精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Animals do many different, amazing things to get through the winter. Some of them migrate. They travel to other places where the weather is warmer or where they can find food.

Many birds migrate in autumn. Because the trip can be dangerous, some travel in large groups. For example, geese(鹅) fly in noisy, “V”-shaped groups. Other kinds of birds fly alone.

Some animals stay active in winter. They must change themselves as the weather changes. Many change their doing or their bodies. For example, snowshoe rabbits grow white fur to help them hide in the snow.

Food is hard to find in winter. Some animals, like mice, collect lots of food in autumn and store it to eat later. Some animals eat different kinds of food as the seasons change.

Some animals hibernate for part or all of the winter. This is a special, very deep sleep. The animal’s body temperature drops, and its heartbeat and breathing slow down. It uses very little energy. In autumn, these animals get ready for winter by eating much more food than in summer and storing it as body fat. They use this fat to keep them alive while hibernating.

Water makes good protection for many animals. When the weather gets cold, they move to the bottom of lakes and rivers. There, frogs and many fish hide under rocks or fallen leaves. Cold water holds more oxygen than warm water, and frogs can breathe through their skin.

Every type of insect has its own life cycle and that is the way it grows and changes. Different insects spend the winter in different forms of their lives. Some insects also spend the winter without moving. Some insects spend the winter as pupae(蛹). Other insects die after laying eggs in autumn. The eggs change into new insects in spring and everything begins all over again.

1. What does the underlined word “migrate” in the first paragraph most probably mean ?

A. move from one place to another B. sleep in the winter

C. disappear D. look for food

2. Why do many birds fly in large groups?

A. They can easily find food this way.

B. There may be danger during the trip.

C. They can get warm at night.

D. They will use little energy.

3. Snowshoe rabbits spend the cold winter by __________.

A. breathing through their skin

B. eating a lot of food

C. sleeping for the whole winter

D. growing white thicker fur

4. The main purpose of the examples in the last paragraph is to tell us ________.

A. most insects die when winter comes

B. different insects grow and change in their own ways

C. most insects spend the winter without moving

D. different insects grow and change in the same ways

5. What is the passage mainly about?

A. How living things grow and change in the winter.

B. How living things spend the winter.

C. How living things get food in the winter.

D. How living things travel in the winter.

1.A

2.B

3.D

4.B

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文介绍了动物不同的过冬方式。例如鹅,以吵闹的V字型成群迁徙;雪鞋兔子长着白色的皮毛帮助他们藏在雪里。一些动物整个冬天或部分冬天冬眠。每种类型的昆虫有它自己的生活循环,那是它生长和变化的方式。一些昆虫冬天变成蛹,其它昆虫秋天产卵后死掉,在春天的时候,这些卵变成新的昆虫,而一切又将(重新/从头)开始。

1.词义猜测题。根据句意可知动物不同的度过冬天的令人惊奇的事情。他们中的一些迁移。他们旅行到其他地方的天气是温暖的或在哪里可以找到食物,故migrate的意思是迁移,从一个地方到另一个地方。故选A

2.细节理解题。根据文中Many birds migrate in autumn. Because the trip can be dangerous, some travel in large groups.可知,他们可能在旅行中会运到危险。故选B。

3.细节理解题。根据文章中For example, snowshoe rabbits grow white fur to help them hide in the snow.

我们可知,雪鞋兔厚厚的白色的皮毛帮助他们度过冬天。故选D。

4.细节理解题。通读全文可知最后一段主要讲述的是不同的昆虫的生长方式和改变是不同的,可故选B。

5.主旨大意题。这篇短文主要是讲述不同的动物是怎么度过冬天的。故选B

考点:动物类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏省太仓、昆山市九年级上期末调研英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Iwonder if she to the ball.

一She will if she time tonight.

A.comes;has B.will come;will have

C.comes;will have D.will come;has

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东高密市九年级下开学考试英语试卷(解析版) 题型:其他题

阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)

阅读下面的短文,并根据短文内容答题。

A young man went to visit a wise man who lived deep in the mountain. He wanted to ask for wisdom (智慧) of life.

“Excuse me! Could you tell me what is the most important day in our lives? Is it the day were born or the day we die? Is it the day we fall in love or the day we are successful?” the young man asked.

“None. The most important day in our lives is today.” the wise man replied calmly.

“Why?” the young man was very surprised. “Is it because there is some unusual event taking place today?”

“No. Nothing has happened today.”

“So is it because of my visit?”

“Even if nobody visited me today, today is still very important, because today is the only wealth(财富) we have. No matter how important yesterday is, it has gone by; 3 no matter how wonderful tomorrow may be, it hasn't come; no matter how ordinary and boring today is, it is in our hands.”

The young man still wanted to ask something, but the wise man stopped him and said, “When we are talking about the importance of today, we have wasted a lot of it. That is to say, part of ‘today’ has passed.”

Having understood this, the young man nodded and then went down the mountain.

4 Actually today is the only wealth and chance we have. Therefore, what we should do now is to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today!

(一)根据短文内容简要回答问题。

1.Why did the young man want to visit the wise man?

2.Did the young man get the answer to his question?

(二)将短文中划线的句子译成汉语。

3.

4.

(三)给短文拟一个适当的标题。

5.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东高密市九年级下开学考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Do you often get online? —Yes. I________lots of time on it. It’s a good way to kill time.

A. cost B. spend C. take D. use

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏泰兴南新初级中学九年级上第二次独立作业英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

(10分)

Subject: Can you help? From: Rose

Dear Knowledgeable,

I have a good friend, Ann. She is very clever and can speak English really well. A very important English speech contest for our whole city will be held next month. Our classmates all think Ann is the best person to represent the class in the school contest and make sure she will win. But the problem is that she’s very shy and that she’s terrified of speaking in front of other people.

She can’t tell others about it, because she doesn’t want to let her friends down. I can’t think of any good advice to give her, but you always come up with good solutions to people’s problems. Can you give us some good advice? Do you think we can tell the truth to the rest of the students?

Rose

1.When is the English speech contest for their whole city?

_____________________________________________________________________________

2.Why does everyone make sure Ann will win the English speech contest?

_____________________________________________________________________________

3.What is Ann’s problem?

_____________________________________________________________________________

4.What’s the relationship(关系)between Ann and Rose?

_____________________________________________________________________________

5.Does Rose believe the Knowledgeable can give them some good advice?

_____________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏泰兴南新初级中学九年级上第二次独立作业英语试卷(解析版) 题型:单项填空

This table _______ too much room. Where should we move it ?

A. puts up B.takes up C.picks up D.turns up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏泰兴南新初级中学九年级上第二次独立作业英语试卷(解析版) 题型:单项填空

_________ my parents _______ my sister are doctors.

A. Not only , but also B. Either , or

C. Neither ,nor D. Both, and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京江宁区湖熟片九年级上期中学业水平测英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

When someone walks into a room wearing bright colours, everyone seems to take notice. Beautiful bright colours can easily draw our attention. Fresh roses can cheer us up when we’re feeling blue. Dressing up in colourful clothing can bring us into a more positive mood.

What shall I wear today? What colour should I choose?

Dressing yourself for the day is quite important whether you know it or not. Our moods often show what our bodies end up wearing. When you look in the mirror after you dress, train yourself to notice how you feel when you see yourself. Notice your mood. If you are not feeling yourself, could the colour of what you are wearing irritate (使不适) your nervous system? Did you never notice that before? We all know that dark colours can tell lies. They can make you look and feel older than you really are. That is why baby clothes never come in dark colours. To the mind, dark colours seem easier to hold power, but to the heart and feeling level, they don’t help your heart to open. Bring happy colours and happiness to go hand in hand. Bright happy colours open your heart, calming your nervous system.

Some advice:

If you work around people who wear black, try to find a happy colour to look at to replace (取代) the picture of dark colours in your mind.

At night, wear soft clothes in light colours to help your nervous system calm down and smooth it out, preparing yourself for sleep.

Don’t dress children in dark colours because their nervous systems are just beginning to feel.

1.What kind of colours can easily draw our attention?

A. All of the colours. B. Dark colours.

C. Dark red. D. Bright colours.

2.Which of the following colours shouldn’t we choose to look at if a lot of people in your office wear dark clothes?

A. Black. B. Green. C. Yellow. D. Red.

3.What does the underlined word “They” refer to?

A. Some lies. B. Baby clothes.

C. Dark colours. D. Different moods

4.We should wear ________ to help our nervous system calm down and smooth it out to prepare for sleep.

A. leather clothes in light colours

B. soft clothes in dark colours

C. soft clothes in light colours

D. leather clothes in dark colours

5.Which of the following sentences is NOT right?

A. We should dress children in dark colours.

B. Fresh roses can cheer us up when we’re feeling blue.

C. Dark colours can tell lies.

D. Dressing yourself for the day is quite important.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年哈尔滨第六十九中学五四学制九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---May I play computer games now, Mum?

---No, you ______. You’d better______. Music can make you relaxed!

A.needn’t, to listen to music

B. mustn’t, listen to music

C. don’t have to, to listen to music

查看答案和解析>>

同步练习册答案