精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.If you visit the animal shelter(收容所)in Saunas,California,you'll see huge signs that have a picture of a dog and a cat on them.These signs are put in front of the shelter to catch people's attention.The signs make people interested in the shelter and encourage them to visit it and maybe even take a cat or a dog into their homes.
Each year,the Salinas shelter accepts thousands of dogs and cats.The animals are either lost ones or are left by people who can't take care of them.Of all the animals,some of them are taken into new homes.Some others are moved to other shelters.And,unluckily,some cannot be saved because they are too sick or are thought to be dangerous.
Animal shelters provide food,medicine,and safe places for animals.But they are not the best homes.The animals stay in small cage(笼子).The people who work at shelters do their best to care for the animals,but the animals do not always get the attention or exercise they need.
To prevent animals from becoming homeless,pet owners should take good care of their pets.Most pet doctors also suggest people make sure their pets have a special surgery(外科手术).It prevents animals from having more babies.And that reduces the number of homeless animals.

53.How many dogs and cats does the Saunas shelter accept every year?It accepts thousands of dogs and cats.
54.Why are the shelters not the best homes for the animals according to the passage?Because theanimalsdonotalwaysgettheattentionorexercisetheyneed.
55.If you find a homeless cat in the street,will you take it home?Why or why not?Yes,I will.Because I want to take care of the cat and make it grow up healthily./If I take it home,there will be less homeless cats./Because I like cat and want to make friend with it..

分析 如果你去参观加利福尼亚萨利纳斯动物收容所,你会看见一些巨大的标志牌,图片上有一只狗和猫.这些收容所门口的标志牌是为了吸引人们的注意.这些标志牌让人们对收容所产生兴趣,并鼓励他们来参观,甚至去动物们的"家"里,和一只狗或者猫聊天.每年,萨利纳斯收容所接受成千上万只猫狗.这些动物要么是走失的,要么就是人们不愿意它们而被遗弃的.其中一些动物被新的家庭领养,其他的则搬到其他的收容所.但不幸的是,一些动物因为太老或者被认为有攻击性而未被拯救.收容所为动物们提供食物、药品和安全的生活环境.但是这里并不是最理想的居住地,因为这些动物待在小笼子里,虽然工作人员尽力去照顾这些动物,但是动物们不可能总是得到它们想要的关注或者锻炼.为了防止动物无家可归,宠物主人应该尽心照顾好自己的宠物.大多数宠物医院也建议人们给自己的宠物进行特殊的外科手术,以防止他们有更多的孩子,这样也能减少流浪动物的数量.

解答 53.It accepts thousands of dogs and cats.细节理解题.根据第二段 Each year,the Salinas shelter accepts thousands of dogs and cats可知每年萨利纳斯收容所会接受成千上万只动物.
54.Because the animals do not always get the attention or exercise they need.细节理解题.根据第三段 But they are not the best homes.The animals stay in small cage…but the animals do not always get the attention or exercise they need.可知收容所并不是动物们最理想的居住地,因为这里动物不可能总是得到它们想要的关注或者锻炼.
55.Yes,I will.Because I want to take care of the cat and make it grow up healthily./If I take it home,there will be less homeless cats./Because I like cat and want to make friend with it.观点题.本题是一道自由发挥题,只要言之有理即可,但仍需根据文章大意来作答,建议回答yes并陈述相关理由.

点评 本文是一篇说明文,讲述了加利福尼亚州萨利尼亚动物收容所每年都会收养成千上万只动物,并尽心去照顾它们,但这里并不是动物最理想的居住地,呼吁人们爱护自己的宠物并建议作节育手术,减少无家可归动物的数量.本文篇幅短小,浅显易懂,练习题以细节理解题为主,只要认真阅读文章,都可在文中找到相应的答案,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2017届河南周口西华县九年级上期末考试英语试卷(解析版) 题型:补全对话

补全对话

根据下面的对话情景,在每个空白处填上适当的句子,使对话意思连贯、完整。

A:Hello,Sally.What are you doing now?

B:Hello,Ben. I’m preparing for a trip.

A: For a trip? 1.________________?

B:To Mount Huang.I hear there are many flowers now and it is very beautiful.

A:Wow! Sound interesting! 2. ________________________?

B:Nobody.I will go there alone.

A: 3._________________________?

B:By train.There is a train station at the foot of the mountain.It’s very convenient.

A: I feel tired recently,I want to relax myself. 4.______________________?

B:Of course .I will wait for you at the railway station at 8:00 tomorrow morning.

A:OK. I will be there on time .By the way,is there anything I should pay attention to for the trip?

B: 5.__________________________.

A:OK.Thank you.See you then.

B:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年重庆大学城第一中学校八年级上期中考试英语卷(解析版) 题型:单项填空

If you feel bored , you can go __________ interesting to have fun .

A. to somewhere

B. to anywhere

C. somewhere

D. nowhere

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Excuse me,__________ you know how to use the iPad?
-Yes.Let me show you how to use it.(  )
A.doB.doesC.isD.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-What _______the number of workers in your factory?
-There are two hundred,and a number of them ________women.(  )
A.are; areB.is; areC.are; is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.At the age of 4,my dad began to teachme English.(I)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.(  )
A.whiteB.whoC. where

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.My father doesn't like the food others cook at all.He _____ goes to the restaurants.(  )
A.neverB.oftenC.sometimesD.always

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Trees must ______ every year.(  )
A.plantB.plantingC.be plantedD.planted

查看答案和解析>>

同步练习册答案