精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Have you heard about"Survival(生存) Holidays"?It is for children to go into the lonely place for exciting activities.Now about 1 100companies are allowed to take children into the great outdoor activities without their parents.
The reason why people like"Survival Holidays"is that they think being close to nature is good for children.Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games."Survival Holidays"gives them an important change.
Is"Survival Holidays"a wonderful idea?Maybe it is.Children need more free time to play.They need to be left on their own without adults staying with them.Parents care too much about their children.They like to see the children being busy with activities that are controlled by them.And this will cause many problems.Children don't know what to do when they are in danger.Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge.Children are not comfortable with danger.Even slight danger like getting their feet wet or falling down seems  very terrible to them.
Many people think the survival activities are good for children.Even years later,they will still remember what they have learned.Some have learned to stay calm in dangerous times.Some have learned how to keep safe.Others have learned how to work in a team.All these skills will help them a lot in their lives.

66.What is"Survival Holidays"according to the passage?D
A.It is winter holidays.
B.it is summer holidays
C.It is a kind of holiday to escape from danger
D.It is for children to go into the lonely place for exciting activities.
67.Which children are more likely(更有可能的) to take part in"Survival Holidays"?C
A.Poor children.
B.Rich children.
C.Children from cities.
D.Children from rural areas.
68.The last paragraph is mainly aboutB.
A.why people dislike"Survival Holidays."
B.the advantages of"Survival Holidays"
C.the disadvantages of"Survival Holidays"
D.advice on taking part in"Survival Holidays"
69.What can't children learn in"Survival Holidays"?A
A.How to get good grades.
B.How to stay calm in dangerous times.
C.How to keep safe when they are in danger.
D.How to work in a team.
70.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.No companies can hold"Survival Holidays."
B.Parents can take part in"Survival Holidays"with their children.
C.Children don't listen to their parents any more after"Survival Holidays".
D.Many people think the survival activities are good for children.

分析 文章大意:你听说过"生存假期"?这是孩子进入孤独的地方,令人兴奋的活动.现在大约有1100家公司被允许在没有父母的情况下带孩子进入户外活动.
人们之所以喜欢"生存假期",是因为他们认为亲近自然对孩子有益,许多大城市的孩子总是花时间看电视和玩电脑游戏.
"生存假期"的一个绝妙的主意吗?也许是.孩子需要更多的时间去玩.他们需要自己离开不和成年人在一起.父母过于关心自己的孩子,他们喜欢看到孩子们,这将导致许多活动被他们控制的问题.孩子们不知道做什么,当他们有危险.即使是像过一条小河似乎是一个艰难的挑战.孩子们对危险不舒服,即使是轻微的危险,比如脚湿或跌倒,对他们来说都很可怕.
许多人认为生存活动是为了孩子好,甚至几年后,他们还记得他们有什么经验教训.一些人已经学会在危险的时刻保持冷静,一些人学会了如何保持安全.其他人已经学会了如何在一个团队工作.所有这些技巧会帮助他们很多在他们的生活.

解答 答案:66-70DCBAC
66题答案:D 考查细节题.根据文章Have you heard about"Survival Holidays"?It is for children to go into the lonely place for exciting activities.可知,"Survival Holidays"就是让孩子们单独在一个荒凉的地方度过有趣的假期.故选D
67题答案:考查细节题.根据文章Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games."Survival Holidays"gives them an important change.可知,城市里的孩子可能参加这个"Survival Holidays".故选C
68题答案:B 考查细节理解题.根据最后一段的描述,主要介绍了Survival Holidays的优势,故选择B
69题答案:A 考查细节题.根据文章可知,在"Survival Holidays"里孩子可以学到如何在不同的时刻保持冷静,当他们遇到危险的时候如何保护自己,可以学会在一个团队中工作.故没有提A,所以故选A
70题答案:C 考查细节判断题.根据文章第三段可知,许多公司都举行Survival Holidays,家长不能和他的孩子一起参加,家长喜欢让他们的孩子进行他们能控制的活动.故选C

点评 这是一篇日常生活类阅读.做此类题需准确的翻译短文,根据根据短文的内容,仔细读每一道题,涉及的同义词辨析,理解等要有针对性与短文相结合,再选出最符合题意的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.You should put three cups of yogurt in the bowl.(对划线部分提问)
Howmuchyogurt should I put in the bowl?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Would you please lend me some paper?
-Sorry,but we have      all the paper.(  )
A.given upB.put upC.used upD.stood up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Zhou Xun is one of the most popularactresses(女演员)in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.He eats_______ sweet food,so he becomes_______ fat.(  )
A.too much; too muchB.too much; much too
C.much too; much tooD.much too; too much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Ms.Clark is of medium build.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.We hope youwill come(come) to my birthday party tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.The movie isboring(bore).We don't like it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.There are many kinds of bikes here.She can't decide _____.(  )
A.where to buyB.which one to buy
C.how to go there   

查看答案和解析>>

同步练习册答案