【题目】仔细阅读下列材料,根据阅读内容选择正确答案
It's not WASTE until it is WASTED! |
(1)According to the passage, the fish bones(骨) should be thrown in the _______ bin.
A.red
B.blue
C.green
D.yellow
(2)From the passage, we can see that _______ do harm to the environment.
A.paper tissues
B.empty bottles
C.drink boxes
D.out-of-date drugs
(3)Which of the following is true?
A.All kinds of paper can be recycled.
B.Used batteries should be thrown into the blue bins.
C.There is information about recycling on the school website.
D.Mirrors and light bulbs can be made into new glass bottles.
(4)If you give your old bike to the volunteers, it will be ________.
A.sold to collect money for the poor kids
B.given away immediately to the poor kids
C.fixed up and given back to you for free
D.fixed up and given away to the poor kids
(5)The main purpose of this passage is ________.
A.to introduce waste sorting to the students
B.to look for volunteers for waste sorting
C.to introduce the World Environment Day
D.to advertise glass, paper and plastic products
【答案】
(1)C
(2)D
(3)C
(4)D
(5)A
【解析】这篇短文主要介绍了学校设置了四个垃圾箱以便学生对不同垃圾进行分类投放。作者终点介绍了垃圾如何分类的信息。
1.细节理解题。根据第一段“…the green in for kitchen waste...”可知厨房垃圾放到绿色垃圾箱;而鱼骨是厨房垃圾,故选C。
2.细节理解题。根据原文 有害的垃圾“ Harmful waste: out-of-date drugs,used batteries (电池) ,paint and oil...”可知选 D。
3.推理判断题。由原文“Paper tissues and wallpaper are not recyclable as paper..,”可知 A 项错误;由原文“the blue is for waste that can be recycled."”及 “ Harmful waste;out-of-date drugs,used batteries (电池) ,paint and oil…”可知 B 项错误;由原文 “ Mirrors and light bulbs must not be included in the gl肪8 waste ,可知D项错误。故选C.
4. D 细节理解題。根据原文 our school volunteers will collect them. We’re going to fix them up and then give ihem away to kids..."可知,选 D.,
5.A主旨大意题。纵观全文,本文主要向学生介绍“废物分类”。故选A
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 He has orange T-shirt. It is on chair in his bedroom.
A. the; the B. an; the
C. a; a D. a; the
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—What a heavy rain!
—So it is. I prefer ____ rather than ___on such a rainy day.
A.to go out; stay at home
B.to stay at home; go out
C.going out; stay at home
D.staying at home ; go out
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 ________ is easy for us ________ English well.
A. That, learn B. It, to learn C. Its, learning D. This, to learn
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】— I’m looking forward to _____my parents soon. What about you?
— Me too.
A. seeing B. see
C. saw D. to see
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】下图是可以帮助你正确完成听力练习的六个步骤,请为每幅图片选择与之相符的文字描述。
A. Close your books.
B. Listen to the conversation.
C. Look at the picture.
D. Open your books, and turn to Page 9.
E. Read the questions aloud.
F. Answer the questions. Write the answers in your notebook
【1】
________
【2】
________
【3】
________
【4】
________
【5】
________
【6】
________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Tom,would you please ________ the box? It’s for your sister.
A.not open B.don’t open
C.not to open D.to not open
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Please don’t put ________ into the rubbish bin because it’s very dangerous.
A. something hot B. anything hot
C. hot something D. hot anything
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Paul made a nice cage______ the little sick bird till it could fly.
A.keep B.kept
C.keeping D.to keep
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com