The sun is a huge, hot and bright star. It is important because without it there would be no life on the earth. The sun gives us light and heat.
All living things depend on the sun for their growth. Plants need light and heat to grow. They use the light from the sun to make food. But we human beings cannot make food by our own bodies from the sun. All the food we eat comes from plants in a food chain(链) . And the food chain starts with the sun . For example.
sun —→
potatoes —→
chips
sun —→
corn —→
hens —→
eggs
sun—→
wheat —→
bread
Animals need sunlight, too. Just like us, their food comes from plants in food chain, which begins with the sun. For example,
Sun → leaf → caterpilllar(毛虫) → bird
Sun → seaweed(海藻) → small fish → whale(鲸)
With the help of sunlight, we can see things during the day. Even when the sky is cloudy, the sunlight is very strong and it shines through the clouds. If there was no sun, it would be dark all the time.
1.The sun is a star.
A. huge, cold and bright B. huge, hot and bright C. small, warm and bright
2.What are the two main things the sun gives us?
A. Light and heat. B. Heat and eggs. C. Corn and light.
3.From the passage we learn that .
A. when the sky is cloudy, there is no sunlight at all
B. without the sun there will be no life on the earth
C. we human beings can make food by our own bodies
4.All the food we eat comes from in a food chain. And the food chain stars with the .
A. plants; earth B. plants; sun C. animals; star
5.Which is the best title (标题) for this passage?
A. Plants need heat and light to grow
B. All living things depend on the sun for their growth
C. The sun is very important
1.B
2.A
3.B
4.B
5.C
【解析】
试题分析:文章介绍给我们太阳的重要性,太阳给我们带来光明和热量,没有太阳就没有地球上的所有生物,所有的生物链都是以太阳起始的。
1.根据原文The sun is a huge, hot and bright star.可知太阳是一个巨大,炎热,明亮的星球。故选B。
2.根据原文The sun gives us light and heat.太阳给我们光和热量。故选A。
3.根据原文It is important because without it there would be no life on the earth.可知没有太阳就没有地球上的生命。故选B。
4.根据原文All the food we eat comes from plants in a food chain(链) . And the food chain starts with the sun .可知我们吃的所有食物都来自食物链里的植物,食物链都是以太阳开始的。故选B。
5.通过阅读可知,本文讲述的是太阳的重要性。故选C。
考点:科普环保类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考模拟(六)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
______ earthquake happened on ______ morning of April 14th in Yushu, Qinghai. By far, over 2,000 people have died.
A. A ; the B. An ; the C. An ; a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
The young man went to a town and worked there. He did not have a wife so a servant(仆人) did the work in his house.
The young man liked laughing a lot. He nailed(钉钉子) the servant’s shoes to the floor on Monday, and then laughed, because the servant put his feet in them and fell down.
The servant was not angry, but smiled.
Then the young man put brushes in his bed on Tuesday. The servant got into bed and hit the brushes with his feet. He was afraid. The young man laughed loudly again. Again the servant was not angry, but smiled.
Then on Wednesday the young man said to his servant, “You’re a nice, kind man. I am not going to be unkind to you again.”
The servant smiled and said, “And I’m not going to put any more mud(淤泥) from the street in your coffee.”
1.The young man went to a town to __________.
A. studyB. workC. spend his holiday
2.He played a joke on the servant because __________.
A. he hated him
B. he had nothing to do
C. he wanted to get pleasure
3.When the young man played a joke on him, the servant just smiled because __________.
A. he was afraid to be fired(解雇)
B. he liked the young man’s action
C. making the young man laugh is his job
4.The young man thought the servant showed kind to him, so at last he __________.
A. got angry
B. stopped playing jokes
C. laughed loudly again
5.What did the servant do in return to(回报) the young man?
A. He stole something from the house.
B. He gave a smile to the young man.
C. He put mud into the young man’s coffee.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
– What do you think Sally will be ________ five years?
– She will be a doctor.
A. in B. afterC. for
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考模拟试卷(五)英语试卷(解析版) 题型:补充句子
根据语篇情景,用恰当的短语或句子填空,使之意思完整。(每空2分,共6分)
![]()
Li Yundi, a well-known Chinese pianist, always loved music. He (1.____________) in 1982 in Chongqing. When he was a small boy, he could hum songs and difficult pieces of music. He began to learn the accordion at the age of four, and he started to (2.____________) when he was seven. In October 2000, Li Yundi (3.___________) the 14th Chopin International Piano Competition in Poland. He won the first prize in his group. He was also the first Chinese pianist in the 70-year history of the competition to win this prize.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考模拟试卷(五)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— ____________?
— Since I was five years old.
A. How often do you skate?
B. When did you begin to play baseball?
C. How long have you been studying French
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年广东省中考模拟试卷(五)英语试卷(解析版) 题型:单项填空
----I’m sorry I _____my exercise book at home.
---- Don’t forget _______ it to school tomorrow, please.
A. forget ; to take B. left ; to take C. left ; to bring
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省菏泽市中考模拟(三)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
In ancient times, there was a painter. He was good at painting flowers and birds. But he never stopped practicing until he became very famous.
An emperor(皇帝)of China also loved paintings,especially roosters(公鸡). So he asked the famous painter to paint a rooster for him. He wanted the rooster to be the best among all his collections.
The painter promised to do so. The emperor waited and waited for one year.,but he didn’t get the picture. He couldn’t waited to see the painter. He became angry and wanted to kill him. So the painter hurried into the palace with paper,paint and a brush. In five minutes, a perfect rooster was on the paper.
After seeing this,the emperor became much angrier. “Since you can paint a rooster in five minutes, why did you keep me waiting for over a year?”he asked.
“Your Majesty(陛下),”said the artist. “I will let you know why.But you’ll have to come with me. “ he invited the emperor to his house. There, there were piles and piles of paper. On every piece of paper was a painting of a rooster.
“Your Majesty(陛下),”said the painter. “It took me more than one year to improve my painting skill in order to paint a perfect rooster for you.
1.According to the writer, the emperor_____.
A. loved beautiful paintings B. did very well in painting
C. was good at painting roosters D. Was very kind to the painter.
2.The painter spent ______practicing painting roosters for the emperor.
A. only a few months B. only five minutes
C. more than a year D. five minutes every day
3.The emperor wanted to kill the painter because______.
A. the painter refused to draw rooster
B. the painter couldn’t draw rooster well
C. he couldn’t find the painter anywhere
D. he couldn’t wait to see his painting
4.In fact, during the whole year the painter______
A.escaped from the emperor to live quietly
B. worked hard at practice drawing roosters
C. was invited to other places to draw roosters
D. drew piles and piles of paper to make a living
5.From the passage we can learn that_______.
A. it’s hard for painter to success B. it’s easy to paint in a short time.
C. hard work causes perfect result D. emperor was hard to deal with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省菏泽市中考模拟英语试卷(解析版) 题型:书面表达
初中生活马上就要结束了,三年的初中生活一定给你留下了很多挥之不去的回忆。请你给大家讲一个最值得你回忆的故事。包括时间、人物、事情经过和事后你的感想(请不要写出真实的学校名称以及真实姓名)。 提示词语: three years, memories, one of, one day, think, happy/ sorry
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com