精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.My best buddy
I met you seven years ago
at a stranger's house.
When I looked at you,
I knew we would be friends forever.
 
Quickly,I ran across the room
and gathered you in my arms.
I petted your long,floppy ears.
I tickled your round,pink body.
I smelled your sweet dog breath.
 
After eight long weeks passed,
you came to live with me.
We ran through the green grass.
We played hide-and-seek.
We swam in the cool stream.
 
Now you are older and slower,
but you are still there for all I do.
I share my secrets with you.
I spend my happiest days with you.
I will love you forever,
My best buddy.
 
26.My best buddy isA.
A.a dog with long ears                
B.a girl with long hair
C.a rabbit with long ears              
D.a boy with a round pink body
27.I had a good time doing the following with my buddy EXCEPTC.
A.running through the green grass      
B.playing hide-and-seek
C.swimming in the swimming pool     
D.sharing my happiest days
28.I first met my buddyD.
A.eight months ago                  
B.when I was seven years old
C.in the green grass                  
D.at a stranger's house.

分析 我最好的朋友
我七年前在一个陌生人的房子里见到你
当我见到你时
我知道我们将是永远的朋友.

 很快我穿过房间
把你抱在怀里.
抚摸着你长长的、柔软的耳朵.
给你圆滚滚、粉红的身体挠痒痒.
闻到你呼出的气息.

漫长的八周过去了,
你来到我身边共同生活.
我们穿过绿色的草地.
我们玩捉迷藏
我们在凉爽的小溪里游泳.

现在你日渐苍老行动缓慢,
但是你仍然在那儿
我和你分享我的秘密.
我最快乐的时光和你一起度过.
我将永远爱你.
我最好的朋友.

解答 答案:
26、A           细节理解题        根据第二节诗中I petted your long,floppy ears.I tickled your round,pink body.I smelled your sweet dog breath."抚摸着你长长的、柔软的耳朵.给你圆滚滚、粉红的身体挠痒痒.闻到你呼出的气息."可知我最好的朋友是一只有着长长耳朵的小狗,故选A
27、C           细节理解题         根据第三节诗中We swam in the cool stream."我们在凉爽的小溪里游泳."结合选项C.swimming in the swimming pool 的意思"在游泳池游泳"与原文不符,故选C
28、D           细节理解题          根据第一节诗中My best buddyI met you seven years ago at a stranger's house."我最好的朋友我七年前在一个陌生人的房子里见到你"可知我是在一个陌生人的房子第一次见到我的最好的朋友,故选D

点评 本文是以诗歌呈现的故事类短文阅读.诗歌内容通俗易懂,题目也很简单.结合题目回到原文的相关处,抓住细节性的句子和选项进行比对就可轻松选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Can dolphins talk?They can't talk with words,but they talk wilh sounds.They show their feelings with sounds.
Dolphins travel in a group.We call a group of fish a"schoo1".They don't study,but they trave1 together Dolphins are mammals,not fish,but they swim together in a school.
Dolphins talk to the other dolphins in the school.They give information.They tell when they are happy or sad or afraid.They say"Welcome"when a dolphin comes back to the school.They talk when they play.
They make a few sounds above water.They make many more sounds under water.People cannot hear these sounds because the sounds are very,very high.Scientists make tapes of the sounds and study them.
Sometimes people catch dolphins for a large aquarium.People can watch the dolplains in a show Dolphins don't like to be away from their school in an aquarium.They are sad.
There are many stories about dolphins.They help people.Sometimes they save somebody's life.Dolphin meat is good,but people don't like to kill them.They say that dolphins bring good luck.Many people believe this.

Answer the following questions according to what you read.
76.Can dolphins talk with words?No,they can't.
77.What do we call a group of fish?A"school"
78.When do they say"Welcome"?when a dolphin comes back to the school.
79.Do they make more sounds above water or under water?Under water
80.In fact,do dolphins really bring good luck?Why?No,they don't.Because it's just a wish of many people..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.My mom often tells me          is good for my health to go to bed early and get up early.(  )
A.thisB.thatC.it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Please hold on to your dream ________ one day it comes true.(  )
A.ifB.untilC.unlessD.though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Tom thinks people will help him if he asks for helppolitely (polite).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.At the beginning,he found the writing task fresh and fun,      he found it hard to continue and wanted to give up in the second week.(  )
A.althoughB.butC.when

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.他总是保持低调,严格要求自己.
He always kept a low profile and was verystrictwith himself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.(lunch,now)They are having lunch in the dining hall now..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--Why did Miss Wang look so worried when we saw her?
--Because she wondered _______.(  )
A.where did the other students go
B.what her students have done during the trip
C.when would the students come
D.whether her students had won the match

查看答案和解析>>

同步练习册答案