精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.If you look at the sky one night and see something moving and shining that you have never seen before,it might be a comet (彗星).
A comet sometimes looks like a star.Like a planet,a comet has no light of its own.It shines from the sunlight it reflects (反射).Like the earth,a comet goes round the sun,but on a much longer path (轨道) than the earth travels.
If a comet isn't a star,what is it then?
Some scientists think that a large part of a comet is water frozen into pieces of ice and mixed with iron and rock dust and perhaps a few big pieces of rock.When sunshine melts (融化) the ice in the comet,great clouds of gas go trailing after it.These clouds,together with the dust,form a long tail.
Many people perhaps have seen a comet.However no one knows how many comets there are.There may be millions of comets,but only a few come close enough for us to see.
An Englishman named Edmund Halley,who lived from 1656to 1742,found out a lot about the paths that comets take through the sky.Some comets move out of our sight and never come back.Others keep coming back at regular times.A big comet that keeps coming back was named after Halley because he was the one who worked out when it would come back again.Maybe you have ever seen Halley's Comets because the last time it came close to the sun and the earth was in the year 1986.Then people all over the world were outside at night to look at it.You will probably be able to see Halley's Comets when it comes near the earth again.

41.A comet is likeD.
A.sun 
B.moon 
C.sunlight 
D.the earth
42.A large part of a comet isC.
A.water and rock     
B.water frozen into pieces of ice and mixed with iron
C.ice,iron and rock dust   
D.only a few big pieces of rock
43.Maybe many peopleD.
A.haven't seen any comets      
B.have seen all comets
C.have seen a comet at daytime  
D.have seen a comet
44.Some comets keep coming backC.
A.at any time 
B.at noon 
C.at regular times 
D.at daytime
45.Halley's Comets came backC.
A.in 1990
B.in 1980
C.in 1986
D.in 1989.

分析 本文介绍了有关彗星的知识.彗星有时看起来像个明星.就像一个行星,一颗彗星本身不发光.它是在反射阳光.如同地球一样,彗星绕着太阳转,但它比地球的旅行轨道更长.如果彗星不是一颗恒星,它是什么呢?短文叙述了一些科学家的观点.

解答 41.D细节理解题.根据文中第二段中的原句"Like the earth,a comet goes round the sun,but…"可知彗星像地球一样围绕着太阳转.故选D.
42.C细节理解题.根据文中第三段中的原句"…is water frozen into pieces of ice and mixed with iron and rock dust and perhaps a few big pieces of rock."这句话即能得出,彗星大部分是由冰、铁和石头的灰尘构成.故选C.
43.D细节理解题.根据文中第五段中的原句"Many people perhaps have seen a comet."可以得知,可能很多人都已经见过彗星了.故选D.
44.C细节理解题.根据文中最后一段中的原句"Some comets move out of our sight and never come back.Others keep coming back at regular times."一句可以得知,有些彗星离开我们的视线就再也不回来了,其他的会有规律的回来.故选C.
45.C细节理解题.哈雷彗星每七十六年才能看到一次.再根据文中最后一段中的原句"…the last time it came close to the sun and the earth was in the year 1986."这句话的意思,即可得到答案C.

点评 做题前,应该首先阅读所给的选项句子,充分理解了所给句子的含义.根据上下文去推断并作出选择.完成之后要检查,所选的选项在文中是否合乎逻辑,是否合乎语法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.当他听到这个好消息时,忍不住笑了.
Hecouldn't help laughing when he heard the good news.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.My name is Tina Black.I am from Canada and I'm 15years old.My favorite color is purple.I'm in Classroom 9E.My school ID card number is 098.Kate Smith is my friend.She is from America.She is 14years old.We are in different(不同的) classes.She is in Classroom 8E.Her school ID card number is 032.Her favorite color is blue,so she has some blue school things.She has a blue schoolbag,a blue notebook and a blue pencil box.We are in Hong Kong now.My dad has a car.The number is B-047968.Her dad has a car,too.The number is E-043925.
36.What's Tina's last name?B
A.Tina      
B.Black.
C.Kate.
D.Smith.
37.What classroom is Kate in?B
A.She is in Classroom 9E.
B.She is in Classroom 8E.
C.She is in Classroom 5E.
D.She is in Classroom 6E.
38.What's the number of Tina's dad's car?It'sC.
A.B,zero,three,two,one,four,three     
B.E,zero,four,three,nine,two,five
C.B,zero,four,seven,nine,six,eight     
D.E,zero,six,four,two,eight,four
39.How old(多少岁)  is Kate?C
A.She is 15.
B.She is 13.
C.She is 14.
D.She is 12.
40.Who likes blue best (最)?B
A.Tina.
B.Kate.
C.Tina's dad.
D.Kate's dad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Here are two letters to George and his replies.
48.Alice is worrying aboutB.
A.her friends   
B.her marks   
C.her height  
D her weight
49.Bob shouldA according to George's letter.
A.take more exercise  
B.talk to his friends
C.join a basketball team
D.learn some French.
50.George advises Alice to talk toB for help.
A.her mother     
B.her teacher   
C.Bob's teacher   
D.Bob's friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

2.On 19th September 1783,Pilatre De Rozier,a scientist,sent the first hot air balloon.The passengers were three animals and the balloon stayed in the air for about 15minutes before hitting back to the ground.
The first manned(载人的)flight was about 2months later,with a balloon made by 2French brothers.The balloon flew for a period of 20minutes.
Sailing through the sky in the balloon,high above buildings and trees,you can't feel or hear the wind because you're traveling in the same direction and at the same speed as it is.
A hot air balloon has three main parts:the balloon,called an envelope; a basket,where passengers ride; and a burner system,which supplies the hot air.
Most balloon envelopes are made of strong,lightweight nylon(尼龙).They are different in size and shape,but they have to be really,really big to lift even one person.Most weigh more than an adult man.
The basket is usually made of wicker(柳条),which is strong but not too hard.It needs to bend a bit for a soft landing,just like a good jumper bends her legs instead of keeping them straight when she lands.
The hot air balloon works on the theory that hot air rises faster than cooler air.When the burner system is turned on,it makes a noisy sound,but once the balloon is flying,the burner can be turned off.The air in the envelope will then cool,and the balloon will slowly go down unless the pilot starts the burner system again.
To control a hot air balloon,a pilot adds hot air to it to go up or lets the air out to go down until he finds a wind blowing in the direction he wants to fly.But no matter which way the wind blows,the passengers have an amazing bird's-eye view of the world.

64.Who were the passengers on the first hot air balloon?Three animals
65.Did the first manned balloon fly for 20minutes?Yes,it did
66.Why is the basket usually made of wicker?Because wicker is strong but not too hard
67.How does a pilot control the hot air balloon?The pilot adds hot air to the balloon to go up or lets the air out to go down
68.What are the main points in this passage?The history of the hot air balloon,the main parts of it and how it works.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.It's the end of class.When the bell rings,students of Luohu Foreign Languages School in Shenzhen quickly take out their cell phones.They want to log on*to their micro blogs to check the interesting things that have happened in the last hour.
Since last year,the trend*of micro blogging has swept the country.Recent surveys shows that most students in middle schools have a micro blog and some even update*their blogs over five times per day.
"We learn many fresh and interesting things on micro blogs and they have become popular topics in class,"said Andy Liang,14."If you do not know about them,you are out of the loop."
It is also a great place for students to let out stress."My parents always ask me to study all the time,and encourage me before exams,but it really adds pressure,"said Simon Zhang,15."When I share these feelings on my micro blog,I get many replies from friends in the same situation,which makes me feel better."
But parents are worried that micro blogging could be a waste of time.Some misleading messages may even cause danger to kids,they said.
Mr.Shen,a professor at the China Education Association,suggests parents not worry too much as long as kids are not crazy about micro blogging.Maybe it can become a window for parents to understand their children."If parents can read their children's micro blogs,they'll know their thoughts,thus leading to better communication and solutions to problems,"he said.He also gives some tips for kids.
---Don't micro blog for more than one hour a day.
---Never micro blog in class.
---Try to talk face to face with people from time to time.
---Be critical*.Don't trust all the messages on a micro blog.

32.The underlined part out of the loop.in the passage probably meansA.
A.not popular    
B.not excited    
C.unhealthy        
D.unlucky
33.Micro blog made SimonB when he shared his feelings and got replies on his micro biog.
A.feel sad       
B.let out stress   
C.add pressure      
D.make friends
34.We can know from Mr.Shen that micro blogging canC.
A.make kids crazy while logging on to it          
B.bring a lot of misleading messages
C.become a window to understand young kids      
D.lead to worse communication
35.Which statement is TRUE according to the passage?D
A.It's good for kids to micro blog for more than one hour a day.
B.Kids should trust all the messages on a micro blog because they are useful.
C.The trend of micro blogging has swept the country since five years ago.
D.Kids should try to talk face to face with people,not just micro blogging.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.环境问题已经成为人们最关注的问题之一,低碳生活亦已成为人类共同关注的话题.你校学生会打算以保护环境为主题搞一次社会实践活动,假如你是学生会主席,请根据以下提示写一份倡议书,号召全体师生都来关注环境问题,在保护环境、减少污染、节约能源等方面做出努力:
现象工厂倾倒废弃物;
人们乱扔垃圾;
人们过度砍伐树木、森林;
后果河流、空气等都被污染了;
最近有人感染禽流感(bird flu)等病毒;
行动人们购物时用购物篮而不用塑料袋(plastic bag),生活中节约水电;
我们可以再利用(reuse)课本;
我们还可以写信给电视台或报社…
要求:(1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
(2)必须包括所有相关信息,并作适当发挥;
(3)100词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数);
(4)不得使用真实姓名、校名和地名.
Dear teachers and classmates:
Pollution is going more and more serious.The factories dump wastes everywhere,people throw rubbish everywhere,and people cut down the trees and destory the forest.
As a result,the rivers are polluted,so is the air.(高分句型).Recently,someone infected with bird flu virus.
As we all known (高分句型),we have only one earth,low-carbon lifestyle can not only more comfortable to humanlity but also safer to the environment.(高分句型)I hope we can do something to focus on environmental issues.
When we go shopping we can use shopping basket instead of plastic bags,and we must save water and electricity in the daily life.We can reuse our textbook,and we also can write letters to TV station and the newspaper office

Students'Union.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.To most of us,school means classes,teachers,schedules,grades,and tests.But for the children at Sudbury Valley School in Massachusetts,school is very different.
Firstly,there are no lessons.All the children,aged between 4and 19,do whatever they want.There are no teachers,only"staff members (职员)".The idea behind this is that you do not need to make children learn,because children want to learn anyway."You do not need to say to a three-year-old.‘Go explore your environment.'You can't stop them!"says Daniel Greenberg,a founder of the school."But if you make children do what you want all day,they will lose all taste for learning."
At Sudbury Valley School,you will allow children to talk,read,paint,cook,work on computers,study French,play the piano,climb trees,or just run around.Two boys spent three years just fishing!
The other way that Sudbury Valley School is different is that the children can decide the rules.Every week,there is a school meeting where both children and staff have one vote each-even the four-year-olds.They decide the school rules,how to spend the school budget(预算),and even which staff they want and do not want any more.
When the school first opened in 1968,people said it would never work.But today,the school has 200students,and 80% of its students go on to college.Even the two boys who went fishing all time have successful careers today.One of them is a musician and the other is a computer scientist.

38.What does the school believe?B
A.Teachers cannot teach children well.
B.Children learn best when they do what they want to do.
C.Learning is for adults-children should only play.
D.Children should only learn about one thing at a time.
39.What does Daniel Greenberg say about three-year-olds?A
A.They love learning.
B.They are very naughty.
C.They want to be outside all the time.
D.They are too young to learn anything.
40.What happens to the children after they leave this school?C
A.They do the same things as children from other schools.
B.They have problems getting into college or getting a job.
C.They usually do very unusual jobs.
D.They are not successful in their business.
41.What is the main topic of the article?D
A.Children's hobbies 
B.Education in the US
C.A school without rules   
D.An unusual school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

17.It is great fun to have a picnic on the hillside.( 改为感叹句)
Whatgreat funitis to have a picnic on the hillside!

查看答案和解析>>

同步练习册答案