精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.My name is Alan.I'm in the school music club.I can play the guitar and piano.I can sing and dance,too.I usually get up at 6:10.Then I take a shower at 6:30.I exercise for half an hour.I go to school by bus.I have four lessons every day.I speak English very well.I want to be a music teacher on summer holiday for English-speaking students.Please  call me at 400-7548.
26.What club does Alan in?
She is in the school music club.
27.What time does Alan get up?
She gets up at 6:10
28.Can he play the guitar?
Yes,she can.
29.Does she want to be an English teacher?
No,she doesn't.
30.How long does he play sports?
For half an hour.

分析 我是Alan,我在学校的音乐俱乐部,我会弹吉他和钢琴,我会唱歌也会跳舞.我通常6:10起床,6:30洗澡,锻炼半个小时.然后坐公交车去上学.每天我上四节课.我英语说得不错.我想在暑假里当一名音乐老师,教那些说英语的学生.请拨打我的电话,号码是 400-7548.

解答 26.She is in the school music club 细节理解题 结合原文中的I'm in the school music club可知Alan在学校的音乐俱乐部,故答案是:She is in the school music club
27.She gets up at 6:10 细节理解题 结合原文中的I usually get up at 6:10.可知Alan通常6:10起床,故答案是:She gets up at 6:10
28.Yes,she can 细节理解题 结合原文中的I can play the guitar and piano可知Alan会弹吉他和钢琴,故答案是:Yes,she can
29.No,she doesn't 细节理解题 结合原文中的I want to be a music teacher on summer holiday for English-speaking students可知Alan我想在暑假里当一名音乐老师,教那些说英语的学生.,故答案是:No,she doesn't
30.For half an hour 细节理解题 结合原文中的I exercise for half an hour可知Alan每天锻炼半个小时,故答案是:For half an hour

点评 本文是一篇任务型阅读短文.解答时首先通读全文,了解文章大意,然后弄清题干意思,对照短文内容进行信息归纳,确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Geoffrey Payne talks for the first time about the night his wife was killed.The judge thought it was he who killed his wife.Now he wrote to a magazine from the prison (监狱) about what happened on the night of 13October 1999.
I had to stay late at the hospital that night to do an operation.I finally left at about 11p.m.I drove home slowly because the weather was terrible-the wind was blowing and it was raining heavly,I was turning into our road when a man suddenly ran in front of my car.I almost hit him but I stopped just in time.I was frightened and the man looked frightened too.I got out of the car but he ran away before I could ask if he was all right.It was very strange.
When I got home,the lights were on but it was very quiet.I called to my wife but there was no answer.Then I remembered that she was out at a concert.
I was still very upset about what happened on the road,so I made myself a drink.Then I went upstairs to have a bath.I saw that the window in the bedroom was open.This was strange because my wife always locked the doors and windows before she went out.She was afraid of burgars.When I went to close it,I found Ellen.She was lying on the floor.There was blood everywhere.I rushed over and felt for her pulse but she was dead.I sat on the floor beside her body and was too frightened to do anything.
The next thing I knew,the sky was getting light.I can't remember a thing about that night.In the morning I phoned the police.They arrived about half an hour after I phoned them.But it seemed like hours.During that time I tried hard to remember anything I could about the night before.I couldn't stop thinking about the man in the road.What was he doing at that time of night in our quiet neighbourhood?Why did he look.so frightened"!Why did he run away?

29.Geoffrey Payne was aA.
A.doctor         
B.policeman      
C.judge          
D.taxi driver
30.After hefound Ellen dead,PayneD.
A.called the police at once          
B.called out for help
C.tried to find out who killed his wife  
D.sat beside his wife's body without knowing what to do
31.Which of the following is NOT TRUE?B
A.Payne called the police the next morning.
B.Payne could reember clearly what had happened.
C.The policemen arrived thirty minutes after Payne's call.
D.Payne wondered what the man was doing in his neighbourhood that night,
32.In this passage Payne tried toD.
A.say something about his family
B.show he was very sorry for his wife's death
C.tell why his wife was killed that night
D.make people believe the man in the road probably killed his wife.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

5.Are you good at English?Would you (21)A to do well in English?Well,let me (22)B you a way to learn English (23)C by writing diaries (日记) in English.
When I(24)Ain Grade One,my English was not very good.My English teacher Mr Xu asked me to write diaries in English.At first,it was (25)Bdifficult for me,but now I think it is very (26)C.I like reading,listening and speaking.(27)BI often go to the Xinhua Book Store to (28)D  English stories for about three hours.
I (29)A watch TV often.Now I'm very good at English.I think (30)B diaries is one of the best ways to help with your English study.

21.A.likeB.wantC.to likeD.to want
22.A.talkB.tellC.to talkD.to tell
23.A.niceB.fineC wellD.good
24.A.wasB.amC.areD.were
25.A.a fewB.a littleC.fewD.little
26.A.difficultB.interestingC.easyD.boring
27.A.AlwaysB.After schoolC.SometimesD.Usually
28.A.sayB.speakC.talkD.read
29.A.don'tB.am notC.didn'tD.wasn't
30.A.sayingB.writingC.listeningD.talking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-It ________ her four hours_________ the work yesterday.(  )
A.takes,finishB.take,finishingC.took,finishedD.took,to finish

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

9.
nice   walks   bad    leaves    class    so   thirty   but   then   friend   too   out
Miss Smith is a teacher.She has(51)thirty students.Their ages are from seven to eight.She is a good teacher and all her students like her.They think she is their(52)friend.
Miss Smith's home is not far from the school,(53)soshe goes to school on foot every morning.Today,it's cold and windy(多风的).When Miss Smith(54)walksto school,the wind goes into her eyes.Big tears(眼泪) begin running(55)out.About fifteen minutes later,Miss Smith gets to school.The(56)classwill begin soon.She opens the door of the classroom and goes into the classroom.It is(57)niceand warm there.Miss Smith is happy to see her students.The students are happy to see her,(58)too.
Little Sam,one of Miss Smith's students,looks at her carefully.(59)Then he walks up to Miss Smith,gives her a big hug(拥抱) and says,"Don't cry(哭),Miss Smith.School isn't so(60)bad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Look!Emma is_______ her bedroom.Her room is always_________.(  )
A.clean,cleanB.clean,cleaning
C.cleaning,cleanD.cleaning,cleaning

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

6.Please   give   me   five   piece of paper.D. piece of paper改为pieces of paper
                A     B     C          D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.He _______ the street when he was hit by a car.(  )
A.has crossedB.is going across
C.crossedD.was going across

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.请阅读下面短文.根据短文内容从下面方框内的七个选项中,选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卷上将其序号涂黑.
For those of us who are studying at school,the time of exams is very stressful and difficult.Some people find exam times so bad that they become ill,because they are afraid of failing; they are afraid of letting their parents and family down (81)ATalk to someone about it.Maybe you can speak to a friend,or someone in your family,or teachers at your place of study.If one person doesn't help you,ask someone else.
(82)C Here are some advice:
Ask a teacher or tutor about how to review your lessons,and exam skills-how to work when you are in an exam.
Take short rests during your time of work.If your mind is tired,it will not remember well.
Plan your work:study at times when you know you will work at your best.
Get enough sleep,and eat healthy food.
You need exercise to work well.(83)E
Stop thinking about the future and failing.
If you feel ill,talk to someone about your worries.But don't be too relaxed!Some stress over exams makes you work hard for them.
If it upsets you to talk to your friends about an exam when it is finished,don't do it!In fact,don't even think about the exam you have finished.What is done is done.(84)G
To this advice,we could add:
If you are studying in the evening,don't go straight to bed.Your mind will still be"going round and round"-thinking too much.(85)F Choose something that will relax you,and make you think of other things.

A.If exams are really making you ill or worried,don't hide your feelings.
B.Having a good rest may helps a lot.
C.How to get through exams?
D.You can talk to your parents,friends or teachers.
E.Walk,run,and play sport-whatever you enjoy.
F.Do something else,maybe walk or get exercise.
G.You cannot change what you have written!

查看答案和解析>>

同步练习册答案