精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

任务型阅读(10分)阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

We all need a healthy environment, but we produce waster every day and it does harm to our environment. Though we are young, we can still do something to help. In fact, even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment. Here are some ideas for you to live a green life.

Remember these three words; reduce, reuse and recycle(减量、再使用和再循环).

Reduce means “use less”. Don't waste things. This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think if it is really necessary or maybe the old one will be just as good! When we do buy things, choose local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.

Reuse means “use again”. Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should take care of them so that they will last, and we should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones. Don't use a paper cup or a paper bag. It's better to use a china cup and a lunch box because you can use them again.

Recycle means “change things into something else”. Although it takes energy to change something into something else, it's better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in your neighbourhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.

Title: 1. to Live a Green Life

We produce waste every day and it is2. to us. We can do something to help.

Ideas

Does

Don'ts

To 3.

Use less

* Try to save something

* Don't buy too many things from foreign 4. .

To reuse

Use5.

* Use things for us long as possible.

* Buy things that last long.

* Take care of things or6. the old things.

* Don't use7. cups or bags.

To recycle

Change things into something8.

* Join in recycling programmes.

* Buy9. made from recycled materials.

Don't10. things away or bu rn them.

1.How

2.harmful

3.reduce

4.countries

5.again

6.repair

7.paper

8.else

9.products

10.throw

【解析】

试题分析:这篇短文主要环保问题。文章建议,为保护环境,我们大家应该过“3R”生活:reduce, reuse and recycle (减量、再使用和再循环)。

1.根据短文“Here are some ideas for you to live a green life.”的描述并结合表格信息可知,这里是说如何过绿色的生活。故应填:How。

2.根据短文“it does harm to our environment. ”的描述并结合表格信息可知,这里指的是废弃物对我们有害。故应填:harmful。

3.根据短文“Remember these three words;reduce, reuse and recycle”的描述可知,下文主要就减量、再使用和再循环三个问题展开阐述。结合表格信息可知应填:reduce。

4. not to buy too many things from abroad”的描述可知,这里指的是不要过多的购买外国货。结合表格信息可知应填:countries。

5.根据短文Reuse means “use again”的描述并结合表格信息可知,这里应填:again。

6. should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones.”的描述可知,这里指的是修理旧东西。结合表格信息可知应填:repair

7. use a paper cup or a paper bag”的描述并结合表格信息可知,这里指的是不要使用纸杯或纸袋。故应填:paper

8. things into something else”的描述可知,这里指的是把某物变成某物。结合表格信息可知应填:else。

9. should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.”的描述可知,这里指的是购买使用循环材料做成的产品。结合表格信息可知应填:products。

10. better than throwing things away or burning them”的描述可知,这里指的是不要把东西扔掉或烧掉。结合表格信息可知应填:throw。

考点:环保类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年河北隆化存瑞中学九年级上第二次质检英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--Cina, what’s your _______of being a famous singer?

--- To practice over and over again.

A.pattern B. secret

C. background D. Trick

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年浙江嘉兴实验初级中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--Can you help me to _____ my dog when I leave for Hong Kong? -- Sure.

A. look after B. look for

C. look at D. look through

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山西农业大学附属中学七年级11月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’ s__________old photo_______________my family.

A、a, at B、an, in C、an,of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山西农业大学附属中学七年级11月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

______ play______ volleyball.

A、Let’s; the B、Let’s; / C、Let’s; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都区十校八年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Before Christmas Mr Smith broke his right leg and had to stay in hospital. When he was there, he always asked his doctor when he could go home. He didn’t like to spend Christmas in hospital. Though the doctor did his best, Mr Smith didn’t get better. So on Christmas Day he was still in hospital. He spent a bad day in bed thinking that he missed a lot of fun on such a happy day.

The next day the doctor told him that he might be well enough to leave hospital in time for the New Year. Mr Smith was very happy to think that he would spend New Year’s Day outside hospital. Soon Mr Smith left hospital and on New Year’s Eve he went to a party. He enjoyed himself there. But he drank too much. On his way home that night, he had a fall and broke his left leg. What a unlucky man he was!

1.Mr Smith spent Christmas Day in hospital because ______.

A. he like to B. his wife told him to

C. he broke his left leg D. he had to

2.Mr. Smith felt ______ on Christmas Day.

A. happy B. sad C. better D. well

3.Mr Smith would have to spend New Year’s Day ______.

A. at home B. at a party

C. in hospital D. outside hospital

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都区十校八年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He made a fire _______ himself _______ warm.

A. make; to keep B. to make; to keep

C. to make; keep D. make; keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏盐城盐都西片七年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Menu(菜单)

SANDWICHES(三明治)

DRINKS

Chicken

$5.20

Orange juice

$1.70

Egg

$3.60

Coke

$2.50

Fish

$4.90

Coffee

$2.80

Beef

$4.50

Tea

$1.50

RICE

DESSERTS(甜食)

Fried

$3.50

Ice cream

$3.00

With chicken

$4.80

Apple pie

$4.50

With meat

$4.50

Fresh fruit

$3.30

With seafood

$6.50

Chocolate

$5.50

1.How much is the rice with chicken?

A. $3.50 B. $5.20

C. $4.50 D. $4.80

2. I have only two dollars. What can I buy?

A. Coke. B. Orange juice.

C. Chicken. D. Ice cream.

3. The most expensive(最贵的) dessert is ___________.

A. ice cream B. apple pie

C. fresh fruit D. chocolate

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏启东长江中学教育七年级上调研2英语试卷(解析版) 题型:句型转换

句型转换(共5小题,每空0.5分,满分5分)

1.This sweater costs me 20 yuan.(划线提问).

______ ______ does the sweater cost you?

2.Tom has an English book in his bag. (改为同义句)

______ ______ an English book in Tom’s hand.

3.Daniel sleeps for more than 8 hours every night.(对划线部分提问)

does Daniel sleep every night.

4.There are two bags of rice on the floor.(对划线部分提问)

_________ __________ rice is there on the floor ?

5.The girl in the car is Helen.(对画线部分提问)

is Helen ?

查看答案和解析>>

同步练习册答案