精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Nowadays people are making themselves beautiful in Korean ways.
"Thank goodness you have double eyelids(双眼皮).Your parents will save a lot of money."said a family friend when I was five years old.Double eyelids,which almost all the white people have,are rare among Northeast Asians.Only 25% of South Koreans are born with double eyelids.
I never quite understood how having double eyelids saved my parents money until this summer.When I came back to Seoul,everywhere I noticed cosmetic surgery clinics(整形诊所) and advertisements with South Korean women-tall,thin,with milky skin,long legs,nice big eyes and perfect noses.I found that South Korean beauty meant looking as"white"as possible.
Cosmetic surgery has a kind of magical attraction to women-the promise of beauty.Women are often sure that suffering is necessary and worthy in order to be beautiful.This suffering is not for nothing.It is believed that beauty leads to attracting a better-looking partner,which then leads to a better-looking child and a better life.
Appearance is starting to be more important in work places.People with good appearance can have more chances.For example,my 29-year-old brother,who is slim and very tall,gets more job chances than his best friend,who is short and heavy,though both of them came from the same college,had the same good marks in their studies.In fact,many South Koreans believe that physical beauty equals happiness.

66.How many South Koreans are born with double eyelids?(No more than 5words)Only 25%
67.When did the writer understand having eyelids saved his parents money?(No more than 3words)This summer/Until this summer
68.To whom does cosmetic surgery have much attraction according to the writer?(No more than 2words)(To)women
69.What kind of people can get more job chances?(No more than 4words)People with good appearance
70.What does the South Korean beauty mean?(No more than 5words)Looking as"white"as possible.

分析 现在很多人都去韩国把自己变漂亮.
当作者五岁的时候有人和她说"真好,你有双眼皮,你父母会省下一笔钱."双眼皮很常见,但是在亚洲的东北部却很少,南韩中只有25%天生具有双眼皮.
作者直到今年夏天才明白为什么自己具有双眼皮能够节省父母的一笔钱.当作者到达首尔的时候,才发现到处都是整形诊所和广告.
女人们认为动手术把自己变得漂亮是值得的.他们坚信好看可以找到一个帅的老公,生一个漂亮的孩子,拥有一个好的生活.
在工作场所,长相也变得越来越重要.长相好的人可能具有更多的工作机会.

解答 66.Only 25%.细节理解题.根据Only 25% of South Koreans are born with double eyelids.可知,在好,韩国只有25%的人天生具有双眼皮,因此该题的答案是only 25%;
67.This summer/Until this summer.细节理解题.根据I never quite understood how having double eyelids saved my parents money until this summer.可知,作者直到今年夏天才明白为什么自己具有双眼皮能够节省父母的一笔钱,因此该题的答案是This summer/Until this summer.
68.(To)women.细节理解题.题干的意思是作者认为整形手术对哪些人具有吸引力,根据Cosmetic surgery has a kind of magical attraction to women-the promise of beauty.可知,整形手术对女人来说具有某种魔力般的吸引力,因此该题的答案为(To)women.
69.People with good appearance.细节理解题.题干的意思是什么样的人能够获得更多的工作机会?根据People with good appearance can have more chances.可知,长相好的人可以获得更多的工作机会,因此这里的答案是People with good appearance.即长相好的人;
70.Looking as"white"as possible.细节理解题.题干的意思是South Korean beauty是什么意思?根据I found that South Korean beauty meant looking as"white"as possible.可知,作者在文章中提到的south korean beauty的意思其实就是 looking as"white"as possible.也就是答案为 looking as"white"as possible.

点评 对于任务型阅读,要首先明白文章大意,其次找到题目对应文章中的内容,答案一般都是文章中的原话,但是要注意首字母大小写、时态和固定搭配的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Mixing(混合) all the fruits together can make the salad tasty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Have you read the book _______ by Lu Xun?(  )
A.writesB.wroteC.writingD.written

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.____________ thirteen is an unlucky number in many western countries.(  )
A.It is said thatB.In totalC.Once in a whileD.In that case

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Daniel,I am still not sure         .
-Why not?No one is better than you in our class.(  )
A.how I can prepare for the competition
B.where I can go to apply for the competition
C.whether I should take part in the competition or not
D.who I can ask for more information about the competition

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.It took 100years,but finally,scientists proved Albert Einstein's theory that gravitational waves(引力波)exist.
The waves were predicted as part of Einstein's general theory of relativity nearly 100years ago.It was the theory of the physics behind the workings of our world and the universe.
The idea was that the waves are like waves in space,caused by some of the violent and energetic processes in the universe.For example,two black holes crashing into each other.
Now a group of scientists,including ones from Caltech,MIT and the LIGO Scientific,Collaboration finally found the gravitational waves.
David Reitze is the executive director of the LIGO observatory at Caltech.
"We have detected gravitational waves.We did it!"
What are these gravitational waves?
Well,imagine throwing a rock into a pond.When the rock hits the flat surface of the water,it creates waves.Space-time is like the surface of the water.So that means gravitational waves are like the waves moving out from where the rock hits the water.
It might be hard to understand,but those gravitational waves expand and contract space and time as they move through space.And when they get to the Earth,the waves pass through,and they contract and expand the planet as the waves go by.
It was Einstein who said these gravitational waves should be observable.
But these are not huge waves.They are very,very small,which is why it took so long to find them.You cannot see them with your eyes.They are smaller than the size of an atom.
How did the scientists find them?
They used a giant scientific tool called LIGO,which stands for the Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory.The billion-dollar LIGO project is two L-shaped observatories.One is in Louisiana and the other in Washington state.
For years,scientists have been watching two black holes in another faraway galaxy.The two were spinning around each other,moving closer and closer together.When they finally crashed into each other,it was with such power and force that gravitational waves rang throughout the universe,like a giant bell.
Those waves,traveling at the speed of light,finally reached the Earth,some l.3billion years later.They are the same waves that the scientists announced this past week.
So,what does this discovery mean?
Our understanding of the heavens changed dramatically.
32.What are gravitational waves about?A
A.About the workings of the universe.
B.About how black holes form.
C.About how the universe began.
D.About how the waves form on the surface of water.
33.The underlined sentence"two black holes crashing into each other"is used to expressB.
A.how the universe begins to exist          
B.how gravitational waves form
C.how new black holes appear              
D.how the earth is affected
34.Why are gravitational waves difficult to find?A
A.Because they are too small.
B.Because they are far away.
C.Because they seldom occur.
D.Because they have disappeared.
35.With the discovery of gravitational waves,we'llC.
A.create a new world                      
B.make full use of gravitational waves
C.understand the universe in a new way      
D.avoid being hit by black holes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I am afraid I won't be able to go to the party,Lucy.
--If you don't go there,__________.(  )
A.so do IB.so will IC.neither do ID.neither will I

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.G6.What'sthe young man's trouble in the novel?
C7.Which is even better,the novel or the movie?
F8.Who starred in the movie?
E9.What will the two speakers do tonight?
A10.Who has seen the movie?

A.The man.
B.The novel.
C.The movie.
D.Prepare for the coming exam.
E.See a movie.
F.Tom Cruise.
G.He joined a bad company and can't leave.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.What did you do on April 23,World Book Day,last year?Did you find some interesting books to read?Here is a book list from China's GAPP.
Title:Don't Blame Me,it's Not My Fault
Author:Jimmy
Jimmy,a Chinese painter and his 10-year-old daughter argue a lot.Jimmy tried to understand his daughter,so he drew this picture book for her.His paintings show kids'anger,pain,happiness and wishes.
Title:Climate Change+2Degrees
Author:Yamamoto Ryoichi
If the earth's temperature went up 2°C,what would happen?In this book we learn about the history,today's situation and the future of global warming.The author also tells us useful ways to protect our world.
Title:The World Exposition Reader
Author:Song Chao
The first part gives an introduction to World Expos.The next talks about the host countries and each of their World Expos.China's early participation(参加.in the World Expo is the topic of the third part.The last one is all about the World Expo 2010.
Title:The Last Lecture
Author:Randy Pausch
Randy Pausch,a professor (教授)from New York was asked to give a lecture.He knew it would probably be his last lecture,because he was dying of illness.His lecture wasn't about dying,but about getting over the difficulties,helping others to reach their dreams.
74.Who wrote the book"Don't Blame Me,it's Not My Fault"?A
A.Jimmy.
B.Yamamoto Ryoichi.
C.Song Chao.
D.Randy Pausch.
75.The book,Climate Change+2Degrees mainly tells usD.
A.that the earth's temperature will surely go up 2°C.
B.the history of different countries in the world
C.the future of global warming
D.how we can protect our earth before the global warming comes
76.We can know about Shanghai World Expo fromD of The World Exposition Reader.
A.part 1    
B.part 2         
C.part 3      
D.the last part
77.Which of the following is NOT true in the book The Last Lecture?D
A.The professor is from America.
B.The professor was in his poor health.
C.The professor shared his opinion with his audience.
D.The professor talked a lot about his illness in his lecture.
78.The writer introduces someA to us for World Book Day.
A.books       
B.pictures      
C.cities     
D.famous people
79.The passage maybe comes fromC.
A.a diary   
B.a novel
C.a book advertisement     
D.film reviews.

查看答案和解析>>

同步练习册答案