精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Passage 2
  Elena Desserich was a beautiful girl with a lovely smile.She loved drawing and writing.And she loved her parents and her little sister,Gracie.Elena wanted to be an artist,but she didn't have the chance any more.
  One year ago,Elena had a cancer."The doctors tell us that she has 135days to live,"Elena's father Keith Desserich,said.Elena had to stay at the hospital and she began to draw her smiling family.Then her body became worse and she couldn't say a word.Elena died.
  Elena's parents Keith and Brooke were very sad to lose their daughter.But they soon found that she left many notes in their house."They are between CDs or between books on our desks,"said Keith,"We start to read them and they all say‘I love you Mom,Dad and Gracie.'"
61. Elena died becauseB.
A.she had a car accident              B.she had a cancer
C.the doctors didn't want to save her       D.something was wrong with her heart 62.Elena left 
A for her family.
A.love notes        B.CDs          C.books        D.a diary
63.Elean's mother's name isD.
A.Rose         B.Keith     C.Gracie      D.Brooke
64.Elena wrote toC people in her family.
A.one          B.two      C.three       D.four
65.which statement is NOT true according to the passage?A
A.Elena had a brother.    B.Elena loved smiling.
C.Elena loved drawing.     D.Elena was a pretty girl.

分析 埃琳娜德塞里奇是一个带着可爱微笑的美丽女孩.她喜欢绘画和写作.她爱她的父母和她的小妹妹,格雷西.埃琳娜想成为一个艺术家,但她没有机会了.
一年前,埃琳娜患了癌症."医生告诉我们,她有135天的生命."埃琳娜的父亲基思德塞里奇说.埃琳娜不得不呆在医院里,她开始画她的笑容.然后她的身体变得更坏,她不能说一个字,埃琳娜死了.
埃琳娜的父母布鲁克和基思失去女儿很伤心.但他们很快发现她在他们家里留下了许多笔记."他们在CD间和书之间的我们的桌子上,"基思说,"我们开始读他们,笔记上都说"我爱你妈妈,爸爸和格雷西."

解答 61.B.细节理解题.根据语境One year ago,Elena had a cancer."The doctors tell us that she has 135days to live,"Elena's father Keith Desserich,said.可知埃琳娜死是因为得了癌症.故选:B
62.A.细节推断题.根据语境But they soon found that she left many notes in their house."They are between CDs or between books on our desks,"said Keith,"We start to read them and they all say‘I love you Mom,Dad and Gracie.可知埃琳娜留下了爱的便条.故选:A
63.D.细节理解题.根据语境Elena's parents Keith and Brooke were very sad to lose their daughter.可知埃琳娜的母亲的名字是Brooke.故选:D
64.C.细节推断题.根据语境"We start to read them and they all say‘I love you Mom,Dad and Gracie.'"可知埃琳娜写信给妈妈,爸爸和妹妹三个人.故选:C
65.A.细节推断题.根据语境"We start to read them and they all say‘I love you Mom,Dad and Gracie.'"可知埃琳娜只有一个妹妹Gracie.故选:A

点评 文章主要介绍阳光女孩埃琳娜微笑面对癌症,死前为家人留下爱心便条的故事.阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Look at that sign.Smoking         here.(  )
A.isn't allowedB.doesn't  allowC.aren't allowedD.don't  allow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-I wonder_____.
-I'm afraid we'll be late.(  )
A.how we can be on time
B.what we are going to do
C.why we get to school late
D.if we will arrive at the meeting on time

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
consider   turn   nice   surprise    shop   into    polite   with  catch  for
Many large supermarkets are self-service in the UK.When you go into one of these (78)shops,you take a baskets and you put the things you wish to buy (79)intoit.You line up at the cash desk and pay for everything just before you leave.
  If anyone tries to take things from a shop (80)without paying,they are almost certain to be caught.Most shops have store guards who have the job of (81)catchingthieves.Stealing is (82)considereda serious crime by the police and the courts.
   When you are waiting to be served in a shop,it is important to wait for your (83)turn.It is (84)impolite to try to be served before people who arrive before you.Many people from foreign countries are (85)surprised at the British habit of lining.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.三年的初中生活让你品味了友谊的甜蜜,它悄悄地在你多彩的季节里开了一树美丽的花.在即将分别之际,假如你是李华,请你为最好的朋友写一段毕业留言.
温馨提示:1.词数:80词左右,开头已给出,不计入总词数.
        2.留言内容包括:他(她)的形象,他(她)的性格,你们共同学习和玩耍的经历,以及你对他(她)的美好祝愿,可适当发挥.
        3.文中不得出现真实的人名、校名和地址,否则不予评分.
Dear friend,
  I'll never forget you and the time we spent together.…

        
        
                                                                  Your friend,
                                                                    Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Happy birthday to you,Mary!
-______.(  )
A.Thanks a lotB.The same to you
C.You're welcomeD.It's kind of you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Doing lots of listening practice is one of thesecret(秘诀) of becoming a good English learner.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.I've had some mostdelicious (美味的) food in that restaurant.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Time waits for no one.Please treasure every moment you have.

查看答案和解析>>

同步练习册答案