精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

根据短文内容回答问题,将答案写在答题卡相应题号后的横线上。

What do you write down? For most of us, writing consists of emails, task lists and perhaps the odd work project. However, making time to write down certain things, such as our daily experiences and feelings, can help us in our life.

The following are some different ways that writing things down can change your life.

It clears your mind for higher-level thinking.

David Allen, productivity speaker and author of Getting Things Done, recommends doing what he calls a “core dump”. This involves writing down every task, activity, and project you need to address. This could range from picking up milk on the way home, to a multi-person project at work. Writing down every ‘to-do’ item you can think of clearing space in your head for more important topics.

It helps you process your emotions.

Writing down what’s on your mind is a great way to work through inner conflict or process your feelings around a particular situation. It’s similar to talking a situation through with a friend, and it’s a useful way of strengthening your self-soothing (自我安慰) abilities.

It gives you a record of the past.

If you keep a diary and regularly write down your thoughts and feelings, you’ll soon have a record of your experiences that you might otherwise have forgotten. Keeping a diary can also enhance your levels of self-trust. When you can look back and see how successfully you’ve done in the past, you’ll feel more confident in your ability to do so in the future.

You gain a sense of achievement.

If you write down everything you need to do in a particular day or week, you gain an additional sense of satisfaction. When having completed the task, you can cross the item off our list. Feeling productive enhances your productivity and fosters a sense of achievement and progress.

1.Can writing down things help us in our daily life?

2.How many ways can writing down things help us change our life?

3.According to David Allen’s idea, what does a “core dump” mean?

4.What is the advantage of keeping a diary?

5.What is the passage mainly about?

 

1.Yes,it can.

2.Four./4.

3.It means writing down every task, activity and project you need to address.

4.It can give you a record of the past(your experiences).

5.It’s about the importance of writing down things and how it can help us change our life.

【解析】

试题分析:这篇短文主要告诉我们的是生活中我们经常记录下一些经历和感受是非常重要的,它可以改变我们的生活。作者主要讲了在四个方面,记录事情是怎样改变我们的生活的。

1.根据短文第一段中making time to write down certain things, such as our daily experiences and feelings, can help us in our life. 可知,花些时间记录一下事情,如我们的日常经历和感受,可以在我们的日常生活中帮助我们。故这个问题的答案是肯定的。

2.根据短文第二段中The following are some different ways that writing things down can change your life可知,记录生活中的事情可以改变我们的生活,下面一共给我们列举了四个,分别是It clears your mind for higher-level thinking;It helps you process your emotions;It gives you a record of the past ;You gain a sense of achievement.。

3.根据短文第三段中David Allen, productivity speaker and author of Getting Things Done, recommends doing what he calls a “core dump”. This involves writing down every task, activity, and project you need to address.可知,这个短语的意思是记录每一个任务、活动和项目。

4.根据短文第五段中If you keep a diary and regularly write down your thoughts and feelings, you’ll soon have a record of your experiences that you might otherwise have forgotten.可知,如果你记日记,有规律的记录你的想法和感受,你就会记录下你以后可能会忘记的一些经历。

5.这篇短文主要告诉我们的是生活中我们经常记录下一些经历和感受是非常重要的,它可以改变我们的生活。作者主要讲了在四个方面,记录事情是怎样改变我们的生活的。故这个问题的答案是It’s about the importance of writing down things and how it can help us change our life。

考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年北京市通州区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

On weekend, I usually go to bed late and get up at 10 ____ the morning.

A. in B. at C. on D. for

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市石景山区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

John ______ leave for New York tomorrow, but I’m not sure.

A. must B. may

C. could D. need

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市石景山区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The sweater can’t ______ in the machine.

A. wash B. washedC. be washed D. be washing

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市石景山区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— Mum, ______ are my shoes?

— Under your bed. You should put away your things.

A. whichB. whatC. whenD. where

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市燕山区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

 

Activities are published in the local magazine:

■ English Corner in the Open Air ( The students from the English department of a Foreign Language Institute hold an English Corner in Chaoyang Square every Saturday evening. )

■ Spring Art ( More than 100 artists get together and see the work of painters, photographers. There are many famous pictures for sale, too. )

■ New Century Center ( It is a clothes shop in the center of the city. It is going to hold an end-of-season sale. The price of many dresses is cheap. )

■ Aoi Co. Ltd. ( It is a company which produces the body warmer. The body warmer is a new kind of machine that can make the body warm. )

■ Dance Together ( A dancing ball will be held in the People’s Square this weekend. )

■ Club Room ( It is a hotel offering services for which you can use a telephone to keep in touch with your family and children for free. )

1.How many activities are introduced in the magazine?

A. Four. B. Six. C. Seven. D. Eight.

2.Who may go to the English corner on Saturday?

A. Jack. B. Sandy. C. Wu Dong. D. Shirley.

3.Sandy may go to ________ to buy some dresses.

A. Club Room. B. New Century Center.

C. Spring Art. D. Aoi Co. Ltd.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市燕山区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Laura __________ in the office for 4 hours. Tell her to have a rest, please.

A. works B. was working C. worked D. has worked

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市海淀区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Do you know _____ now, Steven?

—In Australia.

A. Where Sarah lived B. where did Sarah live

C. where Sarah livesD. where does Sarah live

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年北京市昌平区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

In the big cities of Europe and America — London, Paris, New York, people are moving out of the city. They are usually rich families with much money, and they want to live a quieter life. They are tired of the noises and the dirty air of the city, tired of the crowded streets, crowded trains and buses. They don’t want to sit in traffic any more. They want a house with a garden, and clean air that is not polluted.

So they move out. Some don’t move very far, just a little way out of the city, to the towns near the cities. Other people move to real countryside, with sheep, cows and horses, and green fields! There, they start new lives and try to make new friends.

Not all those who move from the city to the countryside are happy. After two or three years, many people feel that it was a big mistake. There isn’t much to do. Country people are very different and aren’t always friendly.

As a result, quite a lot of people move back to the city. “It’s wonderful to see crowds in the streets and cinema lights,” they say. “I’m so glad I’m back in the city!” (203)

1.Some city people move out of their city because of _____.

A. crowds and pollutionB. friendly neighborhoods

C. making moneyD. cows and sheep

2.Why do some people move back to the city again? Because _____.

A. they can breathe fresh and clean air

B. there are big shops and cinema lights

C. they still want to live their city life

D. they can make many new friends

3.Which of the following sentence is wrong according to the passage?

A. Many people love their city’s colorful life.

B. They enjoy seeing animals in the country.

C. All the people move out far from the city.

D. Sometimes country people are not friendly.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案