精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

1The letter was written by .

A. RitaB. SueC. AnnaD. Martin

2Anna thought that was the greatest invention.

A. the high-speed railwayB. the shared bike

C. the InternetD. the online shopping

3The Internet has made the impossible possible” means .

A. People spent a long time to reach their places

B. Many things can be done now because of the Internet

C. People could hardly talk with foreigners

D. The Internet is just like a net

4The article doesn’t mention that people can use the Internet to .

A. know the world newsB. do online shopping

C. watch moviesD. learn how to drive

5For what purpose does the writer write the letter?

A. To warn others how to make use of the Internet.

B. To tell people the communication ways in the past.

C. To talk about his opinions about the greatest invention.

D. To make people know about the problems of the Internet.

【答案】

1D

2A

3B

4D

5C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述作者认为网络使最伟大的发明,并给出原因,如可以和外国人联系、网上购物、网上办公、远程教育、在网上看电影、听音乐、打游戏等。

1推理判断题。根据Dear Rita可知,作者写信给Rita,所以丽塔不是作者本人,排除A;根据I have also discussed it with my best friends, Anna,Sue and Kris可知,作者的朋友有安娜、苏和克里斯,所以作者不可能是苏和安娜,排除BC。所以作者可能是马丁,故选D

2细节理解题。根据Anna thinks it is the high-speed railway可知,安娜认为高铁是最伟大的发明,故选A

3句意猜测题。根据In the past, it was nearly impossible for people to communicate immediately with people in other countries. They had to spend a long time to reach their destination, and not everyone could do that. But the Internet has made the impossible possible可知,在过去,对于人们来说立即和其他国家的人们交流是不可能的,他们不得不花费很长时间到达他们的目的地,并且不是每一个人都能这么做。但是网络已经让不可能变成可能。所以由于网络,现在许多事都可以完成,故选B

4细节理解题。根据The Internet also helps us know what is happening around the world, and has made our life and work easier. In recently years, shopping online is very popular以及Besides, we can watch movies, listen to music and even play games to relax ourselves on the Internet可知,网络能够帮助我们知道全世界发生了什么事情,让我们的生活和工作变得更简单。在最近几年,网购非常流行,除此之外,我们可以在网上看电影、听音乐甚至打游戏来让我们自己放松。所以文中提到了知道世界新闻、网购以及看电影,而未提到学习开车,故选D

5根据Last time you asked me about the greatest invention in my eyesand I prefer the Internet“上次你问我在我的眼中最伟大的发明是什么,我更喜欢网络”,下文举出网络的优点。以及根据So I think that Internet is one of the greatest inventions“所以我认为网络使最伟大的发明之一”可知,本文的主要目的是谈论他对于最伟大的发明的观点。故选C

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The ________ has four _________.

A. woman doctor/ shoe shops

B. women doctors/shoe shops

C. woman doctor/shoes shops

D. woman doctors/shoe shops

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】判断正误 阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。符合的填涂“T”,不符合的填涂“F”。(T=True,F=False)

More and more people are using mobile phones now. Smart phones are used as televisions, cameras, and music players. They are also used for sending e-mails or surfing the Internet. If someone talks about mobile phones, many Chinese will think of Huawei.

In China, even in the world, Huawei is a wonder (奇迹). Ren Zhengfei built up (创建) Huawei company in 1987. The company sold 58.4 million smart phones in the first season of 2019. Huawei has got the second place at the mobile market.

Now, Huawei has been the leader in 5G field. It has more than 75,000 top engineers and scientists on research. They try their best to bring digital (数码) and high technology to every person and place. It's more convenient for modern people to live in a rapid way. What a useful technology 5G is!

We are looking forward to seeing a stronger Huawei. It provides a faster and better communication way for us. It also brings “Created in China” to the world.

1You can use Huawei mobile phones to take photos.

2Ren Zhengfei set up Huawei company in 1987.

3Huawei has got the first place at the mobile market.

4Few top engineers and scientists work on research in Huawei company.

5Huawei gives us a slower communication way.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】She had to stop__________her test paper because it was time to hand it in.

A. write B. wrote C. to write D. writing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Florence Nightingale was well-known _____ a nurse in England _____ her kindness to the sick and wounded soldiers.

A. for, as B. as, for C. as; to D. to; of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 People there ________a party to celebrate the festival next month.

A. will have B. will be

C. is going to be D. is going to have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Excuse me, could you tell me ?

A. which is the way to the restroom.

B. where is the restroom

C. how can I get to the restroom

D. is there a restroom near here

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】I hear the tall girl wearing glasses is your new classmate. She’s from America,

?

A. is she B. isn’t she C. has she D. hasn’t she

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】China’s high-speed railways(中国高铁)________ rapidly during the past few years. Now many foreign countries invite them to make contributions to building up their homelands.

A. have developed

B. developed

C. develop

查看答案和解析>>

同步练习册答案