have to talk to each other in a loud voice

C. we can drink water from the polluted rivers and lakes’

D. people are making rules in order to fight pollution

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省眉山市丹棱县中考模拟诊断二英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The price of this computer is the _____ of the three.

A. highest B. Biggest

C. smallest D. tallest

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:补充句子

A: Hi, Mary. You were not at school yesterday.       1.

B: Oh, I had a headache and I had to ask for a sick leave.

A: I’m sorry to hear that.       2.

B: Yes,my mother took me to the hospital. The doctor looked me over and said I had caught a cold.

A:        3.

B: Yes,a little.The doctor told me to take medicine three times a day and drink more water.

A:       4.

B: Yes, much better.

A:       5.

B: I will. Thanks a lot.

A.   Was it serious?

B.    How are you feeling now?

C.   Take more exercise and keep healthy.

D.   Did you see the doctor?

E.    What was the matter?

F.    What did the doctor say?

G.   Are you feeling better now?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

When the teacher came into the classroom, we all stopped     .

A.   to talk   B. talk   C. talking   D. talked

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Could you tell us      ?

        About two weeks.

A how long are we going to be away 

B. how often we are going to be away

C. how long we are going to be away

D. how much we are going to be away

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省广安区兴平镇小学校中考模拟试卷(一)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

 

Need: Full-time secretary

Position( 职位 ) available

Applicants( 申请人 ) should have at least 2 years’ experience and be able to type 60 words a minute. No computer skills needed apply in person at United Business Ltd, 17 Broening Street, or Call at 427-882108.

Are you looking for a part-time job?

We need 3part-time shop assistants to work during the evening. No experience needed. Applicants should be between 18 and 26. Call at 366-765448 for more information.

3. Do you have experience working on computers? Would you like a full-time position working in an exciting new company? If your answeris yes, give us a call at 457-896758

4.Part-time work available

We are looking for retired(退休的) adults who would like to work part time at tne weekend. Work includes answering the telephone and giving customers information. For more information contact us by calling at 345-674132.

1.Jane recently retired and is looking for a part-time position. She would like to work with people.The best job for Jane is .

A. the shop assistant

B. the computer trained secretary

C. the part-time work at the weekend

2.Kasia is 21 years old and would like a part-time position to help her pay university cost. She should call at .

A. 345-674132 B. 366-765448 C. 457-896758

3.If Alice applies for the position at United Business Ltd, she needs .

A. 2 years’ experience B. computer skills C. to work at the weekend

4.If Ann gets the job as a computer trained secretary, she’ll probably work .

A. in a factory B. in a shop C. in a company

5.The four texts above are most probably .

A. notices B. advertisements C. invitations

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年四川省暨联盟学校中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Mum, I helped an old man cross the busy road this afternoon. ___________.

A. That’s all right. B. Good idea C. Well done

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案