What do you think the future will be like? Here are some answers from some students.
Mary: If we don’t take good care of the earth now, our children and grandchildren will be born into a world with much pollution(污染). There will be fewer trees and more buildings, because there will be more people.
Jack: I agree with Mary. Things will be worse(更糟). The weather in the future will be much hotter. Humans(人类)won’t be able to live on the earth. They will have to look for another planet to live on.
Linda: I think the life in the future will be better. Most people in the world will use “green cars” by 2020, so there will be less pollution and people will live to be 200 years old. As for(至于)space travel, I would say, we will visit Mars(火星)in about fifty years.
1.They are talking about________.
A. pollution B. weather in the future
C. life in the futureD. Mars in about fifty years
2.What does Mary think life will be like in the future?
A. There will be fewer trees.
B. Everybody will have a car.
C. People will live longer.
D. People will live on Mars.
3.What does the underlined word “planet” mean in Chinese?
A. 沙漠 B. 岛屿 C. 星球 D. 海底
4.Why does Jack think humans will have to look for another planet to live on? Because________.
A. there will be too many buildings
B. the earth will be too hot to live on
C. there will be too many people
D. the earth will disappear(消失)
5.How many things does Linda predict(预测)?
A. One B. Two C. Three D. Four
1.C
2.A
3.C
4.B
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文讲的是人们对未来世界是什么样子的一些预测。在短文中三位同学发表了自己的观点。Mary认为将来地球上的树会更少,楼会更多,因为将来人会更多;Jack认为未来地球会变得太热而不能居住;Linda认为未来人们的生活会变得更好。
1.主旨大意题。根据短文的开头What do you think the future will be like? Here are some answers from some students可知,你认为将来是什么样子的?这里是来自于一些学生的答案。这是这篇短文的中心句,下面给我们列举了三个学生对这件事情的看法。所以这篇短文主要讨论的是将来的生活。故选C。
2.细节理解题。根据短文的第二段Mary所说的话中There will be fewer trees and more buildings, because there will be more people可知,Mary认为将来将会有更少的树和更多的大楼,因为将来会有更多的人。故选A。
3.词义猜测题。根据这个单词所在的句子Humans(人类)won’t be able to live on the earth. They will have to look for another planet to live on. 可知,Jack觉得未来人类将不能住在地球上,他们将会寻找另一个星球来居住。这里的planet 是指像地球一样的其他星球,而不是沙漠、岛屿或海底,这些都不是人类能居住的地方。故选C。
4.推理判断题。根据短文中Jack的观点The weather in the future will be much hotter.可知,Jack认为未来天气将会变得很热,所以人类将不会在地球上居住,而是要寻找其他的星球。故选B,地球将会变得太热了而不能居住。
5.细节理解题。根据短文的最后一点Linda的观点中可知,Linda预测Most people in the world will use “green cars” by 2020,到2020年世界上的人们将会使用绿色汽车;there will be less pollution,污染将会更少;people will live to be 200 years old,人们将会活到200岁;we will visit Mars in about fifty years,大约50年后我们将能够去火星。故一共是四件事情。故选D。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2016届浙江省台州市六校七年级下学期4月联考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Dear Tom,
Thanks for your letter. Do you want to know about my evening? Well, I usually get home from work at 6:00 pm. I cook dinner for my family—my parents, my sister and my brother. After dinner I usually watch TV, play computer games or play chess. I like playing chess because my father works in a chess club. I take a shower at around nine o’clock and then go to bed at around nine- thirty. Sometimes I read some books because I can learn something about my work.
How about your evening? Write to me soon, please.
Best wishes,
Victor
1.Victor’s family has _____people.
A.2 B.3 C. 4 D.5
2.What doesn’t Victor do in the evening?
A. watch TV B. play computer games
C. play the piano D. play chess
3.The letter is mainly(主要地)about______.
A. Victor’s work B. Victor’s evening
C. Victor’s family D. Victor’s dinner
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届浙江省余姚市七年级第二学期知识竞赛英语试卷(解析版) 题型:选词填空
healthy after popular coffee kind |
The 85 Degree Bakery Cafe is Taiwan’s biggest coffee chain. People can enjoy different 1. of coffee here. Now salt coffee is becoming very 2. in Taiwan.
The 85 Degree Bakery Cafe decided to try adding a small amount of sea salt to the coffee because many Taiwanese think that sea salt is good for their 3. . To all waiters’ surprise, many coffee drinkers fell in love with (爱上)the salt coffee 4. they tried it .
After creating ( 创造 ) salt coffee, the Degree Bakery Cafe is working on cheese coffee and fruity 5. . Would you like to have a try?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届浙江省余姚市七年级第二学期知识竞赛英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- Morning! _____, isn’t it? --- Yes. But a little cold.
A. Nice day B. Hot weather
C. Cold day D. Bad weather
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届浙江省七年级3月月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达
亲爱的同学们!现在是春天了,树变绿,百花齐放。你们又将迎来一个阳光明媚的周末,相信你们会有很多的计划,让自己过上一个美好的周末。请与大家分享一下你的周末计划吧!请以
My weekend plans 为题写一篇字数不少于60 的短文。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届浙江省七年级3月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—I’m going to Hawaii with my uncle this month for my holiday.
—______!
A. Have a good timeB. Best wishes to you
C. Congratulations D. Please go
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届浙江省七年级3月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I usually stay ______ bed ______ Sunday morning.
A. at; inB. in; onC. on; onD. for; on
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届浙江省临海市七年级下期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
There __________ in the large bowls.
A. are some rices B.has some eggs
C. is some rice D. have some noodles
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届浙江杭州二中树兰实验学校七年级3月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
We often read the Air Quality Index(空气质量指标)or AQI reported in the newspaper. The AQI helps us understand what the air quality around us means to our health. The AQI uses colors, numbers and words to tell us about the air. Let’s see what these colors and numbers mean.
AQI colors | AQI Numbers | Health word(s) | What to do |
Green | 0-50 | Good | Just enjoy the clean air! |
Yellow | 51-100 | Moderate (适中) | Air quality is fine for most people. |
Orange |
101-150 | Unhealthy for sensitive(敏感的) groups | Active children and adults and people with lung(肺) disease should spend less time outdoors |
Red |
151-200 |
Unhealthy | People with lung disease and active kids and adults shouldn’t spend too long time outdoors. Everybody else should try to spend less time outside. |
Purple |
201-300 | Very unhealthy | People with lung disease and active kids and adults should not spend any time outdoors. Everybody should try not to go outside. |
1.If the weather report says today’s AQI is 39, we can ________.
A. enjoy the clean air B. spend less time outside
C. try not to go outside D. stay inside most time
2.If the Air Quality Index is ______, the air quality is good for most people.
A. orange B. red C. purple D. yellow
3.The _______ AQI numbers are, the _______ air quality is.
A. bigger; better B. bigger; nicer C. smaller; better D. smaller; worse
4.We use ________ to tell about the quality of the air .
① color ②words ③weather ④numbers
A. ①②③④ B. ①②③ C. ①②④ D. ②③④
5.Which of the following is TRUE?
A. If the AQI number is 140, the AQI colour will be red.
B. If the AQI colour is purple, the air is the best for people.
C. People with lung disease
are very sensitive to the air.
D. The AQI can’t help people know the air quality.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com